Zelená stolica u dojčeného dieťaťa

staskast
29. jún 2021

Ahojte.
Prosím máte skúsenosť, že vaše bábätka (6 týždňov) majú zelenú stolicu?
Už sa nám doteraz dvakrát stalo že mal. Dr povedala že mame dávať probiotiká ale teda vždy sa to upravilo a mal peknu žltú.
Včera cely deň zelenu, nespal, každých 20 minút na prsníku.
Ráno už ma žltú a teraz cez deň sa mu to strieda, žltá zelena.
Snažím sa kojiť každú hodinu a pol.
Niekde som čítala že to je tým predným a zadným mliekom. Majú aj vaše kojene deti zelenu stolicu? Syn pribral za 6 týždňov 2 kg takze ako priberá pekne.
Ďakujem

ferihegy
29. jún 2021

@staskast Moje dojcene deti mavali casto zelenu stolicu, nakolko som sa neobmedzovala v strave a jedla brokolicu, hrasok, atd. Aj ked sa berie zelezo.vie byt zelenkasta.

vasjar
29. jún 2021

Náš malý (3 týždne) mal tiež sem tam zelenú, viem ze Dr mi vravela ze byl mal mat takú žlto oranžovu. Tu zelenú neviem prečo mal, či tým ze som jedla špenát? Alebo kvôli niečomu inému?.

majamat
29. jún 2021

moja dcera mavala, dr. ju pozrela, vzala vyter a vsetko ok.

euka210
29. jún 2021

pribera dobre, takze mliekom to nebude. mozno nejaka slaba infekcia...pokial je to len den a netrva to napr.tyzden, tak by som bola v klude.

andreatytler
30. jún 2021

@staskast Ako vravis, jasne zelena je znak toho ze ma dieta viac predneho mlieka ako zadneho a aj to sedi na teba.
Ak bol na prsniku non stop, tak si zrejme cucol len trosku ale casto, tym padom sa nikdy neprepracoval k zadnemu mlieku.
Preco kojis kazdu 1.5 hodinu? Pyta si tak dieta? Ak nie, mozno je to prilis casto a kedze nie je dostatocn hladny medzi krmenim, tak si zas len trocu cucne z predneho mlieka.
Ale ak si pyta takto casto, tak by som to neriesila. Koli teplu, dietatko zrejme potrebuje viac vody ako potravy.

staskast
autor
30. jún 2021

Volala som dr. Že zelena stolica je normálna pokial nemá hnacku, nezapácha to a nie je úplne vodova je to ok. Další týždeň mám priniesť vzorku, budem kludnejsia. Sranda s týmito detmi :/