icon

Zapáchajúci moč u 20 mesačného dieťaťa

jjanulkaa3
1. jan 2016

Ahojte, mam dcerku ktorej asi max tyzden zacal zapachat moc ako keby bol taky zastaty alebo dlho drzany v plienke lenze neni aj ked sa cerstvo vycika smrdi to. Na internete som citala uz vselico od nedostatku tekutin co si nemyslim ze je v nasom pripade az po zapal obliciek atd....teplotu nema a ani zmenu spravania nic len ten moc. Najhorsie je to ze su/boli sviatky a obvodna ordinuje az od 07.01 takze aspon tu chcem najst mozny dovod preto sa chcem spytat ci ste zazili podobny problem a ci to netreba ist riesit hned alebo cakat este tyzden totiz to bojim sa ze to moze prejst do horsieho stadia ale zase ist na pohotovost bez teploty neviem....dakujem

pribinak
1. jan 2016

Skus v lekarni kupit brusnicovy sirup, je to na obličky a močové cesty

xevulax
1. jan 2016

Ziadna lekaren, utekaj na pohotovost najlepsie hned s mocom v skumavke- hned poslu aj do labaku. Isto ma zapl mocovych ciest (ano aj bez teploty) - moze to prejst az na oblicky. Takze ziadne cakanie a sup k lekarovi aj s mocom, pravdepodobne dostanete antibiotika.

jjanulkaa3
autor
1. jan 2016

@xevulax dakujem....pojdem teda zajtra lebo mala uz spi nechcem ju tahat na noc....aj som chcela dnes ist na pohotovost lenze stale som vahala

anika44
1. jan 2016

@jjanulkaa3 ahoj ja mám skoro 3 ročného chlapca a občas mu tiež dosť pachne moč a zistila som,že to má iba keď malo pije a vtedy chodí menej cikat.

jjanulkaa3
autor
1. jan 2016

@anika44 to je to ze mne sa nezda ze by malo pila a ako som napisala ten moc uz smrdi tyzden tak isto silno...

inull5
1. jan 2016

@jjanulkaa3 farba nie je zmenená?ono ťažko povedať,ak budeš v lekárni kúp si testovacie prúžky na moc aspoň a skus nech sa ti vycika do nočnika a namoc to do toho.podľa farby uvidíš,máš tam vysvetlenie na krabičke..inak ťažko povedať,inak zapácha pri cukrovke inak pri zápale..

ela007
1. jan 2016

@jjanulkaa3 nam sa to stalo raz a bol to zapal moc.ciest..ine priznaky vtedy nemala, takze ja by som do 7.1. Necakala..su potrebne pravdepodobne atb

jjanulkaa3
autor
1. jan 2016

@inull5 farba sa mi zda rovnaka mozno trosku tmavsi a smrdi tak odstato skoro ako ocikane piliny od hlodavca alebo tak nejako neviem ten specificky smrad popisat inak

inull5
1. jan 2016

@jjanulkaa3 ono to môže byť sto vecí.môj názor je ze ak by mala zápal močových ciest tak by sa sťažovala na bolesť..ak je moc tmavší,neváhaj a zajtra určite lekár..tzv.myší pach mocu sa môže vyskytnúť aj pri zhorsenej funkcii pankreasu,ale aj mykoplazmach..ešte ma napadlo,či neprekonala mononukleozu.

jjanulkaa3
autor
1. jan 2016

@inull5 nie neprekonala....proste z nicoho nic zacal moc zapachat nestazuje sa na nic teda neviem ci vie vobec ukazat povedat ze ju to boli atd

eeffka
1. jan 2016

@jjanulkaa3 chod si do lekarne kupit testovacie pruzky na moc a uvidis ihned ci ma bielkoviny v moci, zapachajuci moc ich spravidla obsahuje, u lekara sa to riesi rovnako, ziadne zazraky necakaj
maju ich v kazdej lekarni.
Dcere uz podla pachu viem ked ked ma zapal, ten moc smrdi po liekoch
Pokial je tam zapal treba ATB

inull5
1. jan 2016

@jjanulkaa3 o prekonaní mononukleozy u tak malých detí nemusíš ani vedieť..A ukáže to až krv.jedlu by som to nepripisovala keďže to trvá už týždeň.

jana_eyre
1. jan 2016

my mame doma testovacie pruzky, ked si niecim nie som ista - tak testujem a podla toho sa rozhodujem.. zatial bolo vsetko v poriadku podla testov.. su to tie iste, ktore pouzivaju doktori, stalo to asi nejakych 11e..

jjanulkaa3
autor
1. jan 2016

@jana_eyre pojdem ich kupit urcite

marianka0101
1. jan 2016

Dcerka mavala v prvom roku casto zapal mocovych ciest. Vzdy to bolo bez teploty, no pachol jej moc. Vzdy ked som ho.odniesla na rozbor, bol pozitivny. Zobrala by som moc na pohotovost, oni daju urobit rozbor, do.2 hodin sme mali vysledok.

jjanulkaa3
autor
1. jan 2016

@marianka0101 mozem sa spytat ten moc keby ste ho vedeli popisat ako/ po com zapachal?

