icon

Zápal prínosových dutín a kašeľ

mikina6
20. dec 2012

Čaute kočky, potrebujem poradiť ... syn má zápal prínosových dutín trvá to už tretí týždeň ☹ , začalo to nádchou , bohužiaľ skončilo zápalom prínosvých dutín, momentálne máme ATB od minulej stredy... okrem toho trifed na kašeľ nasivin do nosa.... ale stále kašleme mám pocit že sa kašeľ vôbec nelepší... je to taký dráždivý kašeľ ako keby mal hustý hlien v hrdle a nejde mu to vykašlať... máte niektorá skúsenosti koľko trvá taký kašeľ pri tomto zápale či je to ok a čo by mohlo pomôcť ? vopred vďaka za cenné rady ..aj ho nahrievam soluxom , smrkať mu nejde.... ☹ už som zúfala...

Strana
z2
peter952
Odpoveď bola odstránená
katkaajurko
9. okt 2015

@eli74 ahoj, ako sa maju deti s tymi dutinami? u nas sa to opakuje vkuse hadam uz pol roka,ale sa riesil stale len sopel a priznaky ,az teraz v septembri z rtg konecne odhlalil zapchaatu prinosovu dutinu ... antibiotika, kvapky ,kortikoidny sprej 2 tyzdne a bol pokoj - tyzden ...a teraz uz dalsi tyzden sa to zase zhorsuje a presne viem,ze je to toto iste, zahuhnany hlas,nedari sa vysmrkat,a po spanku vykasliava ale ide mu to tazko. ja uz som v koncoch,lebo v aprili sme mu koli tomuto dali vybrat aj nosnu mandlu (mal ju z toho obrovsku-nafunknutu tym drazdenim soplami)..pomohlo to na to,ze moze aspon dychat pri soploch ale to zatekanie je katastrofalne ... predtym mu to nezatekalo na prieduskyy tak nekaslal - ale nedychal vobec nosom,teraz uz to zateka,takze toide ruka v ruke s kaslom... mame biolampu,nahrievam,davam nasivin sinus..ulavi saa,ale na kratko..a posledne tri vytery neukazali ziadne patologicke bakterie ☹

nikusqa
9. okt 2015

@katkaajurko neskusali ste ist napr. alergologovi. Lebo ked sa to stále opakuje a vytery su negatívne tak 1 z moznosti je, ze syn moze mat na nieco alergiu a prejavuje sa mu to takto. Poznam ludi, ktori to takto maju a ked aa vyhybaju tym potravinám, alergenom tak je to ok 😉

katkaajurko
10. okt 2015

@nikusqa boli sme a z krvnych testov mu nevyslo nic..ani problem s imunitou ani alergeny 😒 , ja si ani nemyslim,ze je to tym (aj ked ja som alergicka),lebo jemu sa to zhorsi chladnejsim vzduchom -okamzite mu to akoby spuchne a ucpe sa a napriklad v lete aj more mu to robilo,hoci nebolo studene..malo 26 stupnov -ale bol po kiahnach oslabeny a preklaslal 6 tyzdnov a to nebol dva mesiace v kolektive a vobec ten kolektiv na to nema vplyv som zistila 😅

nikusqa
10. okt 2015

@katkaajurko A na tej imuno-alergologii mu robili odbery na vsetko mozne?......napr. aj na HIT ?

katkaajurko
10. okt 2015

@nikusqa tak to teda neviem, co je hit?

nikusqa
11. okt 2015

@katkaajurko HIT- Histaminova intolerancia, je to strasna svina, ktora robi neplechy s najroznejsimi priznakmi. Najdi si to v Googli alebo aj tu na MK o tom ludia pisu. Tak sa pripadne spytaj imuno-alergologicky, ze na co vsetko brala synovi krv. A ked tak nech spravi kompletne alergologicke odbery/testy.

katkaajurko
12. okt 2015

@nikusqa hm,ako citam,tak vobec ale nema priznaky HIT, kym nechodil do skolky ani nemal problemy - prisli nastupom do kolektivu, vraj "silny napor bakterii a infekcii" vzburcoval najskorej nosnu mandlu,ktora reagovala tak,ze spuchla , az neslo poriadne dychat a kedze bola tak spuchnuta-hromadili sa v nej tie sajrajty s bacilmi zo skolky-a pravedpodobne sa nejaky usidlil v nosnej dutine-a kedze ta ma normalne strbinu 1-3 mm - a tym castym drasanim - uz spuchne hocizcoho - najma studeneho vzduchu,jedla... tym padom sa uzavrie a s nou aj to - co je v nej, namnozi sa tam sekret a uz mame problem..a ja potrebujem navod ako tomuto predist. 😒 lebo teply obklad a olynth mu ulavia - na kratko.. ide na dlhsie von,pofuka studensi vzduch a je to znova spuchnute s megadavkami hlienov.

