Zaschnuté šušne u štvorročného syna

majuskakrellova
16. okt 2020

Ahojte, baby riesili ste podobny problem? Syn 4r. stale sa mu robia zaschnute sople, pred spanim vsetko povyberam vatovou tycinkou, nastriekam physiomer a do 2hodin ma v nose zasa suche susne. Kde sa v riti stale beru...

suzie26
16. okt 2020

To aj ja tak mám 🤷 akože je to nepríjemné ale nikdy ma nenapadlo pozerať na to ako na problém

simsalabim
16. okt 2020

@majuskakrellova natieraj vnutro nosa mastickou Rhinopanteina.

nanka1986
16. okt 2020

@majuskakrellova suchý vzduch, môj to ma celú vykurovaciu sezónu. On si to však nedá vybrať, takze ho stále kupem az sa mu tou vlhkosťou uvoľnia 😉

andreatytler
16. okt 2020

@majuskakrellova Ako dlho mu to takto cistis? Ak dlhsie, tak podla mna tym ze mu to kazdy den mechanicky cistis a striekas je teraz uz nosna sliznica naucena sa branit tak ze vytvara sopel vo vacsom mnozstve nez normalne a ten zaschne.
Ak inak nema problemy s dychanim, nie je dobre pouzivat nosne spreje. Nosna sliznica sa cisti sama.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
16. okt 2020

@majuskakrellova moj denny ritual rano a vecer. Vkuse, hrozne daco. Nepomaha nic.

limetka69
16. okt 2020

Tak mojbsople ziadne nema, len suche sople ale ma nimy na totalku upchate dychacie cesty, cize musim to vytiahnut. Nejde mu to ani vyfukat, su tam prilepene ako sekundovym lepidlom a ja nedavam nic, sem tam koloidne striebro preventivne. Mame difuzer s aromami a akoby sme ho ani nemali.

amelie2017
16. okt 2020

Skus 2 tyzdne nerobit nic. Ja som bola zavisla na sprejoch do nosa, nezaspala som bez nich, v kuse vreckovka, v kuse susne. Pocas lockdawnu som nemala chut 8 krat pocas 10 minutovej cesty vysvetlovat policajtom, ze zase potrebujem sprej do nosa. Za 2 tyzdznd bolo po mojej zavislosti
Susne obcas mam, ale uz nerobim ritualy. 4 rocny si susen, ktory mu zavadzia vyberie sam. Bud ta zavola, ze ma bebek, alebo jo obtrie, kde pride.

majkapatko
17. okt 2020

4-rocnemu dietatu by som uz do nosa fakt nic nestrkala. To nie je babatko. Sliznice su samocistiace. Ich funkciu Ste pravdepodobne narusili tymi tycinkami. Fyziomer je super, ale ked je potrebny. Nie u zdraveho dietata. Ako Vam uz pise mamicka predo mnou, skuste dva-tri tyzdne nerobit nic. Narusena sliznica sa znova obnovi, jej funkcia tiez a bude po probleme.

0silvia0
17. okt 2020

@majuskakrellova no mne sa takato starostlivost o susne velkeho decka zda prilis nadstandardna. To ako simpanzia matka. Nic v zlom...

sense
17. okt 2020

Suchý vzduch..... A skúsila by som toľko mu nestriekat toho... Čím viac mu tam budeš dávať tým viac sa mu to bude tvoriť...tam že mu tam stále sprtas sa mu sliznica nemá kedy obnoviť....

simsalabim
17. okt 2020

@majuskakrellova hoci ti tu zeny vo velkom pisu, ze to mas nechat tak, ja ti naozaj este raz odporucim tu masticku, co som pisala vyssie. Dcera mala jeden cas s tym velke problemy, tvrde, bolave susne v nose. Pre nu samu to bolo velmi neprijemne. Masticku pouzivala asi tyzden a odvtedy problemy nema. Lekarka povedala, ze to bolo zrejme ako nasledok nejakeho virusoveho ochorenia a sliznica potrebovala pomoc zregenerovat sa. Vyskusaj par dni a uvidis.

majloo
17. okt 2020

@majuskakrellova môj syn to mal celú škôlku a musela som to vyberať, nešlo to ani vysmrkat, nič. Potom mu zistili alergiu na mliečnu bielkovinu, nasadili sme dietu a sople sú fuč. Netvrdím však, že to musí vznikat kvôli tomu.

majuskakrellova
autor
17. okt 2020

@limetka69 presne aj moj, cely den ziaden soplik a vecer zaschnute, preto mu ich mechanicky vyberam a striekam lebo proste mu uplne upchaju dierky a tazko dycha, vyfukat mu to nejde, do nosteka nestriekam hocico, ale iba physiomer, teda morsku sol.

majuskakrellova
autor
17. okt 2020

@simsalabim urcite ju vyskusam, nechat tak to nemozem, lebo ide o to, ze mu to uplne upcha dierky a nemoze dychat .

eririka
17. okt 2020

@majuskakrellova UROB VYPLACH NOSA, NEBUDU SUSNE

majuskakrellova
autor
17. okt 2020

@eririka robim, nepomohlo.... 😢

kubobubo
17. okt 2020

Aj môj syn to má - on potom dýcha ústami. Kvôli tomu má oslabené ústne svalstvo a nevie poriadne povedať R. To R máme potvrdené od logopédky. Že je to kvôli šušňom, tak to som prišla nedávno. Ja ho počujem huhňať, vysmrkáme a z každej dierky vyjde obrovský šušeň a hneď sa mu lepšie dýcha.