Zadná nádcha u bábätka - inhalátor

anchela2929
9. okt 2021

Ahojte, mám 5-mesačné bábätko ktorému stále stekajú soplíky z nosa, keď sa snažím niečo odsať z odsávačkou na vysávač vôbec nič nejde. Už 3-krát má zápal stredného ucha len sa bojím aby nemal žiadne následky. Kúpili sme mu inhalator Omron c102 od štvrtku mu dávam inhalovť vincentku. Inhaluje 3-krat denne po 10 min.
Ešte stále sa mu soplíky nespustili (už od minulého týždňa od soboty mu nedokážem nič odsať)
A tak sa chcem spýtať koľko dní mu môžem dávať inhalovať a za koľko dní vy sa mu mal spustiť soplík.
Dávam mu aj Sinupret, stále je zapnutý zvlhčovač vzduchu a samozrejme boli sme na ORL do uší máme kvapky Otobacid , do nosa Pamykon.

nikpa
9. okt 2021

@anchela2929 inhalovat môžeš dlhodobo. Skús kúpiť do inhalatora namiesto Vincentky Yabro, je síce drahšie ale pomaha. Riedi sa s Vincentkou ak by to inhalator nevytiahol.

kacena4
9. okt 2021

vincentka nie je "liek" teda nie je na spustenie sopla, len na zmakcenie sliznice nosa, ak chcete nieco na nadchu tak ten pamykon a ak to je dlhodobo (zatekanie) mozno zvazit alergologa ci tam nie je alergia na nieco napr. chlad, roztoce.... inak na kasel/nadchu je skor ambrobene inhalovat drzim palceky

anchela2929
autor
9. okt 2021

@kacena4 áno máme to zatekanie soplov už dlhodobo, v utorok máme kontrolu na ORL tak skúsim spomenúť či nemôže byť na príčine alergia. Mne totiž na ORL odporučila doktorka inhalovať buď vincentku alebo morskú vodu tak teraz neviem či mám skúsiť to Ambrobene. Syn teraz moc nekašle len keď mu zateču sople tak zakašle skôr nič mu nejde odsať z nosa a to má veľmi trapy lebo mu to ide do ušiek. Preto hlavne chcem vyriešiť to zatekanie aby zase ho neboleli uška. Už sa bojím aby nemal následky straty sluchu..