icon

Zápal a antibiotiká u dvojročného dieťaťa dvakrát za mesiac

canis_lupus
19. mar 2021

Ahojte, už som zúfalá.
Pred mesiacom malý 2r začal teplotovať. Nič iné, iba teplota. Na tretí deň mu už ustúpila, ale vrátila sa na štvrtý. Islit sme na pohotovosť, moc v pohode, iba CRP 104. Dali mu širokospektrálne ATB. Pozrela ho potom aj pediatra a len skonštatovala, že sa jej zdá, že má trošku väčšie mandle.
Včera zase začať teplotovať, už sme tie teploty v noci ani nevedeli zraziť. Žiadne iné príznaky. Išli sme k dr, urobila mu neviem aké všetky testy z krvi a moču a akurát volali výsledky - CRP 120 😭😭😭 A zase antibiotiká. Viac momentálne neviem, s dr volal muž a hneď aj bežal po ATB.
Veď toto nie je normálne, aby malo dieťa za jeden mesiac 2x CRP nad 100. Poraďte mi, aké testy a čo všetko mám žiadať, aby malému vyšetrili. Lebo našu dr som aj do tých krvných testov musela prehovárať. To je normálne, že nikto ani nezistí, kde konkrétne má dieťa zápal a čo mu je, len mu šupnú ATB a vybavené? Ja som takéto problémy nikdy nemala, takže netuším, čo s ním robiť, ale už sa zo strachu, čo mu môže byť psychicky rútim.

luciajanovcova
19. mar 2021

@canis_lupus môj syn keď nastúpil do škôlky v 3rokoch začal mávať skoro každý mesiac teploty,teplota začala z ničoho nič z hodiny na hodinu,hneď sme bežali k doktorke,mal hnisavu angínu,dr.nám dala atb.po atb mesiac pohoda potom zas vysoké teploty aj 39,zas smer dr. Znova angina zas atb a takto to išlo asi trištvrte roka.niekedy mal teplott aj dva krát do mesiaca,povedala som dr. nech nas pošle na krčné že to nie je normálne takto každý mesiac,podlala nás dr. Na krčné na krčnom mi robí kamarátka doktorka tá nás vyšetrila a tá nám odporučila imunológiu a predpísala nám prednizon.po prednizone nam teploty ustupili a nemuseli sme brať atb.samozrejme išli sme na imunologiu a tam nám nasadili liečbu a časom teploty ustupili boli čoraz zriedkavejšie až ustupili uplne