Ako sa zbaviť plesne na nechtoch?

denisa2019
22. júl 2015

Prosím, poradili by ste ako sa dá zbaviť plesne na nehtoch najlepšie prírodnými prostriedkami? Manželovi sa čoskoro po príchode z nemocnice objavila pleseň na palci na nohe. Od neho som to dostala aj ja. Skúšali sme Canesten, ale pomohol len minimálne. Riešili ste už takýto problém?

stanulienkat
22. júl 2015

Jednoznacne k lekarovi. Na toto ti priroda napomoze. Do nemocnice,hotela,kupalisko a kdekolvek do sprchy sa chodi iba v zabkach. Prevarat ponozky,casto ponozky menit a vzdusnu obuv. Bud celkove antimykotik,alebo lokalne. Robi sa odber z nechtu u lekara. Nezanedbat to,lebo sa toho nezbavite.

jeennyv
22. júl 2015

@denisa2019 ano riesili, mala to moja znama, a aj moja nechtarka, ktora mi robi gelove nechty odhalila niekolko takych pripadov, ak si dali niekde nespravne aplikovat nechty....ako je vyssie napisane, vyhladat lekara, plus ratajte s tym ze je to dlhodoba liecba, nasa znama sa s tym pasovala rok a zoslo jej to aj na prst...tu ziadne laicke mastickovanie nepomoze, na to treba liecbu.....plus ak je to neliecene mozete to rozsirovat dalej..cize sup k lekarovi....

skolara
22. júl 2015

Natieraj si to s kremom alebo olejom do ktoreho vmiesas oregano olej.oregano je protiplesnove

mamulka211
22. júl 2015

nam nepomahalo nic, dcera 10 rocna mala plesen na nechte velkeho palca na nohe. Citala som jednu diskusiu na nete a jeden chlapec tam radil pouzit savo, normlane savo na plesen nastriekat na vatu a prilozit aspon na 10 min. na necht. Po jednom pouzti mame po probleme.

stanulienkat
23. júl 2015

@mamulka211 ale to su ine plesne. Nie je plesen ako plesen. U lekara sa skusa aj citlivost,tak ako sa pri chorobe skusa citlivost na antibiotika. To,ze ti to so Savom zislo,asi moze byt,no mne sa to zda dost agresivne. Ja by som sa bala.

mamulka211
23. júl 2015

@stanulienkat pozri, toto jedine nam zabralo, dcera brala kadejake maste a tinktury, nic nepomohlo, savo zabralo na prvykrat. Nemala ani podrazdenu pokozku nic, v pohode vsetko a od vtedy sa jej to uz nezopakovalo.

lorela
23. júl 2015

@denisa2019 Okrem už napísaného (že treba navštíviť lekára, že je to dlhodobá liečba a pod.) dodávam, že ochorenie je vysoko prenosné, to znamená, že nakaziť sa môžu všetci členovia rodiny (napr. vo vani). Počas liečby a po jej ukončení treba vydezinfikovať obuv, ponožky (možno vyhodiť), sterilizovať nechtové nožničky, príp. ďalšie kovové náradie na domácu pedikúru, ostatné vymeniť za nové, vydezinfikovať uteráky na nohy, vaňu... Proste všetko, s čím prišli nechty, napadnuté mykózou, do kontaktu. Ochorenie sa zvykne po zanedbaní týchto opatrení veľmi rýchlo vrátiť. Stačí si obuť čižmy, tenisky a ups, tak dlho liečená mykóza je naspäť.

womankc
23. júl 2015

@stanulienkat ja som sa liečila u kožnej , sú na to také tablety ale škodí to na pečeň a keďže ja mám s pečeňou problém nedala mi ich a lokálne som to liečila masťou a takou tinktúrou , lenže mám to už strašne dlho a stále mi to nezaberalo a ona mi povedala , že je to dlhodobá záležitosť po roku ma to prestalo baviť je to stále rovnaké a tiež mi poradili to savo a idem to vyskúšať

sardinka333
23. júl 2015

Savo? K lekarovi nejdete ale savo si date?? Vam sa nič očividné nestalo ale čo chemie prešlo do krvi a telo sa s tým muselo vysporiadať to sa navonok nevidí to ano...ja teda tiež vyskušam kade čo ale na deťoch pokusy nerobím. Už to kritizovali aj v spravach že ludia robia na sebe pokusy a niektorí na to už škaredo doplatili...ked ešte dospelý tak si človek povie že ,,jeho sprostosť,, ale decko?

