Zase choré štvorročné dieťa
Ahojte mamicky.Prosim vas o radu.Moj 4 rocny syn mal uz tri krat po sebe zapalene hrdlo a musel brat antibiotika.Vzdy to ma ked sa hra spoti sa a trosku sa napije vlaznej vody uz davam na neho aj pozor aby tak nebehal a nepil hned studenu vodu,ale teraz chodi uz do skolky a tam na naho dohliadnut nemozem.Akurat dnes vecer uz zasa zacal soplit a hovori mi ze ho boli hrdielko,uz som z toho nestastna co mam robit?,...ktora maminka ma ten isty problem?.,,,dakujem
Sla by som na orl skontrolovat mandle a u pediatricky treba spravit vyter
moj syn mal kazde tri tyzdne antibiotika kvoli zapalu priedusiek...vzdy to bolo sopel kasel zapal az sme skoncili v nemocnici a zistili ze to ma alergicky povod.odvtedy berie lieky a zapal priedusiek za ten rok co ich berie nemal...druha vec je ze v skolke chyta vsetko ostatne-kiahne,anginu,sarlach,5. 6. choroba,ruky-nohy-usta...pravidelne kazde dva tri tyzdne je chory a momentalne uz aj mensi zacal skolku takze si vymienaju choroby aj medzi sebou.obcas mam chut poslat tam hygienu do tej skolky...☹
inak na bolave hrdlo nam zabera homeogene,florsalmin,anginal,zvysit c-cko a b-komplex
@helen4 v škôlke sa to stáva .... nepíšeš, ako sa stravuje, či teda zje dostatočne pestrú stravu. Ak nie, určite by som nasadila nejaké doplnkové vitamíny, ja som vždy na zimu deťom kupovala Narosan čučoriedkový od JUST, ale sú aj iné produkty na prírodnej báze, nie tabletky.
Okrem toho, prečo sa spotí? Nie je príliš naobliekaný? Moje deti teraz chodili do školy v kraťasoch a tričku, však bolo tak horúco.
Studenú vodu by v školke podávať nemali ... naši mali v škôlke, aj teraz v škole navarený čaj.
Ale nebude to len tým, má slabú imunitu, inak by neochorel hned ako ho "ofúkne". Syn hráva v škole futbal, je mokrý, že môžeš tričko žmýkať, ale neochorie...
Ak mal antibiotiká, nechala si ho poriadne doma doliečiť? Po ATB by malo byť dieťa ešte pár dní doma, aby sa vybudovala imunita, črevná mikroflóra ... rodičia robia chybu, ak dieťa okamžite po dobratí ATB dajú do kolektívu. Ale takto bude len brať ďalšie a ďalšie lieky a je to potom začarovaný kruh.
Ak sa choroby opakujú, skúsila by som ho zobrať zo školky na nejaký čas, dala mu urobiť testy aj na alergológii, nasadila vitamínovú kúru, a probiotiká a ak máš možnosť, super je chodiť do soľnej jaskyne a plávať. Dieťa netreba príliš veľa obliekať, radšej na vrstvy, nech si môže dať dolu niečo, ak mu je teplo. My nevieme, čo je to tielko a pančuchy, ani v zime (bývame na Kysuciach) ... maximálne funkčné oblečenie na lyžovačku a do treskúcich mrazov, ak by prišli, to majú aj spodné tielko a legíny. Ale inak, pri takej bežnej zime do -5°C nenosia.
@helen4 na studenu vodu treba dat pozor,ja tiez nemozem studene pit,lebo som hned chora. Ale myslim,ze v skolke voda studena nebyva.
Na to potenie- moze byt pricinou alergia. Nas nema nic a poti sa strasne. V lete ho davame vzdy steojcekom vyholit,vtedy je to lepsie.
Na imunitu - niekomu pomaha imunoglukan,nam az tak nepomohol. Rakytnikovy olej a aj preplachovanie nosa morskou vodou preventivne.
Otuzovanie chladnejsou vodou. Neprehanat to s obliekanim,deti su stale v pohybe,skor sa zohreju ako my,co postavame ci posedavame.
A chod na imunoalergologicke vysetrenia - posudit imunitu a alergie.
Ono zas to moze byt aj len tym budovanim imunity a su deti,co prosto su chorlavejsie. Nas napr.zostal (dufam,ze docasne) chorlavy po vybere nosnych mandli. Vysoke teplott niekolko dni,co sme predtym nepoznali,vudrzal len 2tyzdne maximalne zdravy,no cista katastrofa.
Teraz skusame aj liecbu olejmi - natieranie podla pokynov na urcite casti tela ci ich inhalovanie. Zatial to celkom pomaha,napr.nadchy,co sme.mali naposledy,trvali kratsie -5-6dni,predtym aj viac ako 10.
No a je bezne,ze po nastupe do skolky vacsina deti je chorlavejsia. My dovtedy len nadchy,vynimocne kasel,po nastupe horsie priebehy,ze obcas aj atb museli brat.
