Začali sme s príkrmom a zapeká nás

tania8148
28. júl 2016

zienky nejake rady ked malu zapieklo? zacali sme so zeleninovymi prikrmmi.4 dni dobre- papali sme mrkvu, na 5 den sme prestriedali na brokolicu, a na 6ty uz bola zepecena. Samozrejme- brokolica uy je vylucena zo stravy, ale ako jej mozem pomoct sa vykakat. Zatial to slo len s rektalnou trubockou. a vecer krce.

mummy01
28. júl 2016

Tak mrkva moze zapekat a brokolica naduva. Skus radsej zemiak,cukinu a davaj aj probiotika.

monikaparson
28. júl 2016

akože obe vás zapeká? 😀 sory, len ma to tak pobavilo.
stále to isté. nestriedať a naj. začínať nie zeleninou, už sa to tu písalo pár dní dozadu. ovsené vločky, ryža a pod.
mrkva, 5 deň brokolica, brokolicu si vyľúčila, veď takto to nikam nevedie, to len docieliš, že bude jesť jeden druh zeleniny alebo niečoho iného a to bude celé. hlavne malé porcie, po lyžičkách, má len ochutnávať. nikde nie je napísané, že má zjesť celú misku. my sme začali v pol roku a teda sa ozaj rozjedla hádam až v 9. mesiacoch.
dojčíš či dávaš UM?

seahorse27
28. júl 2016

Mrkvu na nejaky cas vyluc, prikrmy ried odvarom z ovsených vlociek, nasad probiotika. Zlepsi sa to, ked jej zavedies pravidelne ovocie - hlavne jablka, broskyne, slivky - moze byt aj slivkova vyziva (u nas frci Ella s kitchen) alebo slivkovy nektar od Hipp - zriedeny vodou. Ak davas UM, tak ho mozes zarabat do spomínaného odvaru z ovsených vlociek.

monikaparson
28. júl 2016

@seahorse27 načo je dobré to ovocie a keď už na čo kupované a ešte s prídavkom cukru pre 4 mesačné mrne? Tak ju zapieklo, veď ju aj odpečie. Isto by som to neriešila ovocím a hlavne slivkovým nektárom od Hipp. Teraz je všade ovocia kopa, ak už teda silou mocou idem dávať ovocie, tak si zoženiem domáce a pripravím si doma a bez cukru! Za mňa, ako som písala vyššie, kaše, zelenina, ovocie ako posledné a keď už ho teda chcem dávať, tak v lete budem kupovať nejaký nektár. 😀

pribinak
29. júl 2016

Skus zeleninu, ktora obsahuje viac vody: nove zemiaky, cuketa, tekvica. Po prikrme dávaj pit vodičku ci feniklový cajik. Urcite dávaj aj rascu do prikrmu, ak by nechutil cajik, nam to poradila doktorka.
Alebo vyskúšaj urobiť vývar a dat jej prikrm vo forme rozmixovať zeleniny vo vyvare

seahorse27
29. júl 2016

@monikaparson Ten nektar vôbec neobsahuje pridany cukor, ani ta uvedena vyziva, ktoru som uviedla - ta je dokonca organicka. Nikde nepisem, ze nemoze pouzivat domace ovocie. Pisem len to, co pomohlo zarucene nam - vtedy domace slivky bohuzial neboli k dispozicii. A preco prave ovocie? No lebo obsahuje vela vlakniny a pomaha aj nam dospelym pri zapche 🙄 Kludne moze spravit aj odvar zo susenych sliviek...

veronicka88
29. júl 2016

Moj mal koliky,zapekalo ho aj z vody zo všetkého....plátok jablká čerstvého ppmixuj ku každému prikrmu a uvidis zazraky;)

lumma
29. júl 2016

Aj naša to mala, ale len zo 2x na začiatku, tá brokolica je zradná, nedávala by som ani kaleráb, karfiol, všetko nadúva.. skús sladký zemiak, cukinu, tekvicu, cviklu, petržlen...

monikaparson
29. júl 2016

Našu teda nikdy nezapekalo a to sme dávali postupne všetko. Len sme nezačínali ani zeleninou, ani ovocím, ale ako som písala vločky a pod.

kp7333
29. júl 2016

Kazde dieta ma iny metabolizmus, jedno zapeka, ine ma problem s plynnatostou a dalsie nemusi mat ziadne problemy. Pri oboch dcerach som davala rovnake prikrmy a ich reakcie boli rozne. Starsia mala problemy s brokolicou, hraskom a pod., mladsia ich bez problemov stravila, ale mala zas problemy so zapchou. Takze mrkvu a banan sme davali len obcas a v malych davkach, ryzu som jej do roka takmer vobec nedavala. Casom sa to upravilo. Pomohlo, ked som prikrmy robila redsie, take polievkovite, pridavala som viac oleja a po kazdom prikrme som ju este kojila, aby lepsie stravila tuhu stravu. Ako uz bolo spomenute, treba vyberat take druhy zeleniny, ktore nezapekaju a maju vela vlakniny - osobne mam vyborne skusenosti s oranzovymi tekvicami - hokaido alebo maslova, teraz je sezona cukiny, patizonu. Ovsene vlocky na zahustenie polievky ok, ale ako samotny prikrm skor na veceru vo forme kase obohatenej o ovocie.

beabelisova
29. júl 2016

@tania8148 toto sa stava, kazde dietatko je ine. Musis skusat co tvojej malej bude vyhovovat. Nedavala by som jej teraz mrkvu ani brokolicu, ale isla by som do tekvice a takychto .-)

tania8148
autor
29. júl 2016

@kp7333
@beabelisova
super dakujem, presne takuto radu som potrebovala, s cim zacat ako s prvym, kedze je to prve babatko, tak nemam tolko skusenosti 🙂 lekarka mi len povedala abz som jej urobila mrkvicku so zemiacikom a potom skusat ine druhy s odstupom 3-4 dni. takze skusim taku vodnatejjsiu zeeninku. diky zienky.

beabelisova
3. aug 2016

@tania8148 chce to cas 🙂 ja tiez zatial iba teoriu ovladam, dufam ze coskoro ju budem moct uz aj v praxi vyuzit 🙂