Zápcha u 2,8r.chlapca
Moja takto zo strachu zadrziava stolicu uz asi rok a pol. Teraz ma dva a pol roka a tiez berieme duphalac ale nezabera velmi. Ja vidim ze je to trocbu lepsie ked pije viacej vody. Take veci co by jej pomohli ako slivkova stava alebo ovsene vlocky do nej nedostanem. Radila som sa s dr ale povedal ze ked je to psychika ze strach tak tam nepomoze nic len cas. Samo to musi prejst. V okoli mame viacero deti s takymi problemami a vsetkych to preslo okolo 4 rokov.moja dakedy aj 7 dni nekaka. Vidim ze to na nu ide ale stiska zadocek a zadrziava. Potom sa toho nazbera a jasne ze stolica je potom velka a hruba co dakedy jej az porani zadocek. Potom ma zase lepsie dni ked kaka aj kazdy druhy den. A cipok ani mojej dakedy nezabral. Na pohotovost sme nikdy nesli. Nechcela som ju tym traumatizovat este viac. Zatial sa skor ci neskor vzdy nakoniec vykakala.samozrejme keby bolo uz nutne tak idem. Ked uz je to vela dni tak ked vidim ze to na nu ide tak ju dam lahnut na postel a nasilu jej dvihnem nozky aby nemohla zadrzat.vzdy to zabralo. Je to drasticke ale lepsie ako do dr na klistyr. Uz dlksie sme to nemuseli pouzit. Aj ked zadrziava tak sa potom vykaka sama.... Je to beh na dlhu trat. Drzim palce
@kavicka12, je to už dááávno, ale podobný problém som riešila aj ja s dcérou. Vyskúšali sme všetko - čípky, vlažnú kompótovú šťavu pred spaním, úpravu stravy, veeeľa tekutín, sušené slivky... Nič nezaberalo, dcéra sa trápila. Keďže som tiež mala pocit, že je problém v tom, že sa bojí, lebo mala tvrdšiu stolicu a vyprázdňovanie bolo bolestivé, rozhodla som sa pre neortodoxné riešenie. Žiadne kakanie do WC ani do nočníka - zaviedla som kakanie na dvore. Bolo leto, teplo - nechala som ju behať, keď si čupla, tak som ju nabádala, nech sa skúsi vykakať - bola menšia ako tvoj syn (mala cca 2 roky). A podarilo sa. Kakanie na dvore bolo úspešné, stolica bola pravidelne, takže zápcha postupne (možno do 2-3 týždňov) odznela. Potom už išlo bez problémov aj kakanie do WC... A keď pršalo, pomohli noviny na podlahe kúpeľne - zrazu bola z kakania zábava🙂
Je tu o tom cela skupina. Ako kedy cim to zacalo? Skuste psycholigicku detsku
@kavicka12 nas syn tiez nekakal. Gastro mu urobili komplet odbery, všetko bolo v poriadku az na zisteny HIT. Dali nam na stolicu ten isty sirup duphalac prvy týždeň po 10 ml každý deň rano dame a kazdy deň tri stolice celkom dost vela. A snazim sa aby vela pil,cistu vodu pije 1,5--2 L ma v sebe.a este nam dali vlakninu to mu davame do jedla. Nie je ju ani citit v jedle. Vyskusajte to.
Bezproblému zatlačiť nadoraz EASYLAX !!! Vynikajúce preháňadlo ! Lepší ako glyc. čípok ! Ja malému raz - dva zatlačim ked je to nutné 😉
No môj nosí stále plienky pretože mi nerozumie,musi len postojačky inak to nejde.Mame podozrenie na PAS tak že je to snim trošku ťažšie ani neviem či ho bruško bolí no vyzerá že nie keď v sebe celí týždeň udržuje.Problem máme aj v jedení.H hocičo.mi nezje.To glicerinove prehanadlo už máme v lekárni objednane mislim easylax alebo tak nejak máme rovno 5 ampuliek a ten Forlax idem hľadať
ahoj, tento problem sme mali aj my dost dlho, do piatich rokov urcite, teraz mu musim pripomenut, ze musi ist kakat. je to v hlave. ked ani duphalac nezabera, ani nam nezaberal, ani nic podobne. musite vydrzat.
@eririka vies co ona ked uz par dni nekaka a vidim ze jej treba ze uz ma hovienko na konci zadocku ale dokaze tak stisnut zadok co by si neverila. Trosku zaspini plienku a nic.... No a vtedy ked prave vidim ze zadrzuje a jej treba tak tym ze ju dam lahnut a nozky hore od seba tak ona nemoze stisnut zadocek aby zadrzala a hovienko vyjde. Ale to len vtedy ked ma prave ten pud ze vidim ze uz jej treba. Keby len tak pomymo som to urobila tak sa nevykaka. Netrap sa velmi preto. Ono to prejde. Ja som to dakedy velmi riesila obe sme plakali ked sa nemohla vykaakat a potom mi dakto poradil ze pred dietatom to lepsie neriesit. Lebo take 2.5 rocne dieta uz vsetko rozumie a vnima a ked vidi ze z toho robia tragediu rodicia tak aj to dieta si potom mysli ze to kakanie je daco strasne. Ja som sa dakedy preto strasne natrapila ale moja mudra mamka mi vzdy povedala "neboj ona sa skor ci neskor vykaka" takze teraz len vzdy si zapametam kedy posledne kakala a pokial to nieje fakt ze tyzden tak neriesim. Moja mala rekord aj 8 dni a potom kakala 3 dni za sebou. Dakedy som jej dala cipok ale teraz nedavam lebo aj tak nezaberie a viem ze ju tym straumatizujem este viac a bude sa este viac bat kakat.... Teraz vidim ze trosku pomoze ked vidi jak sestrine deti kakaju alebo nas pes tak sa mi zda ze sa to trosku lepsi. Toto ze ona nema zapchu amo taku ze proste jej netreba. Ona len zadrziava od strachu. Keby kakala hned jak jej treba tak kaka kazdy druhy den. Takze si myslim ze to casom prejde. Aj dr mi dal papier ku psychologicke ze snou skusit ale nesla som lebo pochybujem ze by si dala povedat od cudcich ked si neda ani odomna. A davam si aj pozor aby som sa o tom nerozpravala ani pred nou s nikim.... Moja aj malo vody pije a dr poradil ze aj z tej beby ju moze trosku zapekat ale ked ona ine mlieko nechce tak tazko s tym... Drzim palce a neboj bude to v poriadku 🙂
My to mame v rodine a zistili nam,ze mame tesne pred konecnikom velmi zuzene crevo. Ja som chodila raz za tyzden a neter sa dostala az do nemocnice, nepomohlo nic z toho co tu baby pisu. Drzim palce,ale ak gastro nepomoze isla by som na chirurgiu.