Dakujem.Maminky to vsetko viem on to mal este pred nastupom do skolky a chodi tam len tyzden.aStudenu vodu nepije len vlaznu a izbovej teploty a ano suhlasim pojdeme na alergologiu a imunologiu
@helen4 najskor na ORL by som zasla.alergologiu a imuno.chod ale ktovie cibtam nieco zistia.ja som mavala casto anginy.vyrastka som z toho.sestrina dcera je casto chora ake na kasel.pluca .priedusky na alergoligii nezistili nic.imunologia dobta odporucili jej imunoglukan ale to ke slabota..bola vyberat mandle teraz v jeseni.lebo ich mala zvatsene a eate nejaku prinosnu mandlu..cize to imuno a alergologiu ak ti odpurucia na ORL inak to moze byt iplne zbyticne...a potom je v skolke.to je normal ze bude chory.je prvykrat v skolke?alebobiz druhy rok?Nase deti ako zacali do skolky choditmsu stale chore.
@helen4 urcite daj spravit vytery z hrdla a ak tam cosi bude nech zistia aj citlivost a nasadia lieky priamo na to.moze brat antibiotika kazdu chvilu pokial je voci nim ta bakteria rezistentna ona sa len utlmi a pri dalsom oslabeni organizmu sa znova aktivuje.je to na nervy ked je dieta stale chore ja to poznam moc dobre drzte sa.
@helen4 musi si zvyknut na prostredie skolky. moja dcera bola v skolke furt chora, teda celu zimu vydrzala a na jar a dokonca juna skoro vobec nechodila do skolky. je tretiacka, a bola tyzden v skole a nabehli sople. a teraz uz v pohode. je to vsetko o zvyku v skolke a o tom, ze si musi zvyknut aj na ine bacily, bakterie...
ahoj, z vlastnej skusenosti ti mozem napisat: mala som opakovane bolesti hrdla, pravidelne kazde dva mesiace....trvalo to skoro rok....napriek tomu, ze som si davala pozor na studene, bublinkove, na prechladnutie....nakoniec ma obvodna lekarka poslala na orl, kde mi spravili vyter z mandli (podotykam, ze vyter na orl a vyter u obvodneho lekara nie je uplne rovnaky - na orl ti idu do hlbky mandle a teda maju presnejsi vysledok)....z vyteru zistili streptokoka pyogenes....je to dost nebezpecny streptokok pre oranizmus...preto mi nasadili dlhodobo penicilin (3mesiace)....potom opakovali vyter....po tejto liecbe uz streptokoka nemam a prestali aj problemi s hrdlom, anginami a bolestou v krku (a vobec si nedavam pozor, kludne pijem aj studenu bublinkovu kofolu, jem zmrzlinu a vsetko je v pohode).....
A mne sa takto prejavovala alergia na orechy. Môže to byť všeličo, syno bol zasa často chorí keď nemal liečený reflux. Zistili mi to až v troch rokoch.
skus mu dat kazdy vecer pred spanim pol cajovej lyzicky makoveho oleja, za studena lisovaneho, a kup detske magnezium v prasku a daj kazdy den jeden sacok vsypany do vody vypit, ...
ten olej ochrani aj priedusky....
vyskusane....
makovy obsahuje vela kalcia, a ochranuje sliznice...
magnezium-dnes je ho v strave velmi malo, lebo chyba v pode, co vsetko mg robi to je na knihu, ale vo vseobecnosti chrani bunky, uvidis, ked bude dost mg, bude lepsi celkovy stav organizmu, ten bude silnejsi, a neochorie tak skoro...
ak sa da cedrovy vysad, nemiesaj ich, a skus tyzden, dva a uvidis..kym som nedavala mak.olej, maly mal v priebehu 6 mes. 3x atb, odvtedy 1x rocne...,
a to mg davam sebe aj malemu, sebe pravidelne viac ako 1000mg soli mg denne, malemu 3x do tyzdna ten sacok, a je to teda iny rozdiel!!
je to na tebe, ani ja by som neverila, ale vidim rozdiel, a to je pre mna urcujuce.
kukni -detsky sa vola kidimag od naturprodukt, v 1 vrecusku je 140mg Mg soli a ked som ho zhanala, mali ho len v lekarni drmax, inde sa tvarili, ze o detskom mg este nepoculi...jednou z funkciiMg je aj posilnenie imunity...
a nechci vediet co som si s imunitou a beznymi chorobami uzila ja za posledych 20 rokov...
tu ti pisem riesenie, a vyskusala som uz azda vsetko mozne aj nemozne...a zrazu to funguje...
prisla som na to sama,lebo mg mam odporucene z ineho dovodu, a ked som u lekarov zistovala ci a kolko mg denne beru, tak viaceri cca 1000 mg za den...pravidelne, aj preto su oni zdravi, aj pri tolkych ochorencoch denne....akurat o tom nehovoria...a aj gynekologovia... 🙂
alebo malemu oleje striedaj jeden den cedrovy a druhy makovy,....
a ten histamin, som mala aj ja vyssi, ked som mala velke problemy s imunitou...
a dnes lekarka moja ku kazdemu bakt. ochoreniu hrdal predpisuje aj antihistaminikum,aj ked nie som alergik, ktore znizuje burlivu odpoved sliznice hrdla na zapalovy proces...