januliku
1. jan 2016

Urcite hned rano odnes moc na pohotovost. Dcerka to mala v 15-tich mesiacoch. Tiez asi tyzden som si vsimala, ze jej zapacha moc, ale kazdy mi hovoril, ze nedostatok tekutin, este sme zrovna mali aj nove balenie plienok .... po tyzdni uz dostala aj teplotu cca 38,5 a to som hned utekala k dr a mala uz zapal oblicky, takze hospitalizacia ... Mala som s nou ist skor, ked sa mi to nezdalo a nie pocuvat rady od inych. Odvtedy sa uz nikoho na nazory nepytam a riadim sa svojim instinktom.

marianka0101
1. jan 2016

@jjanulkaa3 niekto pisal ze ako po liekoch, tiez by som to tak nazvala... nos mi z toho vykrucalo, taky silny pach. Mozno ako ked dospely malo pije a pachne mu moc... len mala pila dost a tak prenikavo ho bolo citit. Moja dcerka ho napriklad nemavala pri.tych zapaloch ani tmavy, ako mavaju vacsinou zeny. Deti ani nemavaju zapal moc.ciest preto ze by prechladli, vacsinou mavaju vrodene vady obliciek,niekde sa im zadrziava moc a tam sa tvoria bakterie, pripadne ak mavaju dievcatka zapalenu susku, ten vonkajsi zapal sa hned dostane dnu. My sme mali kombinaciu aj,aj. Z oblicky dcerka "vyrastla" a zapal susky mame doteraz, v oktobri mala 3roky a pravidelne sa jej zapaluje,zaparuje. Bojujeme s tym stale, nastastie klop-klop sme uz bez zapalov moc.ciest. Este raz, klop-klop

jana_eyre
1. jan 2016

inak teraz som si spomenula este, ze mojmu synovi raz smrdel moc - ale po cpavku - vtedy som si citala, ze to moze byt dehydrataciou a naozaj, ked som ho poriadne zavodnila, tak to uz preslo.. boli sme vtedy na dovolenke v tatrach, tak som pitny rezim asi trocha zanedbala..

xevulax
2. jan 2016

@jjanulkaa3 toto teraz riesila mne velmi blizka kamoska, jednej z dcerok (2r) tiez takto zapachala plienka, nemala teploty ani nic, dostali atb a plus su sledovani uz aj na nefrologii (nastastie jej to neslo na oblicky), plus dr. Vravela, ze sa to zvykne vracat. Takze nie je pravidlo, ze musi mat bolesti a teploty. Kamoskina mala bola uplne v pohode akoby jej nic nebolo a predsa mal zapal a boli nutne antibiotika.

jjanulkaa3
autor
2. jan 2016

Isli sme rano kupit tie pruzky samozrejme nemali boli vypredane a tak sme zobrali aspon crp test z krvicky teraz sme jej ho urobili a ma mierne zvysene crp takze hned ako sa nam vycika do serblicku bereme moc a ideme na pohotovost

eeffka
2. jan 2016

@jjanulkaa3 kde sa da kupit crp test? V lekarni? Co to stoji?

jjanulkaa3
autor
2. jan 2016

@eeffka ano v lekarni presnejsie dr max a cena bola 14e dvojbalenie a vysledok do 5 min treba pichnut do prsteku odobrat trosku krvicky smiesat s roztokom a nakvapkat do testu pockat a je vysledok nic tazke

veroc
2. jan 2016

Dcera to tiez raz mala ze jej strasne pachol moc resp. Plienka, doktor kazal oplachovat cikulku s hypermanganom a preslo to... Ale ak mala zvysene crp tak radsej na pohotovost

marianka0101
3. jan 2016

@jjanulkaa3 ahoj, no ako ste dopadli?

jjanulkaa3
autor
4. jan 2016

@marianka0101 ahoj tak boli sme tam ale bez mocu lebo za cely den snazenia nic proste sa nam ho nepodarilo odobrat ani tie sacky pre dievcata co sa nalepi a da do plienky potom by sa dieta malo rovno do neho vycikat a vzdy sa to odlepilo ked cikala a vylialo do plienky...na pohotovosti zase boli prijemni ako vzdy chceli nas poslat na vycievkovanie nakoniec sme sa dohodli ze dalsi den rano doniesiene moc ak sa podari ale stale reci typu pan doktor co bude sluzit sa velmi "potesi" ze v nedelu a podobne uz som toho mala dost....davala dom jej uz aj urinal sirup a viac pit tak moc prestal zapachat tak sme sa rozhodli ho neniest na pohotovost ale pockat na nasu obvodnu a doniest moc na kontrolu. Dakujeme za opytanie🙂

petinka83
26. aug 2016

@jjanulkaa3 Ako to cele nakoniec dopadlo? Mame podobny problem. Dakujem.

jjanulkaa3
autor
26. aug 2016

@petinka83 ahoj no tak samo to preslo ale kedze sme kvoli tomu cakali hodinu a pol u obvodnej lekarky pretoze som to nechcela podcenit tak mi tam nieco chytila☹

petinka83
26. aug 2016

@jjanulkaa3 Joj, to je veru otras. A obvodna vam teda urobila rozbor mocu? A naslo sa nieco? Lieky ste teda ani nebrali?

jjanulkaa3
autor
26. aug 2016

@petinka83 vtedy sa jej nedal odobrat moc nechcela ani za svet takze som mala dodatocne doniest ale uz dalsi den vysoke teploty...nie nebrala nic....bol to virus