icon

Zápcha a bolestiu 12-ročnej dcéry

sonikcka_2021
14. mar 2021

Ahojte 👋🏻
Máme doma menší problém so stolicou.
Moja dcéra (má 12 rokov) bežne kaká každé tri dni. No dnes už nekakala 10. deň a sťažovala sa na bolesť brucha.
Nikdy dlho ešte tak nekakala. Stravú ma upravenú, keďže športuje. Už sme predvčerom a aj včera skúšali vaše rady čo tu píšete na iných diskusiách. Aj teplú vodu na lačno. No nijako sa to nepohlo. Mám s ňou utekať na pohotovosť keď ma bolesti?
Ďakujem za každú radu

Strana
z3
domip
14. mar 2021

Vypiť šťavu zo zavaranych sliviek a aj slivky, mne to vždy pomohlo. A aj v dmke je takáto slivková šťava vraj pomáha 🙂

laura_222
14. mar 2021

@sonikcka_2021 glycerinovy cipok najprv uz bude mat asi tvrdu zatku zo stolice. Ale 10 dni je dost zavolala by som pediatricke co s tym

luccija
14. mar 2021

@sonikcka_2021 po 3,4 dňoch treba dať cipok a potom upraviť stravu 10 dní je veľmi veľa.Kup jej vlákninu od Nestlé je bez chuti a dávať do nápojov, jogurtu

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

@domip skúšali sme aj 100 % šťavu, aj šťavu zo zaváraných sliviek dokonca aj sušené slivky. No proste všetko čo som našla v diskusiách a nič. 😞

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

@sonikcka_2021 to je ťažké dostať glycerínový čipok do 12 ročneho dievčaťa. Ani nemám doma.
Zajtra isto budem volať pediatrovi. Lebo podľa mňa to nieje normálne

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

@luccija strava je upravená lebo športuje. Je veľa zeleniny, bielkovín... Určite skúsim vlákninu. Čipok ani na stolicu doma nemám lebo zatiaľ nikto nemal problém. Je pravda, že občas nemá stolicu 3 dní, ale to je maximum...

nela6
14. mar 2021

@sonikcka_2021 mne stolicu zmakci obyčajne magnézium, skúste 3x denne jedno, ak máte doma, uškodiť by to nemalo

luccija
14. mar 2021

@sonikcka_2021 nič iné ako upraviť stravu pridať vlákninu a veľa vody.lekar Ti poradí cipok, preháňadlo, či predpíše fenolax fructolax?už neviem čo dcére dali.U nás to bolo vlákninou ako som ju začala pridávať do pitia všetko bolo v poriadku.Ak ju bolí brucho masírovať, brušáky, a len skúšať, ale stolica už bude vysušená a zase riskuje zlatú zilu

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

Strava je naozaj upravená vlákninu som neskúšala ale vyskúšam aby sa niečo také neopakovalo....
Teraz hlavne hľadám nejaké riešenie aby sa vykakala
Teraz zaspala a zajtra okamžite volám lekárovi.

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

@nela6 magnézium som jej nedávala ale začnem. 😊

simona92101
14. mar 2021

@sonikcka_2021 kamilkovy caj pit,zmakci stolicu

domip
14. mar 2021

Mne ešte jedna pani dr. poradila každé ráno nalačno vypiť pohár vody s lyžičkou ľanových semiačok v nej 🙂

miska333
14. mar 2021

Fuuu 10 dni je už dosť. Ja takéto riešim už na 3 deň. Moja dcéra bola v nemocnici keď nekakala 6 dní. Doma už nezaberalo nič tak jej tam dali klystir a to ona nemala ani bolesti. Inak doma keď to nejde tak mame glycerinovy čipok, poprípade doma klystir a keď to nejde ako posledná šanca gutalax kvapky

tncka
14. mar 2021

@sonikcka_2021 skusala si aj kivi? Ale najprv ten glycerinovy cipok,10 xni je velmi vela

senta_sofia
14. mar 2021

@sonikcka_2021 ma uz menstruaciu? 10 dni je ozaj vela, kde jej vystreluje bolest alebo odkial?

hors
14. mar 2021

@sonikcka_2021 Ahoj ja by som ti odporucila psyllium. Kazde rano len do dzusu dat a vypit.Ma to chut dzusu s duzinou po tomto pojde kazdy den
Nebude mat bolest a zapchu.Ja toto poznam podla seba aj manzel obaja mame problem stymto ale toto pomaha.

