icon

Zdravotné problémy dcéry po nástupe do škôlky

2. mar 2026

Dcéra ma od malička problémy s atopiou, potravinovymi a pelovymi alergiami a intoleranciami, po nástupe do MŠ časté infekty HDC + močových ciest, teraz problémy s bruškom, naduvanim, hnačkami a po novom aj vracaním, keď jej niečo nesadne. Doma robím maximum - vymenili sme komplet postelne veci, kúpila som čističku vzduchu, zvhlcovac, vysávač na matrace, všetky lapače som z bytu minimalizovala, zaplatila som si nutričnu terapeutku, s ktorou riešim jej stav, kupujem výživové doplnky, chodíme na alergo, gastro, dennodenne varím, aby sa jej stav zlepšil, nakupujem drahé, kvalitne potraviny. Kazdy vecer inhalujeme, svietime červeným svetlom, robíme kúpele… podporujem aj EO… A nič. Vkuse sa niečo nájde, prečo je zas zle. Išli sme k moru, aby sme podporili zdravie, imunitu - raz chytila 5.chorobu, druhý krát crevnu virózu. Ja už nevladzem.Keď už počujem, že zas sa jej niečo deje, mna už normálne chytá úzkosť, stres a panika - čo zas. Už som aj na ňu nepríjemná. Mám nervy. Viem, že zas to bude pre mna izolaciaxx Ja viem, že za to nemôže, ale už nevladzem. Skúšala som rôznych šarlatánov a podobne, čo mi sľubovali, že jej bude lepšie. Ho.no. Iba peniaze zobrali (aj s doplnkami). Som unavená. Nechcem byt na ňu zlá, ani nahnevaná, ani si to nechcem na nej vybíjať. Ale už fakt nevladzem.. prepáčte mi za tento výlev.

anonym_c2214e
2. mar 2026

Psychika?

anonym_b0f174
2. mar 2026

@anonym_autor Presne viem, o čom hovoríš. Robíš absolútne všetko pre svoje dieťa. Viac sa už naozaj spraviť nedá. Všetko, na čo som myslel, že ti napíšem, už máš dávno implementované.
Ale je tu jedna, a pritom najdôležitejšia vec, do ktorej sa nikomu veľmi nechce – psychika. Každý vie, že ovplyvňuje imunitný systém, ale keďže na pochopenie toho stačí prečítať si jednu–dve knihy, veľmi sa to nepropaguje, lebo sa na tom nedá zbohatnúť.
Zameraj sa na to najdôležitejšie – na psychiku. Na začiatok si nájdi psychológov na YouTube, ktorí sa tým zaoberajú. Myslím, že aj Dušek v pár rozhovoroch spomína nejakú knihu, po ktorej prečítaní už nebol silný alergik.

anonym_0dd4d3
2. mar 2026

Ani nevieš, ako ti rozumiem. Len pri čítaní, som cítila, ako ma chytá výslovný pocit úzkosti a až paniky. My to síce nemáme až v takom rozsahu, ale keď sme sa točili v jednom kole chorôb, problémov a bolestí brucha, cítila som aj ja, že začínam byť na dcéru nepríjemná a zlá. Tiež som si uvedomovala, že to chúďa za to nemôže, no v istých momentoch som nedokázala inak reagovať. Bolo to príšerné obdobie a dala by som všetko za to, aby sa to už nikdy neopakovalo. U nás pomohol len čas a viac-menej z toho najhoršieho vyrástla, no mne toto obdobie spustilo minimálne nejakú úzkostnú poruchu, a aj keď už má 12 rokov, mám pocit, že ju kontrolujem viac, ako keď bola malá. Toto asi nepochopí nikto, kto to nezažil.
Radu pre teba nemám žiaľ žiadnu, len som ti chcela povedať, že ti rozumiem a silno držím palce, aby ste čím skôr našli niečo, čo vám pomôže 🙏❤️

anonym_37dab5
2. mar 2026

Dievčatá, vám z toho deti vyrastú a čo máme robiť my čo máme deti doživotne choré a postihnuté? Viete si predstaviť tú zúfalosť a bezmocnosť?

anonym_d5faf6
2. mar 2026
@anonym_37dab5

Dievčatá, vám z toho deti vyrastú a čo máme robiť my čo máme deti doživotne choré a postihnuté? Viete si predstaviť tú zúfalosť a bezmocnosť?

@anonym_37dab5 viete , oni si aké tú paniku nevymysleli. Proste sa cítia zúfalo a vôbec nepomáha veta "vyrastie z toho" . Samozrejme vy matky chorých detí navždy to máte oveľa ťažšie ale to neznamená že za to že má človek zdravé dieťa , nemôže mu robiť niečo vrásky.

lindusss2016
3. mar 2026

Skus este pozriet na FB Pauli Galová - má veľmi pekne vysledky s atopikmi.

anonym_e02381
3. mar 2026

Chápem,ja tiež ako dieťa som bola stále chorá a alergie a teda vôbec som nemala ideálnu mamu ale nikdy nebola na mňa zlá alebo nahnevaná, že som stále chorá
Ja som mala čo to robiť so sebou ako stále zle citiace sa dieťa a nie to ešte aby mama bola na mňa zlá
Takže toto stopni a inak sa ventiluj
Lebo pre dieťa je to horšie ako pre teba
Ono si samé nevie pomôcť
Ty vieš bud psycho,lieky,nejako sa ukľudniť
No to dieťa je závislé len na tvojej pomoci a aká si k nemu
Si predstav, ked si chorá niečo ťa boli je ti zle a človek co je pre teba všetko a pomoc, si to vybija na tebe a nemôžeš nič s tým urobiť a iba trpieť chorby fyzicky a do toho psychicky

anonym_940140
3. mar 2026
@anonym_37dab5

@anonym_37dab5 zase sa idete pretekať ktorej dieťa je na tom horšie? 🙄 či tá matka ktorá má choré dieťa "aktuálne" nemá právo sa posťažovať? Iba vy čo máte postihnutých máte právo?

anonym_c4dde2
Včera o 08:06

@anonym_autor je mi ľúto čím si prechádzate. Možno je to naozaj prostredím. Psychika a zdravie ide ruka v ruke. Ja som našla škôlku pre svojho malého, kde sa zameriavajú aj na podporu zdravia. Učiteľky sú s deťmi von, robia dychové cvičenia, otužujú deti aj pomocou vody a dokonca dávajú deťom aj morskú vodu. Možno by vašej malej pomohlo pre ňu pokojnejšie prostredie... za mňa mš koala treehouse v Ružinove

anonym_6887a4
Včera o 09:31

Pises o intoleranciach/alergiach.... atop, casta chorobnost ide ruka v ruke s autoimunitnymi ochoreniami.
My mame celiakiu a bezlaktozu a tiez chyti vsetko co moze. Ako sa nam upravili vysledky, tak sa zlepsila aj imunita, kedze zdravie ide z bruska. Do nosa poyzivame kazde rano Panavital. Zlepsuje priamo imunitu sliznic v nose, obsahuje C, D, betaglukan, laktoferin - je v materskom mlieku. Dopucila nam ho primarka na orl.