icon

Zapareniny pod krkom dvojmesačného synčeka

marcelka321
22. dec 2021

Ahojte 🙂 Mám doma už takmer dvojmesačného chlapáka a príroda nám nadelila tri brady :D Aj napriek tomu, že som mu ich umývala (je to boj) a dôkladne sušila, sa nám spravili škaredé zapareniny. Dr nám predpísala takú tu fialovú vodičku. Tá nám zabrala a už to má pekne preliečene. Zaujímalo by ma však, čo je dobré ako prevencia proti takýmto zapareninam, aby sa nám to zas nevrátilo do rovnakého stavu. Čo ste vy používali u vašich detičiek, ak ste mali rovnaký problém.
Ďakujem Vám za každú jednu odpoveď 🙂

weronika2306
22. dec 2021

@marcelka321 my máme tiež minimálne tri brady 😂 , ja jej to pravidelne umývam a tak mastim so sudocremom🙂

zuzkagg
22. dec 2021

@marcelka321 ja som dávala masticku proti zapareninam babylove ultra sensitive, pripadalo mi to take jemnejšie, šetrnejšie než sudocrem a účel splnilo. A samozrejme poriadne vysušiť vždy po kúpaní a počas dňa dávať pozor na zatecene mliecko

simsalabim
22. dec 2021

@marcelka321 detsky puder si skusila? Stara osvedcena klasika.

marcelka321
autor
22. dec 2021

@zuzkagg na to mlieko si dávam riadny pozor,to keď začne tam kvasiť to je koniec celému snazeniu. A sa mi zdá že ten kremik mám doma aj ako vzorku 🙂

marcelka321
autor
22. dec 2021

@simsalabim neskúšala ešte. Ale už som o Tom od niekoho počula 🙂

kataka10
22. dec 2021

@marcelka321 davaj to, co davas na zadocek (vyborny krem proti zapareninam je od Weledy alebo Soaphorie). Vsetko su to kremy proti zapareninam, ktore vytvaraju barieru a hoja pokozku. Ked sa zapareniny objavia, odporucam natierat Imazol krempastou. Nam to vzdy pomohlo pri zapareninach na zadocku aj brade. Treba ale naniest iba priehladnu vrstvu. Vytvori sa pudrovy povlak, ktory hoji kozu, ale sucastne jej umoznuje dychat. Pudre neodporucam, ani sa pri existujucich zapareninam nemaju pouzivat. Nasmu malemu to upchalo pory a vyhadzal sa.

marcelka321
autor
22. dec 2021

@kataka10 imazol nám aj doktorka predpísala ak by náhodou nezabrala tá vodička 🙂 od weledy používame na zadoček, tak skúsim aj na krk dávať čo to spraví 🙂 ďakujem moc za radu 🙂

slnecnica82
22. dec 2021

@marcelka321 ja nedám dopustiť na bepanthen,používala som pri jednom aj pri druhom..

zuzudrnda
23. dec 2021

Dcerka ma niekolko zahybov. Poriadne umyt v nechtikovej vode, vysusit dokladne a nedam dopustit na jemny film ichtyolu. Krasne stiahne zapal okolo a na druhy den uz super.

andreatytler
23. dec 2021

@marcelka321 Davaj casto a pravidene na brusko. Uz by mohol vediet pekne drzat hlavicku a tym padom sa mu pokozka na krku pekne pravidelne prevetra. Vzduch je dobra prevencia na zapareniny.

marcelka321
autor
23. dec 2021

@andreatytler dávam ho aj niekoľkokrát do dňa 🙂 a vždy tak mrnčí keď ho preložím na chrbátik 😄

marcelka321
autor
23. dec 2021

@kataka10 tak dnes ráno som mu skúsila dať weledu na krčik a už teraz má pokožku krajšiu na pohľad 🙂 výborné to pomohlo 🙂 ďakujem ešte raz za radu, pomohli ste nám moc 🙂🥰