Zápal hrubého čreva u štvorročného dieťatka

nina233
9. máj 2014

Ahojte, syncekovi v stredu diagnostikovali zapal hrubeho creva. Sprievodnymi priznakmi bola krv v riedkej stolici, bolesti bruska, celkovo bol velmi nepokojny, uplakany. Absolvovali sme vysetrenia na chirurgii, aj usg. Nasadili malemu dietu, v ktorej pokracujeme, zatial bez liekov. Dnes uz krv v stoli nastastie nemal.
Ako sa u vasich deticiek prejavil tento zapal, akou dietou ste presli? Ake mate skusenosti s touto chorobou? Dakujem za vsetky odpovede.

nina233
autor
9. máj 2014

nikto nic?

miriama11
9. máj 2014

Nehovorili lekari z coho to moze mat??

cecil36
9. máj 2014

@nina233 dala by som dieta vysetrit na celiakiu a potravinove alergie vratane BKM plus mozno HIT. Z nicohi nic sa tak malemu dietatu nezapaluju crievka.

danielahamar
9. máj 2014

mlieko ste vysadili? tiež by som dala spraviť všetky možné testy u gastro

nina233
autor
9. máj 2014

dakujem....mlieko sme vylucili, az v nedelu mame vyskusat nizkotucny jogurt, ako zareaguje. Maly pije mlieko 2 x denne, rano, vecer, kupujeme v pojazdnej mliekarni. Mlieko je velmi dobre, chutne, ale je dost mozne, ze tazsie stravitelnejsie pre deti. Nevedia z coho, mozno to, ze poslednych 5-6 tyzdnov bol stale chory (ale len nadcha a kasliky). Prislo to nahle, ze som zostala v soku, co sa deje. O 2 tyzdne mame ist na kontrolny UTZ. Dnes mal uz normalnu stolicu, bez primesy krvi, tak snad je to na ustupe.

reppka10
10. máj 2014

ja by som skúsila dávať Aloe Vera gél s medom, je určený práve na úpravu tráviaceho traktu - http://www.lr-slovak.com/aloe-vera-drinking-gel...

liieeeenka
14. máj 2014

A nepovedali Vám, či ide o infekčný zápal? Lebo pravdepodobne to tak bude, v tom prípade treba používať probiotiká, nejlepšie s nejakým jedným kmeňom baktérií, ako Biogaia, postupne začať do stravy pridávať najprv kvasené mliečne produkty a potom aj mlieko a dať si poradiť od lekára, ktorý dieťatko aj videl.

katkalili
7. okt 2019

@nina233
A berie nato lieky vyliecil sa ja to mam od roku 2013 a stale beriem lieky nato lebo to je dozivotne