Zelené hlieny u celej rodiny
Ahojte. Prosím o radu. Sme rodinka dcéra 4r, syn 2r a akosi mám pocit že je toho na nás veľa. Už druhý rok od jesene do jari sme všetci štyria nachladeni. A vždy rovnaký priebeh. Dcéra kadečo donesie zo škôlky, chytí to syn lebo má slabú imunitu, potom ja a manžel. Takto na striedačku fungujeme už druhý rok. Chodíme aj na vytery, niekedy niečo zistia tak dajú ATB, niekedy nič. Už ma to prestáva baviť. Po 2 týždňoch zelených soplov im ten zelený hnis vyteká z očí - niekoľkokrát do roka berieme antibiotické kvapky pretože aj to si prenasame medzi sebou. Dnes chytil očká syn. Do toho dnes v škôlke zistili že majú ovčie kiahne ktoré som ja nemala v detstve. Ide o to že nechápem prečo stále máme tie zelené hlieny. Ja muž to vieme aspoň vykašľať, ale deti sa len trápia. Snažím sa zdravo stravovať, chodíme von.. neviem čo mám robiť. Som nešťastná lebo nič neriešim len lekárov. Dcére zistili alergie, synovi zníženú imunitu a ekzém :(
@lara81 pri detoch je to normálne, stále sa tie choroby tocia kol-dokola. Treba vsetko poriadne vyliecit, preliecit u kazdeho. Aj robit stery, aby ste brali vhodne ATB, po nich nezabudnut na prinosne dutiny nech sa poriadne vycistia. Ak si z toho vycerpaná, dopraj si mineraly a vitaminy, este pár rokov to potrvá.
@lara81 no tak za prve, hlavne sa nedavaj ockovat, ked ako pises si nonstop chora...
Ja by som na tvojom mieste skusila hygienu nosa, porad sa s dr o konvickovani. Myslim, ze u dcerky by si s tym uz mohla zacat. Dalej by ste mohli skusit nejaky pripravok na imunitu (napr. Rakytnik, Narosan, na tehu je toho strasne vela, treba si vybrat)
Určite sa neockuj proti kiahňam!!! To by bola riadna supa pre oslabenú imunitu.
Nauč deti preplachovat kanvičkou rhinohorn, pozri aj na YouTube.
Na zelené sople pomáha homeopatikum Kalium Bichromicum 9 CH, objednaj si v lekárni, stojí okolo 3,50€. Na žlté sople Pulsatila 9CH.
Synovia nikdy nebrali žiadne ATB a to už majú 8 a 9 rokov. Aj chronické sople sa dajú vyliečiť bez ATB. Len to chce trpezlivosť.
Dobre sú aj tieto dve Schusslerove soli, na zelené sople:
https://bunkovesoli.sk/kali-sulph/
https://bunkovesoli.sk/nat-sulph/
Uplne suhlasim s
@lindusss2016. Skuste si zacat robit preventiven preplachy nosla slanou vodou 2 krat denne. Aspon starsie dieta by to uz mohlo zvladnut.vsetci nasadit vysoke davky vitaminu d ako odchadza slnko klesne hladina a oslabi sa imunita. U dospeleho aspon 2000 ui jednotiek denne a takisto zinok (najlepsi je zinkorot)..... Poradila mi to moja imunologicka a odkedy tak robim som chora nebola (konvicka, d, zinok)....ja som mala taky minulu rok ze nonstop chora.. Mozno by nebolo zle na imunologiu zajst a podla vysledkov krvi skusit nasadit kuru imunorom alebo broncho vaxonom. Super su aj probioticke kvapky rhinogermina novinka na trhu. Vela zdravia prajem

@lara81 daj sa zaockovat proti kiahnom, da sa to 🙂
v ostatnom, ak su zelene, jednoznacne treba antibiotika... a skuste nejake pripravky na posilnenie imunity imuniglukan, ale dlhodobo + kapucinka.. moja ma celu zimu sopliky kazde 3t, ale nikdy nie zelene, vzdy len take z prechladnutia vodove... este sme ATB chvalabohu nemali a to ma dnes 3roky, ale urcite v skolke to bude ine... tam sa kadeco chyti...