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

To fakt až klystír dávajú? Ja mám problém ak je chorá dat jej čipok, nieto klystír. Menštruáciu ešte nemá. Na bolesť brucha sa mi sťažuje na celom bruchu. Ľanové semienka s vodou už dávame... A vyskúšame aj psylium.

hors
14. mar 2021

@sonikcka_2021 ano bohuzial klystir davaju ci je dieta alebo dospelak.Urcite psyllium davajte do dzusu nie do jogurtu a podobne to by jej nechutilo ale v dzuse je to ako duzina .Drzim palce aby sa jej uľavilo

ela_79
14. mar 2021

@sonikcka_2021 za čipok nás pediatricka zjazdila , vraj vyvolá nutkanie na stolicu ale nezmakci ju dostatočne, odporúčala laktocelulozu nech zmakci stolicu. éV tvojom prípade by som kontaktovala pediatricku alebo sa skús opýtať v skupine Zdravotníci na MK

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

@ela_79 budem volať pediatrovi zajtra. Tak uvidíme, ale dlhšie už nemôžem čakať, lebo viem, že stolica bude tvrdá....

miska333
14. mar 2021

@sonikcka_2021 moja dcéra lepšie znášala klystyr ako čipok. To psylium je dobre preventívne ale teraz by som to už inak súrne riešila

miska333
14. mar 2021

Inak ja mam doma čaj list senny to sa tiež používa keď je zápcha. Tiež mám s tým problém a skúšala som to na seba a mne to pomohlo ale mala som dosť kŕče už keď to prišlo

anna777115
14. mar 2021

Laktulózu,kúpiš v lekárni mám to overene pri mojej dcere...

ela_79
14. mar 2021

@sonikcka_2021 skús napísať do skupiny zdravotníkov, poziadaj o prijatie a pozri aký # máš použiť pred otázkou, aby si ťa všimol kto má. Dievčatá celkom rýchlo odpovedajú.

katkabg
14. mar 2021

@sonikcka_2021 ajoj si pamwtam ze segrina mala bola takto zapecena a pomohol klistir.Ma znamu doktorku a ta jej povedala ako urobit doma klistir.No a taky balvan z nej cysuel co uz vkastne bolo ako stuoel v crevach

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
ela_79
14. mar 2021

@sonikcka_2021 ak ti zdravotníci odporucia laktocelulozu hod na FB medzi priateľov či do nejakej susedskej skupinky, určite má niekto zo susedstva zvyšok a rád posunie. Získaš pol dňa.

sonikcka_2021
autor
14. mar 2021

Ja som sa pediatra pýtala či je v poriadku, že kaká každé 3 dní. Povedal, že to je v poriadku tak aj ja to beriem, že to je v poriadku... Idem vyskúšať napísať do skupiny zdravotníkov. Nemôžem ani spať, lebo ma to trápi 😞 neviem ako spraviť domáci klystír. Nikdy som to neskúšala a ani som nemala potrebu.... Moja dcéra a ani syn nemali do teraz takéto problémy.

ela_79
14. mar 2021

@sonikcka_2021 plne tá chápem , nám sa to stalo pred rokmi ... Hlavne nech sa ti dá co najskôr do poriadku. Neviem ako je to teraz, ale aj na detskej pohotovosti vedeli telefonicky usmerniť.

Strana
z3