Mne okamžite pomohol Canespor! Na palci na nohe som mala plesen-biely necht....už sa mi odupoval. Bud si kup tu sadu alebo ja som si kupila len krem, natrela hrubou vrstvou,,zafačovala,, a treba to nechať posobiť 12 hodin. Rano som si to dala a večer pri sprche dole a znova. Pomohlo mi to okamžite.

mamulka211
23. júl 2015

@sardinka333 pocuj sardinka, ty asi nevies citat, alebo co, ja som povedala ze sme boli niekolkokrat u lekara a mali sme niekolko masti a to nepomohlo, az tak sme skusali savo. To po prve, po druhe, ty si myslis, ze tie maste a vodicky na plesen, co ti predpise lekar su vytazky byliniek? Je to rovnake svinstvo ako to savo, mozno este vacsie. Moja teta ma plesen na nechte uz 25 rokov a nic jej nepomohlo, takze preco nevyskusat nieco, co moze pomoct? Ked mali niekedy deti vsi, lial sa im na hlavu petrolej a prezili to. toto co dnes dychas, co jes, toto je ovela skodlivejsie ako podrzat si na 15 min na palci savo.

mishellitta
23. júl 2015

Ahoj Tento problém poznám, mama s tým zápasila veľmi dlhú dobu. Nakoniec pomohlo jediné. Postihnutý necht treba strále brúsiť a na obrúsený necht podávať prípravky proti plesinam. Ak je ten necht zbrúsený, prípravok sa dostane tam kam má. Ak nie je zbrúsený, nepomôže nič. V lekárni ti poradia, ktorý prípravok je na prírodnej báze, alebo aspoň šetrnejší. Pri liečbe je vhodné močiť si nohy vo vode s sodou bikarbonou, ktorá napomáha pri procese liečenia. Taktiež pomáha hypermangán, repík. Vyhodiť von oknom crocsy (v ktorých nohy krásne kvasia) a inú umelú nevhodnú obuv. Nohy treba mať v suchu a vetrať, je leto, takže šľapky pomôžu. Tak tiež po umývaní vysušiť nohy a používať každý raz nový uterák. Pri tomto postupe sa plesne zbavíš rýchlo a efektívne.

mamulka211
23. júl 2015

inac na plesen na nohe, nie na nechte, ale ked vas svrbi medzi prstami na nohach, perfektne zabera dat si na to miesto praskovy cukor. tiez som tomu neverila, citala som to na nete a vyskusala som, takmer okamzite to prestane svrbiet a staci dvakrat zopakovat a je to vyriesene.Kludne vyskusajte. http://redemptoristi.kske.sk/CLANKY/0016_nozna_...

sardinka333
23. júl 2015

@mamulka211 nie je lekár ako lekár..nepomohol mi jeden tak idem k druhemu aj k tretiemu. Jasne ze to neisu bylinky, ale rovnaké svinstvá to nie su zaručene nakolko su to skušane liečiva podrobené testom čo Savo predpokladám testovanie na ludoch nemá....
A s tým petrolejom??? No..v rodine mame sesternicu čo tiež mama liala petrolej...a dievča prišlo o vlasy, doživotná trauma. Jasne že všade je chemia...ale je rozdiel v akých množstvách sa do tela dostava a akým sposobom. Ale šak lieč sa ako chceš..

