Zadržiavanie moču u 2,5-ročného dievčatka
Ahojte, prosim Vas, dcerku som skusala do tretice odučit od plienok, ma nočnik, pripadne može ist na zachod so schodikom. Uz sa aj pytala na nočnik, avšak sadla si naň na sekundu a utekala preč a vycikala sa kadetade.
Po dvoch takychto dňoch však začala extremne zadržiavat moč, ako extrem bol na 20h, to sme uz isli na pohotovosť, tak po 20h sa v čakárni vycikala. V podstate nas poslali len domov. Doma to vsak ale pokračuje, ma naspäť plienku ze to nebudeme siliť, ale je schopna sa 3/4dňa nevycikat, az s uplnym plačom ked uz nevydrzi tak to vypustí. Ma niekto taku skúsenosť? Čo Vam pomohlo? Ani neviem, ci jej tu plienku mam dat, alebo dat dole, ale ako docielit aby to nezadrziavala?
Videa, rozprávky, alebo prednes s plyšakmi tiez nepomohli.
Ďakujem
Kupit babiku, ktora cika? Budu cikat spolu na nocnikoch
Mali sme tiez toto iste pri pokuse o odplienkovanie, tiez mala vtedy 2,5 roka. Opakovane na pohotovosti, lebo necikala aj cely den. Vratili sme plienku, prestali sme sa snazit, asi po 2 mesiacoch sa to zmenilo same a zacala cikat na nocnik. Pomohol cas, nocnik si vybrala sama, zacala v tom case chodit do skolky, tak asi aj to, ze videla ine deti cikat.
Moje dieta som do nicoho nesilila, mal ku 3 rokom normalne som mu vysvetlila ze na plienku uz je velky, ze bude pisat do zachoda a ziaden problem som neriesila nikdy.
Toto iste v noci, sam povedal ze plienku nechce vypisal sa vecer a vydrzal do rana kludne ziadne pocikavanie, stresy, budenie v noci. A mala som kazdeho na haku, kto riesil ze ma este plienku..ziadne stresy som nemusela riesit. Pri druhom to planujem rovnako..
@marilynn neni treba dieta stresovat. Ja som tiez take daco riesila, lebo som ja krava davala na mamu a ostatných, ze uz mu/jej su 2 roky, uz by nemal/a mat plienku. Ale to, ze dieta 2 rocne tak tak chape par veci a ze utekat za nim s nocnikom a stresovat jak seba tak aj dieta nikto neriesil. Ja som s tym prestala, tiez som sa zacala bat, este jak si syn urobil blok (raz mal zaochu) a nechcel kakat vobec. To uz som si nadavala a nechala ho v plienke, naj si kaka ked to na neho pride a bola som rada za kazdu plnu plienku, ze si ulavil a je bez bolesti. A teraz su mu 3 a pol, plienku sam odhodil a chodi normalne na zachod aj cikat a aj kakat. Bez stresu.
Kasli na ostatnych, nechaj sa viest svojim citenim a tvojho dietata. Aj keby mala plienku do 3,5 roka, ze koli sebeistote a pritom chodila na zachod, tak ju jej daj. Vo skole ti ucite plienku bosit nebude neboj. Hlavne naj je zdrava a nestrapi sa.

Daj ju napriklad do sprchy, kde moze cikat po stojacky, a skusaj ci sa tam nechce vycikat, alebo ocikat nejaku hracku. Pripadne tam s nou chod a ukaz, ze cikanie je normalne. “Kto bude dlhsie cikat”