Zapálené ďasná a strojček

tinak25
6. jan 2019

Ahojte, už sme s dcérou zúfalé. Od oktobra 2017 ma nasadeny strojcek na hornych a dolnych zuboch. Cca 6 mesiacov ma zapalene dasna. Pri kazdej kontrole ju lekarka vykarha, že ma zapalene dasna. Pouziva medzizubnu kefku a zubnu pastu parodontax alebo lacalut aktiv. Pred nasadenim strojceka nemala zapalene dasna. Poradte mi ako sa da zapal zmiernit.

hettinka
6. jan 2019

@tinak25 bohužiaľ, je to o hygiene, nesprávne si to čistí. Odporúčam návštevu dentálnej hygienická a denne viac čistiť. Môžete skúsiť použiť zubnú vodu Corsodyl. O pastu až tak nejde, hlavne je mechanicky odstrániť povlak.

pininka
6. jan 2019

Mám skúsenosť od sesternice, ktorá mala veľmi dlho strojček, že niekedy ozaj môžeš robiť aj nemožné. Nakoniec jej ho museli dať dolu uplnez lebo nielen že mala neustále zápaly, ale sa jej začali robiť také výrastky na ďasne,akoby mŕtve mäso, povedala doktorka. Mala neustále bolesti a po tom,čo sa roky trápila, tak sa jej behom dvoch rokov vrátili zuby do pôvodného stavu, čiže opäť krivé. Takže ani tieto strojčeky niesu pre všetkých. Niekedy je Holt telo silnejšie.

tinak25
autor
6. jan 2019

@hettinka dentalna hygienicka jej ukazovala ako si ma medzizubnou kefkou cistit. Cisti si min. 3-krat na den. Možno ju to pri cisteni boli a preto nevycisti poriadne. Lekarka jej dala aj gel od curaproxu, aby si natrela po cisteni.

hettinka
6. jan 2019

@tinak25 ten Corsodyl je super, fakt vyskúšajte. https://www.nazuby.eu/Corsodyl-0-1-procent-ustn...

Mne kázala zubárka, aby dom im zo ja dočisťovala. Používame všetko od Curaprox a mame aj take farbisté tablety sj vodičku, že pekne vidíš, či je tam ešte povlak.

tinak25
autor
6. jan 2019

@hettinka aj my mame tie tabletky. Ja som niekedy pouzivala tu vodu corsodyl. Ideme v utorok tak uvidime, co zase bude.

0silvia0
6. jan 2019

@tinak25 nemoze sa takto prejavovat alergia na strojcek? Mozno telo ma problem s materialom pouzitym na strojceku.

tinak25
autor
6. jan 2019

@0silvia0 myslim, ze skor nie. Ma zapalene iba vpredu horne predne styri zuby a dole tak isto.

freeze24
15. mar 2024

@tinak25 mozem prosim vediet ako to u vas dopadlo? Dcera ma rovnaky problem ale na zadnych zuboch ☹ dakujem

tinak25
autor
15. mar 2024

@freeze24 už mám strojček dole asi dva roky. Pravidelne si poctivo čistila. Po zložení strojčeka vôbec nemala zapálené ďasná.