icon

Zelené soplíky u dcérky

erika237
26. jan 2023

Dobry den,

dcera mala tyzden vysoke teploty, hlien, co siel tazko von, u lekara dostala antibiotika, lebo ju nevedel poriadne vysetrit.
Tyzden brala atb, horucky ustupili, brala aj mucosolvan, naparovanie je pustene pravidelne ale aj po tyzdni ma hrozne hlieny. Tazko jej idu vysmrkat, striekat sa snazime, ale s nou je tazka spolupraca, takze cakavam na manzela aby mi podrzal.

Neviete poradit nieco na uvolnenie hlienov, alebo proste treba pokracovat a pockat kym sa uvolna a postuone dostanu von?

Dakujem.

20erika07
26. jan 2023

Koľko rokov ma dcerka? Nam najlepsie pomahal preplach, to co vyfukala bolo nic, ale to co vytekalo ake velke hrudy zelenacov fu, no velmi velmi jej to pomohlo

kp7333
26. jan 2023

@erika237 Sinupret na riedenie hlienov, Nasivin na odpuchnutie sliznic a Morska voda na preliecenie. Ak su hlieny zelene aj pocas dna, nielen rano, treba ist k lekarovi predpisat antibioticke kvapky.

erika237
autor
26. jan 2023

Mala ma 3 roky, ja viem, ze najlepsi by bol pre nu preplach, ale to s nou nedokazeme, u nej je boj obycajne streknutie do nosa.

Hlieny su zelene pocas celeho dna, vymenim teda mucosolvan za sinupret, kvapkat kvapkame, ale je to take ake je.

V pondelok pojdeme spat k lekarovi, teraz uz aj tak neordinuje.

lujziana44
26. jan 2023

Nám zakaždým na toto poradila doktorka preplachovanie morskou soľou alebo naparovanie nad slanou horúcou vodou. Pomohlo, aj keď sa to zase vrátilo, ale aspoň nachvíľu sa deťom uľavilo.

danieladeley
26. jan 2023

Moji ked su zahlieneni, supnem im na noc do ponoziek hrube kolieska cibule a tiez na tanierik pokrajam a dam blizko postele, v izbe smrad ako za trest, ale pomaha im to uz od malicka. Plus mokry uterak na radiator. A jazvecia mast. Z kvapiek asi len nasivin sprej.

erika237
autor
26. jan 2023

@danieladeley vyskusam uz aj tie cibule a jazveciu mast, lebo uz som zufala.

kp7333
26. jan 2023

@erika237 so zelenymi hlienmi by som isla hned, hoci aj na pohotovost, necakala by som do pondelka. Mozu jej zatiect do hrdla, do ucha a sposobit bakterialny zapal a neprijemne bolesti.

nykkushka
26. jan 2023

@kp7333 vážne so zelenými soplami na pohotovosť? 🤦🏼‍♀️

kp7333
26. jan 2023

@nykkushka ak dnes neordinuje ich doktorka tak ano. Ci ma cakat, kym to cez vikend prejde do bakterialneho zapalu stredneho ucha, ci nebodaj mozgovych blan? Zazili sme, neprajem nikomu.

mirka_a_hrasok
26. jan 2023

Tak zelene sopliky vo vseobecnosti znamenaju, ze sa v tele nachadza nejaky bacil. Priesvitne su ok, ale zelene uz znacia, ze nieco je nedobre.

nykkushka
26. jan 2023

@kp7333 veď aj zajtra je deň a určite ich Dr niekto zastupuje, ak nepracuje,majú dovolenku. A tiež veľmi dobre viem, čo dokážu spraviť zatekajuce sople. Ale na pohotovosť to určite nie je... Pokiaľ nemá bolesti uši...

kp7333
26. jan 2023

@nykkushka pisala, ze ich doktorka uz tento tyzden neordinuje, az v pondelok.

nykkushka
26. jan 2023

@kp7333 ja viem čítať, ale taktiež ich Dr niekto zastupuje. Nemyslím, že Dr ma dovolenku a nechá svojich pacientov bez možnosti dat sa vyšetriť. Takže o 8 ráno by som si zistila, kto zastupuje moju Dr, išla si dat predpísať uniflox alebo pamycon a nie na pohotovosť

kp7333
26. jan 2023

@nykkushka ak vies citat, tak potom si este raz precitaj moj prispevok. pisala som, ze: so zelenymi hlienmi by som isla hned, hoci aj na pohotovost. Ak vies citat s porozumenim, tak potom chapes, ze ta pohotovost je myslena ako krajne riesenie (preto to slovicko HOCI) . Lebo je zial bezne, ze niektori lekari ordinuju 3 dni v tyzdni a nikto ich nezastupuje. Proste mas 2 moznosti - vydrzat do pondelka alebo ist na pohotovost. Autorka pisala, ze pocka do pondelka. V tomto pripade by som necakala, tu treba atb kvapky, inak sa to do pondelka moze velmi skaredo zhorsit.

erika237
autor
26. jan 2023

Lekar ordinuje iba 3 dni v tyzdni.

fiafia
26. jan 2023

@erika237 komentáre som nečítala ale určite by som to riešila s pediatrom, na zelené sople je dobrý pamikon,je len na predpis. Ta farba svedčí o nejakom bacilovi, ideálne by boli stery, sople môžu udrieť do uší a bude problém. Ja by som dávala sinupret na riedenie, morskú vodu niekoľkokrát denne,najradšej mám sterimar, vždy pred odsávanim prestreknut poriadne. Skúsila by som jazvečíu masť na uvoľnenie hlienov, do nosa nasivin na uvoľnenie, inhalovanie je super, zvlhcovat vzduch je mám eukaliptovy olej pre takéto prípady, cibulu okolo posteli, zvýšiť pod hlavou pri spani

erika237
autor
26. jan 2023

@fiafia mala dobrala vcera atb ale stale ma hlieny a naozaj jej idu tazko vysmrkat a vytiahnut. Zvysene ma hlavu, strieksme aj sterimar, zvhlcujem tiez, davam jej mucosolvan, ale nemam pocit ze by sa to zlepsovalo, dr nerobi kazdy den, ale uz som poriesila a zajtra pojdeme k lekarovi.

kp7333
26. jan 2023

@erika237 tazko jej idu preto, lebo ma napuchnute sliznice/dutiny. treba davat sprej/kvapky na odpuchnutie - napr. Nasivin. az po par minutach po aplikacii (ked sliznica odpuchne) skusit vysmrkat. potom este aplikovat na preliecenie morsku vodu, alebo antibioticke kvapky, ktore snad zajtra lekar predpise. Este je dobre nahrievat dutiny soluxom alebo aspon teply obklad na celo (napr. nahriate vrecusko s kostkami).

isis234
26. jan 2023

Nádchovník dať do izby,,, z listov i čaj uvariť