Zhoršenie zraku za pár dní
Zažili ste niektora take? 9r syn nosi okuliare, obcas sa zacal stazovat, ze vidi rozmazane, k ocnej je taky problem sa dovolat a objednat, ze sa mi to este nepodarilo. Syn sa dal na citanie dobrodr.knih, zacali sme chodit do kniznice. Pred mesiacom pozical 5, teraz v stvrtok 10knih a uz v aute zacal citat...proste maniak aj so starsim 11r. No, od stvrtku do soboty precital 5 knih, mali sme aj navstevu cez vikend. A ked odisla, syn spustil dnes poobede plac, ze nevidi citat knihy od soboty vecera. Doobedu si robil ulohy, vsetko bolo ok.
Len ich pretazil? Ci za 3 dni sa mu tak vedel zhorsit zrak?
@euka210 asi je to na neho veľa toľko čítania naraz. Nech si dá trošku prestávku s čítaním a keď to neprejde kontaktovala by som lekára, hoc aj pediatra ak sa na očné nedá dovolať.
Raz za rok je velmi malo ist na kontrolu.my chodime 2x rocne.
@euka210 skus sa opytat tu, je tam ocna dr https://www.modrykonik.sk/group/6796/
okrem ineho unava oci... A kazdy rok na kontrolu. Minimalne. Neda sa dovolat, treba ist objednat osobne. U ocnych je to tazko... poznam :D
Je nezmysel aj ist hned po takomto citani merat dioptrie, ked je to oko unavene, treba ho naucit ze aj oci musia oddychovat sem tam. Ono ak by bez toho citania nastala takato zrazu zmena ze nevidi, tak by som kludne isla aj na pohotovost, ale neviem ci pri detoch nastavaju taketo "komplikacie" zrakove, to sa porat v tej lekarskej skupine skor.
Aj suchsie oko moze mat po takomto vykone citatelskom 🙂
@simca06022011 hej, nic dnes neporiesila s dioptriami...pomerala, vyskusala ho, rozkvapkala oci aby sa uvolnili svaly...ze pretazil, s takym sa este nestretla a v stvrtok na kontrolu, ci sa zmenia dioptrie ci nie, ale ze on ma taku dg.,ze horsie mat nebude, ze to od narodenia a okuliarmi sa koriguje tak, aby videl...raz silnejdie, neskor mu stacili slabsie...no som mudrejsia...a knihy bude mat asi na pridel ten nas maniak 🤣
@euka210 tak ja to vidim na sebe, ked vecer idem "spat" a nakoniec citam od 8mej do pol noci.. aj dlhsie.. to ma este aj druhy den bolia oci, predtym pocitac, mobil..

@euka210 nemôže byť unavený?