Začíname s kraniálnou ortézou na hlavičku
Ahojte tak začíname aj my s prilbou. Mám z toho väčší strach ako malá. Mamičky ktoré máte skúsenosti, rady a pod. budem vďačná. Ďakujem
Ano. Prisla som na to. Avsak toho incidinu mali len litrovu bandasku a sprej, ktory je vraj na pancuchy. Tak mi ta pani kazala vyskusat desident cavicede... Zapach zmizol. Aj hlavku ma peknu. Ale upravila som mu rezim. Prilbu uz neosetrujem kazdy den, ale kazdy druhy den. A aj kupem iba kazdy druhy den. Pricom v dany den bud kupem alebo osetrujem prilbu. Kupem v linole. Prilbu zakazdym podlepim naplastami. Teraz ma hlavicku uplne peknu. Ziadne suche miesta. Skusim ale kupit aj ten incidin. Ked nie na prilbu, pouzijem na topanky.
Prosim .
Kvapalny pripravok na dezinsekciu potivých miest.pokozky a materialov.
Ucinny proti bakteriam ..mikroskopickym kvasinkovitym i vlaknitym hubam a virusom HIV. Aj po zaschnuti zabranuje opätovnej infekcii . Odporucam Vam to preto lebo je to na miesto kde sa najviac poti a nic ine nieje na dezinfekciu od toho miesta presne nato . Preto to zapacha lebo sa poti . ( pracujem v oblasti sluzieb nonstop som v styku s dezinfekcnymi pripravkami a kozou..a viem preco som to pouzila aj preco to odporucam ) .
Ale nech Vam pomoze to co pouzivate 🙂
uz som kupila aj ten incidin
Prosim, neviete mi pomoct? Nosime uz asi 10 dni a zo vcera na dnes sa malemu vzadu dolu, tam kde sa prilbicka dost sucha o hlavu, spravila taka cervena vyrazka a zda sa mi, ze to aj mokva. Nemali ste take nieco? Neviete poradit ci je problem v osetrovani liehom, alebo v pote, alebo v com? Dakujem.
nam to nemokvalo. mozno spravit kratku pauzu, poradit sa na koznom a urcite podlepit ortezku naplastami omnifix od firmy hartman
@1257 na dieta to ma taky vplyv, ze skaredu hlavu nikto nechce mat, ci? Tak potom ide iba o to, ze nakolko ju ma deformovanu. Ak to tak nejak skryju vlasy, nieco sa trochu samo dorovna, tak budiz. Orteza sa musi nosit poctivo a chodit poctivo na kontroly a merania. Ale ak ano, tak to hlavu pekne vytvaruje. My sme ju nosili len urcity cas, potom uz sme to nejako nezvladali, maly ju zacal nosit trochu neskoro, ale hlavu ma celkom OK, myslim, ze ked ho niekto nestuduje, tak si na prvy pohlad nevsimne. A to je chalan a nosi kratky zostrih. Ale urcite mohol mat tu hlavicku krajsiu.
@denca76
@lauricka
@m_lucia
@gunikova ahojte.chcem vas poprosit o radu.maly ma 4 mesiace a dost zlezanu hlavicku.Ma ju dost tazku a vacsiu proti svojej dvojicke.Zaujima ma ta prilbicka.Ako sa k nej dopracujeme,ortopedom?Skutocne to treba vsetko riesit v Bratislave a ako casto.Sme z Martina a niekde som citala,ze aj u nas je protea...dakunem
Asi najlepsie je zavolat si do centraly v BA a tam sa poradit, ze ci maju aj nejake pracovisko na helmy mimo BA. Znama mi spominala, ze upravy prilby poriesili aj v Ziline. Ale to su informacie z tretej ruky. Ja by som volala do BA na vasom mieste:
http://www.protea.sk/indiv_ortezy_hlavy.php
http://www.protea.sk/kontakt.php
Hned sa aj opytajte, na postup.
