Zahnisané očká novorodenca
Ahojte maminky! Obraciam sa na Vás s prosbou o radu, naša Livinka má 3 týždne a už v nemocnici mala zahnisané očká a dávali jej Optalmoseptonex, na čas nám to prešlo no tento týždeň ich má veľmi zahnisané, hlavne po plakaní, skúšali sme vytierať Ophtalom aj kvapkať Optalmoseptonex aj kamilkami pretierať a stále nám to neprešlo ☹ ☹ ☹ Viete mi prosím Vás poradiť čo ešte skúsiť? Ďakujem!
@liviadanova moj mali to mal tiez davala som mu aj kvapky aj framikoinovu mastno stale sa mu to vracalo uz bude mat skoro 3 mesiace tak som sa tuto stredu vybrala na ocne odporucila decka amuseli mu prepichovat a vyplachovat slzne kanaliky teraz mu mam 5x denne umyat oko vodov a tamponom a kvapkat po jednej kvapke do kazdeho oka TOBRADEX je to na predpis ale inak neviem mojmu sa to stale vracalo a este ma upozornovala ze v ziadnom pripade sa nemaju detom davat kamilky ani nimi cistit ocka lebo to vysusuje oci!,,
@liviadanova Ahoj, my sme mali ten isty problem a ziadne kvapky ani materske mlieko nepomahali.. Pomohlo az prepichnutie kanalikov, neobavaj sa toho, maminky zvyknu strasit.. Vyzera to drastickejsie, ale urcite pomoze... Nas maly bol na prepichnuti dvakrat a odvtedy sme mali pokoj..
@liviadanova a este ma zvozila kde som bola do teraz ked bude mat 3 mesiace
je to infekcia a treba antibioticke kvapky
ahojte, ked ste už mali zákrok - že malému preplachli ocká nadruhý den to má byt uplne že super alebo sa mu ešte hnisá ... Lebo mo malý ešte stále tam má hnis :((((

Tiez mam obsiahlu skusenost, mozno niekomu pomoze:
1.dieta:
Stacilo cistit chladnou prevarenou vodou od kutika smerom von, a potom kvapkat materske mlieko.
2.dieta:
Cakalo sa 3 mes. ci sa nezlepsi, ale nedostriehla som masirovanie pri koreni nosa (pri vnutornom kutiku oka) - co by to pocas tyh 3 mes spolu s kvapkanim materskeho mlieka mohlo upravit.
Mala hnisavy vytok, zlepene mihalnice a tzv "slzne jazrieko" (slzicky sa zbieraly na oku - neodtekali dobre).
Dostala som odporucanie na prieplach.
Ocna predpisala Pamykon (antibiotika, kedze okrem upchateho kanilika sa rozsirila aj infekcia do oboch i, co som zistila az potom).
Hnisavy vytok na jednom ocku neprestal, cistila, kvapkala mlieko a nic. Dnes sme boli na prieplachu mala tam prekazku a prisli sme v hodine dvanastej, pretoze u ledva prepichla (keby sme isli neskor, musela by prieplach absolvovat viackrat)
Bala som sa prieplachu na Kramaroch (uz pri objednani sa mi nepacila sestra a plus mame zlu skusenost s neterou, no moja pediatricka tvrdila ze iba tam to robia najlepsie), predsalen je to nemocnica a nie to tak osobny pristup, ale:
nasla som, ze byvala primarka z Kramarov MUDr. Fisherova, ma sukromnu amblanciu na Gercenovej, spravila mi to na pockanie (15 eur), mala poplakala, ale uz som pocula aj horsi plac (ked som nestihala dat jest). Som rada ze som tam isla.
Este rada, prieplach je najlepsie robit tak hodinu pred kojenim. cerstvo najedene dieta moze zvracat, a hladne moze zbytocne plakat, takto aspon skonci prieplach, pomojkate a date dietatu jest, zaspi a je to uplne kludna akcia. Komu hrozi prieplach odporucam MUDr.Fisherovu.