nikusqa
12. okt 2015

@katkaajurko HIT je zakernaa, tam staci mat len 1 priznak, netreba ich mat "10" alebo alergia na prach, na chlad, tazko povedat. Hm, no tak skus sa spytat v lekarni ci nebudu vediet poradit, nieco na udrziavanie dobreho prostredia hrdla. Lebo urcite neni vhodne za kazdym uzivat antibiotika, to mu iba znici imunitu a bude to este horsie. A druhym detom sa tazko vyhnut ked chodi do skolky. Ale uz som pocula, ze deti v skolke maju taketo alebo podobne problemy, rodicia s tym nic nerobia na zaklade lekara a napr. po roku mu/jej to prejde lebo sa uz adaptuje a telo si zvykne a vie to "odburat"

eli74
16. okt 2015

@katkaajurko tento rok je pre nas dost narocny, choroba za chorobou... V septembri sme nastupili do skoly, mladsie do skolky, tak sa to po 1 tyzdni zacalo. Nadcha, kasel. Liecba klasicka. Nadcha sa za tyzden nevyliecila, ale do skoly sa uz islo. Teraz v oktobri zase tento tyzden uz doma, nadcha, kasel, horucky 38,8. ATB Najprv jedny, potom druhe. V utorok kontrola a asi aj na ORL a RTG prinosnych dutin. Mandle este má. Uvidime co dalej.

katkaajurko
17. okt 2015

@eli74 tak to ma mrzi :( kurnik tieto prinosove dutiny su riaddne potvory. u nas ulava po vybere nosnej mandle,ale v lete mal kiahne a mam pocit,ze tam sa mu nachvilu pobabrala imunita a je slabsi a od vtedy to je horsie, aj ked teraz ako som stale nahrievala a davala nasivin sinus a olynth sa ulavilo, dostriekala,pohorsilo (bez horucuk) tak nahrievam gelovymi vankusmi a striekam physiomerom a je to "unosne"..do skolky chodi len na doobedia , ale som z toho chora uz ja. Kupila som inhalator a od vcera skusame vincentku inhalovat,no som zvedava....

cocka3
22. dec 2015

No tak vidim,ze nemame len my ten problem...takisto nas trapia prinosove dutiny,ma ich plne,sleduju nosnu mandlu.Kolotoc sa zacal nastupom do škôlky,teraz stale zacne soplit a ostava jej to všetko v hlave,tlaci na uska....Algeria nepotvrdena,imunita v norme...hladaju lozisko,ci je to v prinisocych dutinach,alebo nosnou mandlou...Nechcem jej dat vybrat nosnu mandlu,lebo doktorke sa nezda,zeby to bola pricina,ale...uz sa o tom zmienila,ze pouvazujeme...ako len vyprázdniť tie dutiny!!!Nahrievam soluxom,rozmýšľam zobrať dieta preč zo škôlky a nevystavovať ho zbytočne...možno ze sa to všetko skludni..ja uz fakt neviem...stale dookola...

tanka33
17. jan 2016

@nori21 ahoj,prosim ta ako u vas zistili ze dieta ma reflux,,dakujem

katkaajurko
17. jan 2016

@cocka3 no mam obavu,ze ked to tam brzdi ta mandla,tak sa to bude furt upchavat a tym paddom sa tam udrzia bakterie a tie sa potom lahko prenesu do prinosovych. ale treba skusat. moj maly zle dychal-uz dychal stale ustami a to uz potom je zle,pri tvarrovani klemby a tak vsetko v jednom .... teraz mam pocit,ze sa to klop klop klop ukludnilo prvy krat poriadne po dlhej dobe,ale boli prazdniny a malicko tam bol... myslim,ze akonahle tam bude viac dni po sebe-zase sa to spusti. ja nechapem cim to je -ale tam je take rojisko bakterii ze jeho to totalne hned zacne drazdit a tie sliznice zacnu produkovat mega mnozstvo hlienu 🙄 takze kazdy den po skolke vycistim nos morskou vodou a hned pri prvom priznaku zacnem nahrievat,pripadne cistit konvickou.

nori21
17. jan 2016

@tanka33 už po rôznych vyšetreniach, primár na ORL amb.odporučil navštíviť gastroambulanciu,
že to bude mať niečo zo žalúdkom, aj keď dieťa má veľmi dobrú chuť do jedla.
Na gastre rtg sme videli, čo to je vlastne, a z toho jej vznikli rôzne ochorenia dých.ciest, v žaúdlku mala
kvasinky. Po diagnostikovaní brala rôzne lieky na úpravu.

scott123
16. feb 2019

@tanka33 gastroskopiou sa to da zisit

alzbetkacicka
18. feb 2025

@cocka3 Dobry den
Ako ste prosim vas dopadli?moj syn ma dlhodobo zelene huste sople ,nos preplachujeme ,mandle ma prec ,na chvilu to odide a vrati sa to,uz ma to nebavi,dr mu len pamycon predpisuje.Co vam nakoniec pomohlo?alebo len z toho musi vyrast?ďakujem .

Strana
z2