Zhoršenie refluxu u bábätka po zmene mlieka
Ahojte, máte skúsenosť s tým, že by sa reflux zhoršil?
Malá mala v stredu 12týždňov. Od narodenia ma celkom silný reflux, mali sme Bebu expertpro sensitive, ktorá na to celkom pomáhala, vygrcla už len minimálne raz za čas. No po tych všetkých sťahovaniach z trhu a nedostupnosti beby sme sa rozhodli prejsť na obyčajný Kendamil 1. Všetko super, konečne má peknú stolicu, ani to nesmrdí ako z beby, nič. Kaká pekne, pravideľne. No obávala som sa refluxu, nakoľko je to mlieko o dosť redšie ako tá beba. No bolo to úplne v norme, maximálne občas jej trošku vybehlo, no nič hrozné. Ale posledné 3 dni to je zase extrém.. na Kendamile sme už 3 týždne. Dovtedy problem nebol, no fakt ako posledné 3 dni ten reflux je zas hrozný, vygrcne celkom dosť, celé dni nerobím nič iné, len ju prezliekam… počas kŕmenia dám viackrát grgnúť, držím vo zvýšenej polohe, no nepomáha nič.. ako som ju uložila spať sa dogrcala celkom dosť, tak sme prezliekli, zaspala, o niekoľko minút grcla zas, a zas to isté.. ma aj klinový vankúšik v postielke. Už som zúfala z toho, ako je možné, že sa jej to takto zhoršilo, keď už to bolo ok? Tým mliekom by to asi nemalo byť, keď zo začiatku problém nebol, či?

Ten reflux je vacsinou vlastne preto, ze dieta ma slabsi zvierac zaludka. Ako rastie, sa mu to dovyvinie lepsie a reflux ustupi. Cize s tym az tak velmi mliecko nenarobi. Asi je to tak, ze grcosit bude bez ohladu na mliecko, kym nezacne jest prikrmy, tuhsiu stravu. Asi ta nepotesim, co? Aj moja dcera mala tiez reflux. Niekto dava take zahustovadla, ale kamoske mala aj tak grcosila, aj ked to davali. A ja som skusila bebu na reflux a to ked si ochutnala, to bolo horke ako svet, mala mi to nechcela vobec pit, preto som to ochutnala, ze co tomu je. Ak je na UM, tak uz od 4 mesiacikov sa pomalicky zacina s prikrmami. Nasa napriklad niektore zeleniny nemohla, z mrkvy vzdy grcosila este viac. Lekar vtedy povedal, ze jej ani nemam davat ciste zeleniny, ale do ryzovej kasicky trosku. Kasicku sme robievali z rozvarenej ryze, doma. Tiez odporucil, ze len zeleniny, co znesie bez grcosenia, to bola u nas len brokolica... Dcera uz je pubiska a zeleniny neznasa dodnes, povie, ze jej to smrdi, obcas zje rajciny, inak len bylinky a spenat. Zelene veci skratka mozu byt 🙂 Drzim palce, nech to prezijete, to vecne prezliekanie je otrava, ja uz som nasu stale nechavala s podradnikom potom, aby si negrckala stale na veci, lebo aj pri tom vecnom prezliekani, ked sa brusko hybe, tak zase ten zvierac nepodrzi obsah bruska... cize aj co najmenej hybat s napapanym dietatom.