Záchvaty 8 mesačnej dcérky
Ahojte. Som mamičkou 8 mesačnej dcérky. Mám jeden problém. Moja dcéra začala mať asi pred mesiacom ,,záchvaty,,. Popísala by som to asi tak,že nožičky aj ručičky napne, akoby mala kŕče, niekedy sa pri tom aj trasie, občas pri tom aj kričí uááááááá, trvá to asi 5 sekúnd, v tváričke celá sčervená a máva ich hocikedy. Aj raz za týždeň, ale aj 2x za deň. Boli sme dnes u lekárky, poslala nás na neurológiu, ale termín máme až v apríli. Máte s tým niekto skúsenosť? Ďakujem
@miro17 autizmus . Prejavy mu začali v cca 17 mesiacoch
@miro17 cca 5 mesiacov. Syn mal zasklby aj v spanku, ale eeg mal v poriadku. Nebol po tom unaveny, dokonca sa pocas toho zachvatu smial a dokonca si ten zasklb akoby vedel vyvolat, ale robil to aj mimovolne. Uvidite na vysledkoch vysetreni. Uz ste v rukach lekarov. Ak by sa vam cokolvek nezdalo a mate na to moznosti, v BA maju s podobnymi diagnozami viac skusenosti
@miro17 dobry vecer..s tymito netypickymi prejavmi u deticiek je to velmi rozne a komplikovane..v prvom rade vam prajem vela trpezlivosti a nech vsetko dobre dopadne, sama viem aka narocna situacia to je.. moja dcerka ma teraz 18m a tuto situaciu sme zacali riesit ked mala 7m, a do toho sme bojovali s hypotoniou svalstva..mala velmi caste svalove zachvaty, prakticky sa kvoli hypotonii nevedela hybat a do toho bola cele dni v krci, plakala, cele dni som ju nosila na rukach.. odpovede od lekarov stale neprichadzali, z vlastnej iniciativy sme boli na konzultacii u 3 neurologov, neskor nas hospitalizovali, dcerka absolvovala aj MR mozgu, geneticke testy, lekarom samotnym neslo do hlavy ako je mozne ze to ma takto intenzivne a tak dlho..vsetko vsak vyslo v poriadku a vyriesil to iba cas, postupne to vyzera tak, ze to odchadza same..jedine k comu sme dospeli je, ze ma citlivejsiu nervovu sustavu a autostimulacne prejavy..inak je v uplnom poriadku..tymto vas chcem povzbudit, my sme zazili naozaj velmi narocne mesiace kedy sa v spojeni s hypotoniou sklonovali aj mozne vazne diagnozy - ja som bola v tom case z toho naozaj na dne..takze kam mierim - niekedy deticky maju naozaj zvlastne prejavy a rozne prezivanie, moze ale aj nemusi to znamenat diagnozu, pre najma vas pokoj a istotu by som trvala na vsetkym moznych vysetreniach aby ste mali istotu, ze nic nebolo zanedbane, ale niekedy naozaj pomoze iba cas a trpezlivost. Velmi vam drzim palce a prajem vela sil.
@kybel_ veľmi pekne ďakujem za odpoveď dcerka aj s mamičkou su hospitalizovaný v košiciach na neurologii a bohu žial sa dcerke včera diagnostikovala epilepsia ktora je slabšieho typu jelikož ma dcerka vrodeny ductus PDA tak dnes jej prišli vysledky z kardiologie dobre a že ma srdiečko. Poriadku aj napriek tomu že ma stale ductus. Dakujem vám za podporu 🙏❤️

@galikova_mata ako dlho to u vas trvalo ? kým to zmizlo same