Nám tiež pomohol easylax, dlho bol problém s tým,tiež to bolo v hlave,že sa bála že to bude bolieť,no u nás sa našťastie tento problém sám vytratil, držím palce nech sa to aj u vás rýchlo vyrieši.
Ahoj. Urcite ti odporucam vyskusat tieto 2 mineralky. Kupujem ich v obchode alebo aj v lekarni. Moj syn trpel zapchami od 6 mesiacov do 3 rokov. Uz sme boli kvoli tomu objednani na komplexne vysetrenie na gastro s 5 dnovym pobytom v nemocnici. Nastastie som dostala odporucenie na tieto 2 vody. Musia sa miesat 1x1. Moj syn ma 17 kg takze mu davam do polievky 40ml Zajecickej a 40ml Bilinskej. Zmiesam spolu a sup do polievky. Zajecicka je velmi horka preto sa miesa s Bilinskou. Ta ju neutralizuje. Moj syn po 2 a pol roku co trpel zapchami kaka kazdy jeden den ukazkove makke hovienka. Ked vykakal prve take ja som sa rozplakala od stastia. Viem dobre co prezivas. Tieto vody u neho zacali zaberat cca po 7 dnoch uzivania a jednej nasej znameu aj po 12 dnoch. Asi kym si crievka zvykli. Ale od vtedy je to ulazkove. Vrelo odporucam. Kazdy den sup do polievky a hotovo.
@babatkoo kde ich kúpim?
@zabulienka266 aj mňa to zaujíma ešte som také nevidela
Už som pozerala dá sa kúpiť aj v lekárni
@zabulienka266 ja kupujem Bilinsku v Terne a Zajecicku v lekarni. Zajecicka sa po otvoreni muso skladovat v chladnicke. Bilinska nie. Inak tu Bilinsku mavaju skoro v kazdych potravinach
@kavicka12 ohrejem polievku, medzi tym si odvazim na vahe 40ml Zajecickej aj 40ml Bilinskej a supnem to do uz zohriatej polievky. A hned to ide papat. Nevarim s tym ani neprevaram myslim ze by to stratilo ucinok. Znama to malej dava do Vinei napriklad alebo dzusu. Samotne sa to tazko pije je to dost horke. Takze najlepsie do nejakej tekutiny to dat
@kavicka12 este k tym mineralkam ako som uz pisala ucinok sa nedostavi hned. Synovi trvalo tyzden kym sa rozkakal a znamej dcerke 12 dni. Obe deti kakaju ukazkovo kazdy jeden den. Takze to krasne funguje. Duphalac som hodila do kosa lebo ten zbytocne tahal z maleho vodu do stolice a kakat aj tak neslo. Takze iba vydrzat a vysledok sa dostavi. Znamej mala ma 14 kg ona jej dava 30ml z oboch. Moj ma 17 a ja davam 40ml z oboch. Odakusaj si potom aka davka bude tvojmu malemu vyhovovat. Silno drzim palce

Ahojte prosím o radu,syn má stolicu ras za tri dni,inokedy mu na piaty deň pomôže glic.cipok.Potom konečne pokoj ras na deň ale nič moc.Kaká málo vyjde len to čo v sebe neudrží.Som už zúfala,vcera večer na piaty deň sme boli v nemocnici na klizmu.Nepomohol nám ani glic.cipok.Vikakal a šli sme domov.Na gastro sme objednaný až o dva mesiace.Objednavala som sa sama.Nasa dr.nam stále hovorí že je to problém v hlave lebo on v sebe tú stolicu zadržiava.Papa ovocie skoro všetko.Pred spaním mu dávam mlieko bebA 4aj v noci 1. krát potom ráno.Cez deň už nie.Velmi sa bojím ci nejde o niečo vážnejšie.Nic nám už nezaberá.Asi pol roka berieme duphalac no ani ten nám už veľmi nezaberá.Dr.nas ubezpečuje stále ze to preto lebo zadržiava no po včerajšku som v strese.Po tej klizme čakali že im tam toho viloží za tých,5dní no nebolo toho veľa ani málo podľa mňa.Neviem koľko by malo toho také dieťatko potom vikakat no odvčera ako sme prišli ešte stolica nebola a ešte pred obedom sa už skrýval pozerám na neho on na špičkách tlačí to do seba a zase trosilinku vipadlo čo neudržal