Záchvaty u 9 mesačného dieťaťa

fifina75
4. máj 2021

Dobrý deň,
dcéra 9mes. mala 7x záchvaty (strata vedomia, zbledla, modraste pery,vyvrátené oči, tiekli jej sliny, trochu ju trasie, ochabnuté svalstvo, dýcha normálne, trvanie 1,5-2min.) po skončení je malatna, vyčerpaná, mrnava, spí aj 3x za deň min. 1 hodinu čo normálne má 2 spanky dokopy Max. 2 hodiny. Po zobudeni je úplne normálna, hravá, veselá, chuti jej jesť (prosto ako pred záchvatom) boli sme 2x v nemocnici robili jej dokopy 5x EEG, magnetickú rezonanciu, lumbalku, sono mozgu, brali krv, moc. Všetky výsledky mala v poriadku. Epilepsiu na základe EEG vylucili. Doposiaľ nevedia čo to je.
Nestretol sa niekto s niečím podobným? Čo by bola príčina záchvatov?

majamat
4. máj 2021

@fifina75 predchadzalo nieco zachvatu?
moja mala podobnz stav, ked sa zasla. takyto extrem som zazila len 2x. mimo to sa len bezne zachadzala.

andreatytler
4. máj 2021

@fifina75 Wow...chudatko... mne sa zda ze to je dost vela zachvatov na to aby to bolo neskodne a bez diagnozy. Alebo maju v plane robit dalsie vysetrenia?
Ak nie, ja by som isla za inym lekarom... ak to je epilepsia, urcite to treba liecit.

fifina75
autor
5. máj 2021

@majamat Nie nepredchadzalo, žiadny plač, len sa normálne hrala potom akoby sa zasekla a zapozerala na jedno miesto a už to zacalo

fifina75
autor
5. máj 2021

@andreatytler Ako som písala robili jej množstvo vyšetrení a všetko mala v poriadku,preto ani neplánujú ďalšie vyšetrenia lebo nevedia čo to je. Povedali len že keď sa to stane máme dať rektalny Diazepan a volať rýchlu. Posledný krát sme tak spravili a v nemocnici jej dali len infúziu a čakali či sa to zopakuje. Bola na EEG nič neukázalo tak nás pustili domov. Bola u dvoch neurologov a nula bodov. Posledné vyšetrenie dali diagnózu (epilepsiu) len na základe nášho popisu ako záchvat prebieha a predpísala sirup.

mikela06
5. máj 2021

@fifina75 môj starší to mal, prvý krát 10mesiacov. Doteraz nevieme príčinu, ale náš neurológ aj napriek negatívnym výsledkom EEG nasadil lieky ako pri epilepsii, s pomalým dávkovaním. Potom sa to neopakovalo. Po 2rokoch bez “toho stavu”, pomalé vyradenie lieku, odvtedy je Ok. Kontrola raz ročne , a že sa to môže objaviť znova v puberte

fifina75
autor
5. máj 2021

@mikela06 prosím vás aký liek mu neurológ nasadil?

jasminka82
5. máj 2021

@fifina75 bolo vaše dieťa očkované?

fifina75
autor
5. máj 2021

@jasminka82 áno bola, a prvých 5 záchvatov mala práve po 2-hom očkovaní tak sme si mysleli že to ma z toho, ale teraz sa to zopakovalo bez očkovania tak sme opäť na začiatku

mikela06
5. máj 2021

@fifina75 keppra...sirup

fifina75
autor
5. máj 2021

@mikela06 presne tento istý sirup nám včera predpísala neurologická taktiež s pomalým dávkovanie. Snáď zaberie ako u vás

mikela06
5. máj 2021

@fifina75 ozaj a obvodná mi radila zaradiť do stravy viac mliečnych tukov

fifina75
autor
5. máj 2021

@mikela06 ďakujem veľmi pekne za radu

andreatytler
5. máj 2021

@fifina75 Aha... takze vam dali diagnozu a aj lieky... tak to je dobre. Aspon nieco nech skusia aj ked to nemaju potvrdene pristrojmi. Ja som myslela ze to len nechaju tak.
Urcite to natocte na video, ked sa to znovu zopakuje. Viem je to stres ke sa to stane, ale uz pravdepodobne viete ako ju ratovat a tak urcite skuste aj to video... to moze doktorom pomoct do buducna.
Dufam ze vsetko dobre dopadne.

jasminka82
5. máj 2021

@fifina75 písala som Vám súkromnu spravu

fifina75
autor
5. máj 2021

@andreatytler No snáď tie lieky záberu a už nebudú žiadne záchvaty. V nemocnici čo sme ležali tak sme odišli bez diagnózy tu sme dostali až včera od neurologicky aj to si nebola na 100% istá že sa uvidí časom ci lieky záberu.
Video som začala točiť len som bola v takom šoku a strese že z neho nieje nič a pravdupovediac ma to prekvapilo keďže 3 mesiace to už nemala tak som na to aj zabudla a zrazu to prišlo z ničoho nič.

julsh123
7. júl 2021

@fifina75 dobrý deň. Ako sa darí dcérke? Nemali ste nejaké nežiaduce účinky pri tom sirupe?

fifina75
autor
7. júl 2021

@julsh123 dobrý deň, ďakujem o záujem o zdravie mojej dcérky 😀 Sirup zrejme moc nezaberá keďže 5 týždňov po začatí jeho užívania sa záchvat opäť zopakoval. Inak nežiaduce účinky nemá žiadne

majamat
7. júl 2021

@fifina75 neviem presne ako to je. myslim ( neviem to urcite ), ze epilepsia sa da diagnostikovat aj napriek negativnemu EEG.
ak to teda moze byt epilepsia, priebeh moze byt rozny. mnoho eplieptikov ma zachvaty aj anpriek liecbe, dolezite je ale to, ci sa aspon zredkuju

fifina75
autor
7. júl 2021

@majamat v tom prípade mohli dať diagnózu už po 1 či 2-ho EEG a nie az po 5-tom. Ja v jej veku som mala presne to isté (zrejme je to aj dedične) taktiež vyšetrenia boli všetky OK, diagnóza žiadna, liečba taktiež ziadna, skončilo to keď som mala 1,3 roka po prerezani očných zubov.