icon

Zápach u 11 ročného chlapca

lussyka
4. nov 2018

Ahojte dievčatá, chcem sa zatiaľ takto poradiť, skôr než pôjdeme ku kožnej.. všimla som si uz dlhsie, ze malý (11 rokov) cudne zapacha.. najskor som si myslela, ze je to materialom oblecenia, no ci to je bavlna alebo iny tak vzdy to je rovnake.. najviac ho citit na chrbate, krku, bruchu a rukach a vzdy tak rano po prebudeni, no zacina to uz aj cez den.. je to taky nespecificky zapach, ktory neviem k nicomu prirovnat.. ma aj dost suchu pokozku, vzdy sa mu vytvoria take ako lisaje na kozi..pravidelne sa sprchuje, menim oblecenie aj pyzamo..hygiena nie je zanedbana..stretli ste sa niekto s niecim takym? Viete mi poradit od coho by to mohlo byt? Co skusit? Alebo ist rovno ku koznej? Dakujem

Strana
z2
lussyka
autor
4. nov 2018

@katrin21 maleho zatial takto necitit ani v blizkosti...

katkalubkova
4. nov 2018

zaujimave, pije dost tekutin? Ja som niekedy o tychto pachoch citala, ako napr. acetonovy, ten viem, ze bol prirovnany ku cukrovke. To bolo myslene, ale ako zapach z ust.
Skus sa len opytat pediatricky. Nas syn ma 10 rokov, nadmerne sa poti, aj z vlasov mu kolko krat tecie, ale nic podobne som necitila. Je to zaujimave, ze to najviac citis rano, ked sa to telo spoti v noci, oddychne, mozno preto.

lussyka
autor
4. nov 2018

@katkalubkova pije dost.. tancuje a tak ma aj fyzicku aktivitu.. je taky dost zivy.. no je to vacsinou rano, no dnes som mu dala cisty natelnik a teraz vecer ho vyzliekol a zas ten zapach.. a opat z chrbta 🙁...

katkalubkova
4. nov 2018

@lussyka podla mna sa tak bude potit, mozno to chce len cas, kym telo prejde zmenou. Chvala Bohu kym nie je nic horsie 🙂, aj ked je to neprijemne....

lussyka
autor
4. nov 2018

@katkalubkova zatial nic take nepozorujeme.. je zivy, odvrava, drzy hlavne ku mne 😁, ku polovicke si tak nedovoli... voci mne tak menej respektu.. aj u vas to tak je?

greeny
4. nov 2018

Môže to byť aj pytiriasis versicolor ak má aj lisaje. Ak myslíš ze niečo kožné skus kúpiť micetal gél na umývanie, ten je proti rôznym mykozam

katkalubkova
4. nov 2018

@lussyka hej, papuluje, ale myslim, ze o ten rok to bude este lepsie 🙏

radlinka
4. nov 2018

@lussyka daj ho poriadne vysetrit, zober na kozne, lebo zapach tela vzdy nieco signalizuje.

lenka_da
4. nov 2018

@lussyka môže to byť aj štítna žľaza alebo problémy s pečeňou. Kolegyňa toto tiež riešila so synom, najskôr jej lekárka odporučila kúpiť antiperspirant :-/ Neskôr zistili problémy so štítnou žľazou. Držím palce.

alami
4. nov 2018

Neuziva Bvitamin? Ten smrdi.

alami
4. nov 2018

Preco chces ist ku koznej? Iba ak pre ten lisaj, ale inak skor na posudenie pediatricke a ona nech vas posle kde uzna.

stankadu
5. nov 2018

@lussyka aj moja dcéra 11r. "zapácha" 🙂 Doteraz to nebolo, ale ako prišla predpuberta pred rokom, odvtedy ju je cítiť. Myslím si, že to bude hormonmi. Ja som jej kúpila deodorand a teraz to je celkom fajn. Smrdí hlavne ked sa spotí, ráno alebo ked príde zo školy.

luga_luga
5. nov 2018

daj vysetrit aj krv na cukrovku, intoleranciu laktozy atd.....

pininka
5. nov 2018

Aj náš má zajtra 11 rokov a už taký rok zapácha, je to taký ten pubertálne zápach, cítila.som to u viacerých. Krvné testy má ukážkové,imunita výborná, podľa mňa sa preberajú potné žľazy. Už sme mu dávnejšie kúpili dezodorant a používa aj sprej. Ten zápach nieje vždy, niekedy viac niekedy menej, možno je to aj zo stravy, ale nás je všetko.

alison11
12. okt 2023

@lussyka Môj syn má len 9rokov ale je vysoký ako môj 12ročný syn ale má o 10kg viac ako starší syn okolo 44kg a výškovo 150cm a cítiťho ako môjho muža hrozný zápach pod pazuchami,tak sa mu chystám kúpiť antiperspirant aj ja sama zapácham aj sama sebe ak si nedám rexonu žiadne iné mi tak nezaberajú tak si myslím,že u chlapov je naj Old spice.Chorôb mám veľmi veľa a čo sa týka metabolizmu mám syndróm dráždivých čriev a pozorujem to aj u 9ročného syna chodí na veľkú denne aj 2x niekedy sa stane že aj 3x keď mám obavy zo školy hneď ráno pred odchodom na bus chodí každý deň na veľkú ako ajja pred prácov takže spúšťačom môže byť aj stres.

alison11
30. apr 2024

@lussyka Ahoj ako ste zo synom dopadli čo sa mu zistilo?

Strana
z2