Zachrípnutý hlas u dieťaťa od narodenia
Dobry den,
Chcem sa opytat, ci je niekto v takej situacii ako my. Dcera (v aprili bude mat 4roky) odkedy zacala rozpravat prvykrat, tak ma vkuse zastrety akoby jemne zachripnuty hlas. Prve 2,5 roka sme to neriesili, mysleli sme si, ze ma proste taky hlas. Potom nas jedna nasa lekarka na to upozornila, ze by sme to mali riesit. Na orl ked jej robili to vysetrenie cez nostek povedali, ze hlasivky su ok, ze bez poskodenia alebo nejakach nalezov, ze len mandla trosku zvacsena. Tak nas poslali na gastro, tak tiez nalez negativny skrz usg brucha ale lekarka vravela, ze na 100% to dokaze vylucit len cez nejaky 24hodivy test nejake hadicky do bruska ci co (to uz beriem ako poslednu moznost). Dostala akurat helicid tablety a o mesiac mame prist na kontrolu. Lekarka na gastre otrasny arogantny pristup, clovek ma pocit ze ten lekar tam ani nie je pre toho pacienta, ze ho vlastne otravujem. Nemam ani chut tam uz ist. Ma niekto take dieta doma, ze ma takyto hlasok a nakoniec sa ani na nic neprislo? Ze to je mozno nejak geneticky vrodene? Vdaka
V rodine sme to mali a bol to nakoniec reflux u detí.
@anonym_2b8133 a neviete ktory test im to potvrdil, nechcem malu trapit skrz tie hadicky, premyslam este nad pep testom aj ked ten tiez vraj nie je na 100%
@anonym_2b8133 a neviete ktory test im to potvrdil, nechcem malu trapit skrz tie hadicky, premyslam este nad pep testom aj ked ten tiez vraj nie je na 100%
@nicci254 bohužial toto netuším. Ale mne dospelej diagnostikovali reflux len cez hadicu
Dcera mala zachripnuty hlas, ked bola mala, na ORL nic nezistili. Postupne z toho vyrastla. Spatne si myslim, ze za to mohol reflux.
Dcéra má taký hlas tiež ..od narodenia to počuť, nie odkedy rozpráva.
Je alergik, astmatik. Chodíme na gastro. Má 4r, z gastro ju na sondu neposlala, robila jej pep test, ten má negatívny, ale reflux má písaný od pôrodnice. Z iných ambulancií chcú aby sme išli na sondu, na gastro povedala že načo..aj tak drží diétu, či má alebo nemá potvrdené cez sondu, že je jedno . Ja neviem, ale pravdupovediac nechce sa mi ísť s nou ležať tak to zatiaľ odkladám

V rodine sme to mali a bol to nakoniec reflux u detí.