icon

Záder nechtu a opuch

zufalka987
30. jún 2017

Ahojte kočky, moja 14 ročná sestra má záder a už sme z toho aj s mamou zúfale. Spravil sa jej záder na palci na nohe, hojilo sa to a už to bolo skoro zahojené, lenže sestra si obula slipony, ktoré jej boli trochu tesnejšie a behala v tom celý deň a už ku koncu dňa nemohla na tú nohu došlapovať a keď prišla domov, tak sme jej to s mamou pozreli a na mieste záderu jej opuchlo to mäso trošku sa ako keby vytlačilo von, znova sa to hojilo,spravila sa tam chrastička, lenže ten kúsok mäsa (aj keď nebol opuchnutý) tam ostal a takto sa to opakovalo ešte 2x. Včera prišla domov zo školy, vyzula si sandále a zavadila nimi o tú chrastu a celé jej to zas opuchlo. Sestra k doktorovi nechce ísť, lebo sa bojí, že jej strhnú necht alebo že jej to tam postláčajú a bude ju to veľmi bolieť.
Mám to aj odfotené, ale radšej to sem nebudem dávať. Čo by ste nám prosím vás poradili?

floren
•
30. jún 2017

Skuste pedikuru. Mohla by jej pomoct spona alebo bude stacit tamoonovanie nechtu

smejko32
•
30. jún 2017

@zufalka987 pošli mi fotku do mailu... myslím...podľa opisu..že som také mala aj ja...

bona_dea
•
30. jún 2017

natierať nahrubo gáfrovou masťou s ichtamolom a previazať gázou aby sa tam nedostávala špina a zamedzilo sa neustálému otváraniu ranu, nenosiť debilnú obuv, pravidelne vetrať, dobře poumývať od masti a natrieť znova, hlavne na noc a byť opatrná...
Ak sa to do 5 dní nezačne zlepšovať, tak rozhodne k doktorovi... by som sa tak 14 ročnej pýtala či chce alebo nechce....

zufalka987
autor
•
30. jún 2017

@smejko32 poslala som

zufalka987
autor
•
30. jún 2017

@bona_dea práveže jej sa to vždy zahoji, lenže akonáhle odpadne chrastička, tak sa tam začne tvoriť ďalšia, proste jej tam vytŕča ten kus mäsa

bona_dea
•
30. jún 2017

@zufalka987 veď prevencia aby neopadla.... nosiť obviazané, a mazať masťou

lujziana44
•
30. jún 2017

Keby šla k doktorovi tak si nemyslím, že by jej strhávali celý necht. Podľa mňa by jej iba vystrihli ten kúsok mäsa čo jej tam zarastá a mala by pokoj. Ale ono sa to zvykne potom často vracať takže s tým už asi bude mať problémy celý život :/ Ale keď sa mne par krát stalo, že som si zatrhla necht a začalo mi to hnisať tak mi zakaždým pomohlo keď som si to dva dni máčala v repíkovom čaji 🙂

3petka
•
30. jún 2017

@zufalka987 a nemá to náhodou zarastajuci necht

piridoxin
•
30. jún 2017

syn to opakovane mal a stále sa to vracalo. Keď už to bolo veľmi zlé, poslala nás doktorka do chirurgickej ambulancie. Tam lekár skonštatoval, že by sa to znova a znova obnovovalo. Umrtvil mu to a upravil (orezal) z boku nechtové lôžko aj to choré tkanivo pri ňom. A je svätý pokoj. Aj prst lepšie potom vyzerá s užším nechtom a bez tej "bozule" na boku (to je asi pre 14r. dievča dobrý argument🙂
PS: lekári nie sú sadisti, nespôsobujú radi bolesť. Umrtvia injekciou. Aj im sa lepšie ošetruje, keď pacienta nebolí🙂

floren
•
30. jún 2017

@zufalka987 ono sa to vola dive maso, aspon tak mi vravel chirurg...obnovovalo sa mi to 15 rokov...pomohla az špona