Zhrubnuté a zožltnuté nechty na nohách u dieťaťa. Ako ich ošetrovať?
vie mi niekto prosim poradit, mojmu malickemu za posledne asi 2-3 mesiace nejako divne zhrubli nechtiky na prstekoch na nozickach, aj tak trochu zozltli a ta kozicka okolo nich je sucha. Nie na vsetkych, na jednej nozicke na troch a na druhej na dvoch, na palcoch nie. Aj sa mu akoby zatacaju dospodu. Ja neviem, ako to osetrovat, ci to nespravne striham? Prvy krat som ich strihala asi ked mal 5-6 mesiacov, boli vtedy uz dost dlhe, dok mi povedala, ze na nozickach to nevadi, ked su dlhsie, ze nemusim hned take male strihat, no a napokon nie je to lahke ostrihat, ked kope nozickami. Samozrejme, ze ich striham dorovna, viac nic. Zaujimave, ze ta kozicka okolo nechtov je len na tych prstekoch taka suchsia, tie, ktore su normalne, ani koza nie je sucha. A tie zhrubnute mam pocit, ze zaberaju väcsiu cast a z nechtika z tej casti, ktora sa nestriha, je stale menej... akoby sa ten zhrubnuty nechtik "dvihal" aj na bokoch, akoby mu ten nechtik cely isiel dole. hm.. ak by sa to dalo nejako osetrit, nechcem mu neodbornou starostlivostou sposobit, ze bude mat v buducnosti skarede nechtiky a bude sa hanbit chodit bez ponoziek... mate niekto podobnu skusenost? respektive ako vy osetrujete nechtiky na nozickach? Ako strihate? Maju sa aj nejako cistit? Alebo mastit? Ja natieram ako aj zvysok tela olivovym olejom, viac nic. Ved take babätko tam nema spinu, alebo je to zhrubnute to biele, co sa tvori pod nechtami, ked sa to nevyberie?
dakujem pekne
@gabi1234 natierame ešte len týždeň, po mesiaci dám vedieť. Dúfam, že to pomôže.
@tinkerbell prosím ťa, je to iba na predpis alebo voľnopredajné?
@stanka_s Batrafen je len na predpis. Na plesne je aj volnopredajny Canesten alebo tuším Canespor, ale neviem, či by pomohol.
@tinkerbell ahoj, pomohol ten liek prosim?
@mollinka už sa mu to zlepšuje, ale asi potrvá niekoľko mesiacov, kým celý necht úplne odrastie.

@tinkerbell Prosím a pomohlo?