Zhrubnutý necht na nohe a pleseň

sunflower33
28. okt 2018

ahojte, neviete poradit nieco prirodne na zbavenie sa plesne na nechte? znamej trhali nechet na palci na nohe kvoli zhrubnutiu a plesni a narastol jej taky isty..nemate s tym niekto skusenost?

pribinak
28. okt 2018

Najskor by som skúsila kvalitnú pedikerku a potom kožnú, urcite nejaky krém na pleseň

sidia
28. okt 2018

Mudra huba ucinne,len treba dlhodobejsie a aj preventivne je dobra

novana
28. okt 2018

V dnešnej dobe sa už nechty kvôli plesni nestrhávajú. Navštív kožnú lekárku, zoberie Ti z neho vzorku a následne predpíše krém alebo "vodičku" na natieranie a tabletky, lebo ak už je zhrubnutý, nestačí liečiť len zvonku. Je to beh na dlhé trate, ale vyliečiť sa dá. A samozrejme vydezinfikovať všetku obuv.

melody5
28. okt 2018

Canesten sada je super, bezne v lekarni,aj lekarnicka ti poradi.Je to nadlho,ale pomoze, mojim rodicom sa takto uplne nechty napravili.

ivanatim
28. okt 2018

@sunflower33 Urcite nepomoze nic volnopredajne a slabé ako napriklad tu spominany Canesten krem. Plesne sa len tak nezbavite. Cim dlhsie na nu budete pouzivat slabe pripravky, tym dlhsie sa jej potom budete zbavovat tymi ucinnymi. Treba chodit na pedikuru, do verejnych spŕch nosit šľapky a hned si ist ku koznej po silnejsi pripravok proti plesniam, inak sa jej budete zbavovat dlho a bude sa len zhorsovat. Vyzera nevinne, ale je to pliaga. Treba pocitat s tym, ze aj s tymi naucinnejsimi pripravkami sa jej budete zbavovat najmenej polroka. Ale treba byt trpezlivy, je velmi realna sanca, ze po polroku sa jej zbavite ak budete poctivo liečivo aplikovat, potom uz mozno na udrziavanie bude stacit aj nejaky ten slabsi volnopredajny pripravok, ale zo zaciatku urcite nepomoze. Aj po zbaveni sa plesne je potom necht nachylnejsi na nove plesne, preto je potrebne uz dlhodobo dodrziavat nejaku lepsiu hygienu noh a obcas aj po uplnom sa zbaveni plesne aplikovat volnopredajny olejček na nechty pred spaním a podobne.