Zápal stredného ucha a pneumokok u 3-ročnej

66simonka66
22. okt 2023

Ahojte, prosím poraďte, ak máte nieko skúsenosť. Už neviem čo robiť. Dcérka 3r., nastúpila od septembra do škôlky. V po týždni v škôlke ochorela, doma bola 4 týždne s hnisavym zápalom stredného ucha a zistili jej pneumokoka, 3 týždne jedla antibiotiká a keď nastúpila do škôlky znova to isté, po týždni v škôlke zasa plač, že ju boli ucho a znova hnisavy zápal stredného ucha a pneumokok, takže ďalšie antibiotika. Je normálne, že sa to takto opakuje? Už sa ju bojím dať aj do škôlky. Toľko antibiotík za tak krátku dobu, toľko bolesti a plaču. Najhoršie je, že mi dnes v noci začala plakať aj druhá, že ju bolí ucho a ona nebola ani chorá teraz. Ani neviem, čo konkrétne sa chcem opýtať, ale ak by ste mali nejaké rady, alebo len podobnú skúsenosť, tak budem rada za každý komentár.

roja01
22. okt 2023

Zaklad je vytahovat sopliky ak ich dieta nevie vyfuknut. Premyvat nos - konvickovat a naucit dieta aj kloktat. Cistit sliznice.
Kazdy den rano a vecer dat po lyzicke prirodneho vitaminu C vo forme napr. rakytnikoveho sirupu (Weleda, al. Just) a to celu zimu az do jari.

66simonka66
autor
22. okt 2023

@roja01 ďakujem za radu, vyskúšam. Hneď idem kuk ten sirup a konvickovat môžem aj také malé dieťa? Lebo s odsavaním je to hrozné, stále bojuje a nasilu odsavam, nedá si vysvetliť, že musíme.

roja01
22. okt 2023

@66simonka66 odsavanie, ked su uz tie uska citlive je asi pre dieta 2x tak neprijemne. Viem, ze niekto namiesto konvickovania nasava nosom vodu z dlani a tak si nos preplachuje. Len male dieta to nebude vediet. Je este jedna moznost a to napr. jemnym roztokom voda a napr. teatree olejcekom vytierat nostek. Len to treba overit, co dietatko moze a aj na sebe vyskusat.
No ten prirodny sirup kazdy den, celu zimu je top.