My riesime prilbu nestandardne vo Frydku (po 1.1 v Ostrave), kedze mame pooperacnu a nie taku na plagiocefaliu. Ale aj tak vsetky prilby vyraba Frydek.
@roberta31 U neurologa len jedno rychle vysetrenie, treba si teda u pediatra vypytat aj vymenny listok na neuro. Nam prilbicku predpisali v rehabilitacnej ambulancii, chodili sme cvicit kvoli torticollisu (skrateny sval na krku ktory treba rozhybat - kvoli nemu sa nam tocil stale do jednej strany).
@roberta31 Aj to cvicenie sa da zvladnut, my sme cvicili vojtovku 2 mesiace, nebolo to jednoduche, ale bolo vidiet ze to pomaha. Na rehabilitacie chodili aj deticky s prilbickami, podla toho co mi hovorila fyzioterapeutka, moze sa zaroven nosit prilbicka a cvicit (nam to vyslo inak, lebo my sme cvicili od 2 do 4 mesiacov a prilbicku mame od 4 mesiacov - skor ju ani nedavaju). Myslim ze viac skusenosti s tymto ako neurologicka budu mat na ortopedii alebo rehabilitacii, ich rozhodnutie je v tomto pripade dolezite.
Drzim palce, nech vam to dobre dopadne.
Kamaratka potrebovala od neurologa len potvrdenie, ze sa naozaj jedna o zlezanu hlavu a nie o predcasne zrastenie svov. Tak pripadne sa aj na to opytajte, ci je toto stanovisko potrebne.
Aj moja dcérka nosila ortézu od 9 do 11 mesiacov, mala veľmi ťažkú deformitu hlavičky a zostala jej len mierna deformita, ktorú už pod vláskami nevidieť. Som rada, že sme to zvládli, nielen nosenie, ale aj tie blbé reči a hlúpe pohľady. Ja som totiž neprestala chodiť na krúžky a do materských centier, veď nech sa svet dozvie o vymoženostiach modernej medicíny, ktorú na Slovensku lekári nechcú predpisovať a mamičky ju deťom nechcú dávať, zato prepichovať uši na náušnice, to áno. Ortézu sme začali nosiť tak neskoro preto, lebo lekári ma svorne ubezpečovali, že hlavička sa upraví sama, čo sa však nedialo, takže až na poslednú chvíľu som sa spamätala, a našťastie nebolo neskoro, po dvoch mesiacoch sa však rast hlavičky zastavil, tak sme sa nedostali k úplne normálnemu tvaru hlavičky.
@roberta31 mne neurologička povedala že to je zbytočne ta helmička ale ja som si stala za svojim a s tým papierikom len že som bola na navšteve som dala na proteu a aj tak mi spravili helmičku,a ano chodi sa raz do mesiaca na merani
netreba sa nechaj odpinkavať od lekárov mna tak chceli ale ja som sa nedala a som rada lebo maličky ma hlavičku krásnučku 🙂
Ahojte mamicky, o chvilu budeme nosit helmicku aj my. Nas Tomik ma zlezanu hlavicku, lebo preferoval iba jednu stranu a mal problem aj s otacanim do druhej strany. Rehabilitujeme a kazdy nas uistuje, ze sa to upravi este, ale manzelovi to nedalo a vzal ho k ortopedovi. Ten mu dal zapravdu nakolko ma splostenu lebku vpravo vzadu a tvaricku na lavej strane, plus posunute uska. Pediatricka nam nedala vymenny listok, lebo je to zbytocnost (helmicka) a nemame vymyslat. O tyzden cestujeme do BA na sken a verime, ze sa to upravi, aby sme mali peknu hlavku. 🙂

@m_lucia nepouzivajte lieh my pouzivali sme len Incidin vyskusajte nebojte sa to lieh vysusuje preto to mate take ! Ani naplast nieje zase riesenie vyskusajte incidin dezinfekcny v zdravotnickych potrebach stoji okolo7 eur prestala nam smrdiet prilba aj taku suchu kozu moj uz nemal