Zášklby hlavy u 3-ročného dieťaťa
Dobry den, stretli ste sa niekto so zasklbami hlavy u deti? Moj 3r to zacal robit pred 4 dnami a neustale sa frekvencia sklbania zvysuje. Spociatku som si to vsimla tak 3x za den dnes uz takmer cely den. Skusam ho zabavit a nic. Dokknca aj na vylete v zoo sklbe hlavou. Rozmyslam ze v pondelok skocim za lekarkou. Zacalo to z nicoho nic, nemal ziadem uraz ani nespadol. Mam stres ci to noe je Touretov syndrom.
@bosorka2302 skuste to co najviac krat natocit na mobil a rovno k pediatricke a ona vas odosle na neurologiu... ono moze to byt tristo veci, alebo aj dokopy nic, hlavne nic necitajte na nete, len sa vystrasite.... drzim palce
@narayan dakujem ano v pondelok idem k pediatricke..uvidime
@bosorka2302 môžu to byť aj tiky. Náš syn má rôzne, striedajú sa, obmieňajú. Prídu, odídu a prídu iné.....hlavne v čase vnútorného napätia je to intenzívnejšie. Hmka si, pokyvuje hlavou, obhryza si nechty....pohybové, alebo zvukové
Neviem presne čo si pod tým.mam prestaviť ale môj syn odrazu začne akoby triasť hlavou zo strany na stranu.... Tiež som nevedela čo to je a tak.som.ho sledovala.. robí to preto lebo ho svrbi hlava a tak sa musí poškriabat.. on moc dobre neznáša teplo tak sa strašne potí a keď je v kocari či leží je to pre neho občas utrpenie a takto to rieši...
@bosorka2302 nemal kliesta alebo podobne ??
@lubiss nie nemal
prepac neviem kde si citala o Touretovom syndrome ale je to dedicne ochorenie, ktore postihuje cele telo aj hlasivky, ludia s tymto syndromov zvyknu mimovolne vykrikovat rozne nezmyselne slova, a kedze je dedicny musite ho mat v rodine, aby si sa mohla strachovat ze ho mozete "chytit" a ak by ste ho mali tak uz davno by ste si dali spravit geneticke testy u syna ci nema tento gen... takze necitaj net nepanikar nestrachuj sa, citanie googlu skody, evidentne to budu obycajne detske tyky zo stresu a prazdninovej nudy popr. zmien v rodine drzim palceky v hladani a najdeni priciny a odstraneni
@bosorka2302 prosim, zaujimalo by ma ako ste pochodili u lekarky s tymi zasklbmi hlavy. Prestalo to casom?
@rk159 eeg bolo v poriadku tak nasadili len B1 a postupne zasklby ustali
Dobrý deň môžem sa spýtať ako ste nakoniec dopadli?🙂 či je všetko aj po tých 3 rokoch v porisdku alebo čo to bolo? u nás to začína tiež len moj maly ma 1,5 roka a eeg ma v porisdku. len asi treba nasadiť b1… chcem volať doktorke v pondelok, ďakujem🙂

@bosorka2302 treba sa co najskôr pýtať neurologičke