icon

Zapáchajúca stolica u dojčaťa

salome123
22. mar 2013

dievcata, moja dcera 4m v poslednej dobe kaka 1x za 6dni a jej stolica velmi pachne ☹ konzistenciu ma ako horcica a farbu tiez taku. malu dojcim, len obcas prikrmim UM (asi 2x za tyzden, vecer). buduci tyzden idem k lekarovi na preockovanie tak sa tam popytam, len este teraz som si chcela zistit nejake infosky. stretli ste sa s tym?

mokon
22. mar 2013

@salome123 my sme to tiež mali, aj keď stolica každý deň, brali sme biseptol, lebo vraj to bol nejaký črevný problém - už presne nepamätám aký, a na to len atb. Bolo to už dávnejšie, ale veľmi pomohlo. Mali sme vtedy tiež asi 3-4 mesiace. Takže určite lekár.

xlucia
22. mar 2013

@salome123 ak dcera nekaka v poriadku a pachne jej stolica ako hovoris, tak tam chod dnes alebo zavolaj a po najblizsom kakani odnesies vzorku stolice. ak ma nejaky virus alebo nieco ine, tak nema byt ockovana ale vysetrena a liecena!!!!!
dieta ak uz ockujes, tak ma byt zdrave, nie s crevnymi problemami. so sebou by si tiez tyzden necakala

nae
22. mar 2013

@salome123 Nemá po tom UM nejaké ťažkosti - kŕče, nepokojný spánok? Ty sa ako stravuješ - máš v strave mlieko, mliečne výrobky?
Mne malý začal mať takéto problémy po mliečnych výrobkoch, preto sa pýtam. Ja kojím, mlieko nepijem, ani nič z mlieka nekonzumujem a už je ok..

salome123
autor
22. mar 2013

@nae nema ziadne problemy, je to pokojne a kludne babo. ani sa nepuci (ako pri zapche). ja pijem aj mlieko. toto je moje druhe dieta, pri prvom som sa tiez normalne stravovala a vsetko bolo ok.

marika_btt
27. aug 2014

@salome123 ahoj, ako ste pred rokom dopadli? Mam 2,5m syna a rovnaky problem. Dakujem

salome123
autor
27. aug 2014

@marika_btt pravdupovediac som aj zabudla, ze takyto problem bol, ale ked sa na to spatne pozeram, tak chyba bola v tom UM a pravdepodobne aj v mojej strave. dcera ma teraz takmer 2r a ma bohatu zbierku potravinovych intolerancii, medzi nimi aj kr. mlieko a preto nemoze pit ani normalne UM, ktorym som ju v tom case nadájala.
takze sa priklanam k @nae a radim vysadit kr.mlieko a ml. vyrobky z tvojej stravy

marika_btt
27. aug 2014

@salome123 dakujem, vyskusam vysadit mliecne vyrobky a uvidim. A to sa casom / vekom upravi u deti ci uz do konca zivota budu mat alergiu na kr.mlieko?

danielahamar
27. aug 2014

môjmu stolica páchla a páchne nenormálne a ináč mu zistili int. laktózy v 7r., čo je na smiech, kedže tými príznaky trpel od narodenia , takže vysadiť mlieko ....

salome123
autor
27. aug 2014

@marika_btt zevraj sa to zvykne casom upravit... lekarka hovori, ze mame byt trpezlivi 😔

@danielahamar clovek sa viacej dozvie na takychto forach ako u lekara. moja skusenost.

danielahamar
27. aug 2014

@salome123 ja som musela vymeniť gastro, aby mal spravené všetky vyšetrenia 😉

milkav03
28. aug 2014

no my sme mali takyto problem kvoli castym ATB.. potom sme nasadili probiotika Actibax.. podpora imunity a uprava crevnej mikroflory... ATB sme uz nepotrebovali.. upravili sa nam crievka a tym padom aj stolica...

1234567jordanka
19. apr 2021

Ahojte babi chcela by som sa opýtať moja bude mať tento mesiac 4mesiace ale neustále má zelenú uplyne riedku stolicu a strašne zapaca

monika6632
9. sep 2021

@1234567jordanka Ako sa to vyriešilo? Ja mám trojmesačnú dcérku a ten istý problém už vyše mesiaca a to sme na bezlaktózovom mlieku. Buď zelenú alebo žltú riedku stolicu a posledné dni s kyslým zápachom.