@helen4 ak má potvrdenú HIT mala by si odsledovať po čom má problémy a na istý čas to vysadiť. Neskôr skúsiť postupne zase zaradiť. Určite nie je dobré to ignorovať ☹ Takéto neurčité problémy sú znamením, že telo s niečím bojuje. Nezachytila som, prečo vám nasadzujú automaticky ATB. Fakt na to treba dávať bacha. ATB rozhodla črevnú mikroflóru a je veľmi ťažké ju obnoviť (aj napriek dostupnosti probiotík). Rozhodí sa kondícia tenkého čreva a práve to je zodpovedné za imunitu. Pri bolesti hrdla vyskúšaj kalciovy sirup. Ten obyčajný, nie čokoládový. Už pár dávok môže pomôcť. Ja sama mám s ním dobre skúsenosti.
odporúčam určite Colostrum, ale pozor na kvalitu, aby kravičky neboli chované na pesticídoch. Colostrum je vlastne to prirodzené, čo deti dostávajú ako prvé po narodení. Je to také reštartovanie imunity, keď sa nenaštartovala sama. Na hrdlo dávam sprej z aloe vera, z cistus incanus alebo z grepových jadierok. Ten z aloe vera striekam aj do nosa. Preventívne berie malý aloe vera, reishi a na pitie dávam všelijaké koncentráty zo štiav, zeleniny, konope a pod. rozriedené vodou. A potom ešte carob, ten obsahuje aj to magnézium vyššie spomínané.
kalciovy sirup je dobry aj bananovy , je forte, cokoladovy je slabsi, a ten obycajny znesie dospely a vacsie dieta, male asi moc nie...ked ma problem prehltat.
ale kalciovy sirup u nas ako prevencia nepomahal, zmiernoval iba akut...
toto co ti pisem sluzi aj a hlavne ako dlhodoba prevencia...
@charity dakujem vam pekne vyskusam, a ty beries ake magnesium ja som sa ho nejedla nevidela som ziadny rozdiel az ked mi dali v nemocke infuziu to bol uz rozdiel!!!
Ano vedela som o vyssim davkach mg ze to pomaha aj gynekologicka mi povedala ze len vysoke davky pomozu
Inak ja mam tiez stale zapaly hrdla takze vyskusam aj ja,....dakujem
odskusane mam-a najlepsie pre mna- od sanofi-magne B6 forte 1000mg, soli (na noc davam/ a v nej jasne uvedene mnozstvo cisteho horcika cca 100 mg, alebo je aj 500 mg balenie, tam je ho polovica teda cca 50 mg,
tie sumive su prakticky o nicom, najlepsie bola od- generica, 375 mg Mg, ale bolo stale malo....
v infuzke je niekolko nasobne vyssie mnozstvo ako je v tych sumakoch, preto to ludia dobre citia, a pochopitelne ide to priamo do zily....
a este je dobry aj od fiirmy Boiron, Mg s vitaminmi sk. b a selenom, ten si davam pocas dna , 1 tbl obsahuje 300 mg soli horcika...
potom nje este novinka -Magnerot, s kys. orotovou, ktora vyrazne ovplyvnuje vstrebavanie horcika, ale mne to akosi nesedi.....
musis vyskusat, co ti pasuje...po com sa citis ako clovek 🙂
sanofi mi odporucila magistra v lekarni ako liek, pretoze ma presne stanoveny obsah cisteho horcika v jeho soli, najprv som si davala 500 mg a potom som si dala za den este jednu tabletu a spadla do mna ako do studne a citila som sa lepsie...
tento sanofi ma asi aj prijatelny obal tablety, lebo pri niektorych druhoch mi aj to vadilo...
moze ti k tomu chybat aj b komplex vitaminov...aj ostatne mineraly...
tie mineraly uzivam od fy BIOTECH USA -multimineral...bola som nutena ist na sportovy pripravok, lekarnove nerobili nic...
ani pri 1000mg?

my sme mali. dcéra ani nie tak hrdielko ako kašel a sopel a to som ju väčšinou musela nechať aj 2 týždne doma zo škôlky a po troch dňoch v kolektíve to doniesla zase. nasadila som jej imunoglukan a klop klop zatiaľ super. nasadila som jej to už minulý rok cez prázdniny a do vianoc chodila vkuse. potom ten druhý pol rok bola aj doma, nevravím že to zaberá na 100%, ale neporovnateľné s prvým rokom v škôlke
syn má zase v nose streptokoka a ten vkuse sopel. nedokážeš si predstaviť. a tiež mu nezabralo nič. atb ano ale ako náhle vysadil zase mal sopel. celé zle. pochodili sme kadejaké oddelenia nič nezaberalo. tak som vygooglila že streptokoka sa asi nezbavíme, ale ked má dieťa lepšiu imunitu tak ho môže mať v tele ale neprejavuje sa. tak malému som nasadila hliváčika a tiež dobre.
takže za mňa určite kúpiť v lekárni niečo na posilnenie imunity