icon

Zadržiavanie stolice

zuzulka27
14. mar 2015

Potrebujem surne poradit,ako a co mam robit s 2,8 rocnym synom.Uz skoro 8 mesiacov nechce kakat,ale cca 1 mesiac je natom uz tak zle,ze zadrziava neuveritelnym sposobom.Musim ho utierat kazdych 5 minut,z coho ma tak hnusne vystipanu ritku,ze si ju nechce dat ani poutierat,ani natriet a co je najhorsie uz ani umyt,vodu doslova zboznoval,teraz ked zbada vanu,len krici nie nie nie.Stolicu tvrdu nema,ma ju tak makku,ze mu hovienko ide same z ritky von,stacilo by trosku potlacit.On tlaci,ale naspat vsetok obsah dovnutra.Uz som fakt zufala z tejto situacie,nemopohol ani glycer.cipok,ani duphalac(prehanadlo).Je to strasne vycerpavajuce,nakolko mam doma este 2-tyzdnove babatko,podotykam ze ziarlivost tam nie je.Uz sme objednany aj ku psychologicke,ale az po Velkej Noci,dovtedy bude mat tu ritku az krvavu od utierania.Baby,ak mate niektora skusenost,prosim poradte mi,co mam robit,ako mam nanho ist!Uz nevladzem.Dakujem za kazdy jeden koment,nebudem moct odpovedat koli mojim detom,ale fakt budem vdacna za rady.Ani plienka nepomohla

Strana
z2
gajdosovci
26. mar 2015

@vassa Bal sa, plakal... Ale len par krat, hovorila som mu, ze to neboli, ze to strasne stekli, MM ho drzal, ja som striekala... Plakala som s nim, bala som sa, ze mu ublizim... Takto sme fungovali dlho, potom si uz sam pytal "vodicku" do ritky, aby sa vykakal... Asi po mesiaci sa to u nas zlepsilo, zvykol si na tento system a zrazu bol u nas klud.. Prestalo sa kricat, nenutila som ho kakat, len tak sme skusali, ale ked to neslo, tak sme sa dohodli, ze to pojde na druhy den... A znova prisiel 4-ty den nekakania a ja som zasa strekla vodicku.. Bol to taky ritual.. Ked sa uz nebal, ale mal zautomatizovane, ze vzdy po vodicke sa dalo bez placu a kriku vykakat, tak som znizovala davku, cize som zistila, ze sa dokazal spontanne vykakat nie pri 150ml vody, ale pri 20 ml. Teraz kaka krasne, ukazkovo skoro 6 mesiacov.. Nedavame ziadny sirup ani nic...

vassa
26. mar 2015

@gajdosovci Fuha tak to vás obdivujem ako ste to z mm zvládli 😉 .No u nás pochybujem,mm nerad vidí detičky trpieť ani len v telke a nie to ešte naozaj.Sám by plakal s malou a ja tiež 😢 Zajtra skusime ešte lekárku nech jej vezme krv či je všetko v poriadku kedže sa to u nej vyskytuje dosť často ☹

sju23
16. mar 2016

Mamičky čítam všetky komentáre a vidím že my sme podobne s tým moja malá mala 2 roky vo februári od decembra sa trapime zo stolicou zadržiava ju a v ten deň keď ju to už moc trápi my nechce ani papať ani piť som s toho už zúfalá 😣 dávala som jej duphalac ale aj tak si vedela udržať stolicu v sebe. Už neviem čo s ňou čítala som zopár rád čo by ešte pomohlo vyskúšam jaj a ritku keď má červenú alebo krvavú používame AVENOC krém je super pomáha

sju23
16. mar 2016

Až teraz pozerám že písané tu bolo ešte vlani v marci 😮

Strana
z2