paskolinka
23. júl 2015

pokial viem, z prirodnych prostriedkov sa odporuca hlavne cajovnikovy olej - koncentrovany, 2x denne potierat. ale vraj je to tiez na dlho, ziaden zazrak zo dna na den. inak ak sa mozem opytat, co mate s tym skusenosti, moze byt plesen aj ked ma boli okolo nechtoveho lozka na palci na nohe, je to trochu napuchnute a necht po case prestal rast a akoby zozltol/ stmavol? inak sa nedrobi, nie su tam biele miesta, neoddeluje sa od lozka... akurat zle vyzera a nerastie. bola som u koznej a ta ked to videla, hned to zhodnotila ako plesen, ale nic mi na to nedala, lebo som tehotna a vraj tie lieky a pripravky na to su agresivne, tak nemozem. skusam akurat ten caj. olej. len akosi sa stale neviem ubranit pocitu, ze mozno to ani nie je plesen, ale zapal necht. lozka alebo take cosi...

betka22betka
23. júl 2015

@denisa2019 mne pomohol čajovníkový olej s Manukou a Rosalinou TT + M+R- /vyrába sa vo Švajčiarsku, ale je schválený aj u nás, predáva sa cez poradcov- aj ja k nim patrím/, bližšie informácie na : www.just.sk . V skratke : Najsilnejšie prírodné antiseptikum s účinkami proti baktériám, plesniam, nežiaducim mikróbom. Vhodný na ekzémy, vriedky, boľačky, akné, spáleniny,dermatitídy, rezné rany,bercové vredy, opary, huby, plesne, psoriázu, po poštípaní hmyzom. Rýchly pomocník na bolesti hrdla, opary, nádchu, chrípku, kašeľ, problémy ďasien a zubov, zápaly stredného ucha. Olej možno použiť i na bolesti a zápaly žíl, hemoroidov, kÍbov a problémov močového a pohlavného ústrojenstva. Ak je záujem- rada bližšie vysvetlím cez IP.

mamazem
23. júl 2015

3 týždne užívať vnútrne Drags Imun (živica Croton Lechteri v kvapkách) 3 x 7 kvapiek a taktiež potierať postihnuté miesto niekoľkokrát denne (kvapnúť drags rovno na miesto a nechať zaschnúť). Po mesiaci by mal začať vyrastať nový necheť.
Ak je potrebné, môžete po týždni prestávky urobiť ešte jednu trojtýždňovú kúru.
Drags Imun nájdete u nás na mamazem

maca283
23. júl 2015

Na plesne je super olejcek tea tree z justu a je aj krem

mamazem
24. júl 2015

Len ešte dodám, plesne na nehtoch musíte riešiť aj vnútorne, nestačia len povrchové krémy a podobne. Inak sa budú vracať...

martasz
13. dec 2018

mne sa tiež raz "podarilo" chytiť pleseň vo wellnesse. Pomohol mi obyčajný ocot, neriedený - natierala som octom na noc a 2x -3x som si dala octový (riedený) kúpeľ na nohy. Nechet odrástol a pleseň sa už nevrátil. Odporúčam preventívne po návšteve bazénov octový kúpeľ na nohy.

denisa2019
autor
14. dec 2018

@martasz Ďakujem.

dedika
14. mar 2019

@womankc zdravím taka ko to savo pomohlo? Mám z toho dosť obavu savo je savo.

womankc
18. mar 2019

@dedika ahoj , ešte stále som neskúsila , priznám sa , že som sa na to vykašľala a teraz cca dva týždne natieram krémom batrafen, s mi zdá , že to dačo robí... budem ešte tri týždne pokračovať a ak nič skúsim vatičkou to savo na pár sekúnd a potom opláchnem, aj aj tento nápad s octom sa mi pozdáva.

1sisi
2. jan 2021

Súhlasím zo skolara.. jednoznačne ...roky s tým človek zápasí masťami ,gelmi,lakmi ,liekmi,keď nesadne liečba žiaľ. a nesadne isto nie pri každom.skusila som všetko a ..aj sadne a zastaví sa ....osobná skúsenosť 100 -percentný oreganový olej .nič viac..

lukavicka
10. máj 2021

Toho sava by som sa vôbec nebála veď sa v podstate dáva do vôd aby boli pitné. Takže ho všetci pijeme.

klaudiaemma
27. nov 2022

@1sisi prosím vás ten oregano vy olej ste si natierala na nechty?

denisa2019
autor
28. nov 2022

@klaudiaemma TO som aj ja počula, jednej zdravotnejsestre oregano pomohlo, ale viac neviem, pravé oregano.