icon

Zápcha a bolestiu 12-ročnej dcéry

sonikcka_2021
14. mar 2021

Ahojte 👋🏻
Máme doma menší problém so stolicou.
Moja dcéra (má 12 rokov) bežne kaká každé tri dni. No dnes už nekakala 10. deň a sťažovala sa na bolesť brucha.
Nikdy dlho ešte tak nekakala. Stravú ma upravenú, keďže športuje. Už sme predvčerom a aj včera skúšali vaše rady čo tu píšete na iných diskusiách. Aj teplú vodu na lačno. No nijako sa to nepohlo. Mám s ňou utekať na pohotovosť keď ma bolesti?
Ďakujem za každú radu

Strana
z3
anukha
15. mar 2021

@sonikcka_2021 naozaj ju dajte vysetrit na tie potravinove alergie. Laktoza a lepok su asi najcastejsimi.

gnarus29
20. mar 2021

U nas slivky nikdy nepomohli,sirupy zmakcili stolicu, ale vyprazdnovanie nastavalo az po par dnoch. Pitny rezim som stale dodrziavala, pomohla az rada vypit odvar z ovsenych vlociek a pravidelne jest vlocky. Bol akurat maly problem zvyknut si na vlocky😊 neviem ako ine deti maju radi vlocky, moje moc nie

lolarose2
22. mar 2021

Už jej je lepšie?

anukha
22. mar 2021

@lolarose2 👍 tiez som si na nu spomenula, ze ako pokracuju. Snad sa tomu venuju aj po vyrieseni nudzoveho stavu, lebo ak dieta chodi raz za 3 dni na velku to nie je vobec zdrave a uz vobec normalne.

senta_sofia
22. mar 2021

@anukha to je pekna blbost a pani pisala, ze tu frekvenciu stolice mali odkonzultovanu. Niekto ide aj 3x za den, niekto raz za tri dni, podstatne je, ze sa vyprazdni bez problemov a stolica nema nejaky patologicky vzhlad, tym sa riadi aj lekar.

anukha
22. mar 2021

@senta_sofia no ked myslis 🙄 u dietata ziadne zapchate alebo podobne creva nemaju byt z coho, je to mlady organizmus, uplne novucky. Tak ak s tym ma problem od malicka, asi bude niekde problem v strave. Ale tak to je vseobecne zname, ze je vysoke percento ludi, co ma intoleranciu na lepok a ani to vobec netusia. A lekari maju sami mnohokrat problem to diagnostikovat, lebo sa to u kazdeho prejavuje inak ( zapcha, hnacka, migreny...to le z blizkych skusenosti ja a partner)

anukha
22. mar 2021

@senta_sofia ja som tiez myslela, ze je to normalne, lebo som od malicka chodila takto na stolicu, aj moja mama. A cuduj sa svete, od kedy nejem lepok, tak chodim kazdy den.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3