Zelená stolica u dojčeného bábätka: kedy k pediatrovi?
Dôvod ísť ku pediatricke? Ma mesiac
Zelená stolica môže byť od hladu. Máš dosť mliečka? Saje pekne? Neplače cez deň? Ak si myslíš, že nie je hladné, môže to byť len niečím, čo si zjedla ty. Sleduj to a ak by sa ti zdalo, že je problém, rieš pediatra a ak si chceš udržať kojenie, aj laktačnú poradkyňu. Mne pediatrička keď som mala menej mlieka poradila umelé mlieko 🙃 našťastie som sa nenechala nahovoriť, týždeň sme bojovali a potom sa to zase rozbehlo 🙂
Zelená stolica môže byť od hladu. Máš dosť mliečka? Saje pekne? Neplače cez deň? Ak si myslíš, že nie je hladné, môže to byť len niečím, čo si zjedla ty. Sleduj to a ak by sa ti zdalo, že je problém, rieš pediatra a ak si chceš udržať kojenie, aj laktačnú poradkyňu. Mne pediatrička keď som mala menej mlieka poradila umelé mlieko 🙃 našťastie som sa nenechala nahovoriť, týždeň sme bojovali a potom sa to zase rozbehlo 🙂
@mauduska podľa mňa mám dosť mliečka, priberá pekne, má vela plienok pocikanych. Dnes mal prvýkrát zelenú uvidíme či bude mať ešte.. nič také nové som nejedla. Bolieva ho bruško, čiže na prsníkoch je často, ale saje pekne.
Alebo mám malo mlieka? Neviem ako to posúdiť, keď mi dobre priberá
Ak vydrží aj tri hodiny spať tak podľa mňa mám mlieko ok, či nie?
Keď je často na prsníku, možno vypil len predné mliečko, potom býva zelená stolica. U dojcenych detí to býva, a ak to bolo prvýkrát, neznepokojuj sa zatiaľ. Ak pekne spinká a priberá, není problém 😊
Ahoj, zelena stolica u 100% kojeneho babatka nie je problem a neznamena ani hlad ani chorobu, ak teda nie su ine priznaky a dietatko je spokojne.
poslala som to kvoli obrazku , treba si to pozrieť celé
stolica novorodenca sa meni a to ked pridu prikrmy bude len zaujimavé 🙂
Asi často striedaš prsníky a bábätko pije primárne predné mlieko. Vtedy zvykne bývať u dojčeného bábätka zelená stolica.
Nemohla to spôsobiť kôprová omáčka?
Autorka, chod si radsej pospinkat. Spokojne babatko znamena je to spokojne babatko 🙂
Autorka, chod si radsej pospinkat. Spokojne babatko znamena je to spokojne babatko 🙂
@tanicka907 nespinkame 😂

https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mliecko/stolica-6-tyzdnoveho-babatka-po-umelom-mlieku/