icon

Žihľavka u trojročnej dcérky

lucya665
27. apr 2018

Ahojte maminy.
Mam 3 ročnú dcérku ktorej sa od novembra minulého roka objavila zihlavka.Bola kôli tomu aj v nemocnici lebo vysyp bol veľký po celom telíčku.Vsetky vyšetrenia má v poriadku alergia jej nevyšla žiadna.Histaminovu intoleranciu tiež nemá.
3 mesiace bol kľud jedla všetko a teraz pred 3 dňami sa znova komplet celá vysypala.Na pohotovosti jej dali na 3 dní medrol ale aj napriek užívaniu je nonstop vysypana
Prosím Vás nemáte niektorá skúsenosti so zihlavkou u detí?Za každú radu alebo skúsenosť dakujem

lucya665
autor
28. nov 2018

@zizi11 môžem sa spýtať odkiaľ ste?

zizi11
28. nov 2018

@lucya665 Kosice

lucya665
autor
28. nov 2018

@zizi11 Bola som pre dcérku v škôlke a učiteľka mi vraví že zjedla na obed karelabovu polievku a že celú tvár mala vysypanu.Ja už som na nervy z toho!!!

zizi11
28. nov 2018

@lucya665 z kalerabu? Hmmm to neviem teda, skor niecomu inemu by som to pripisala. Co este jedla? Nasa reaguje na jedlo aj po 2-3 hodinach aj neskor. Co mali na ranajky a desiatu?

lucya665
autor
28. nov 2018

@zizi11 No veď práve že mali na raňajky chlebík s tuniakovou nátierkou.A učiteľka mi povedala že sa vysypala ako zjedla tu polievku.Tak čo to bola náhoda.Lebo tuniaka jedla asi pred týždňom aj doma a nič jej nebolo.Preto vravím že na nervy som lebo raz jej nejaká potravina vadí raz nie.Nemam šancu to nejako odsledovať!😥

zizi11
28. nov 2018

@lucya665 Ja som dcerke rok varila a nosila do skolky, bolo to tazke obdobie, praca - denne varenie vratane desiaty, obedu a olovrantu ale je pravda ze nam to pomohlo, malo co sa vtedy vysypala. V tom case to bolo z dovodu alergie na kravske mlieko. Skolka sa nevedela prisposobit na tento typ stravy.

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 a tu alergiu mala potvrdenú?Lebo našej sa nepotvrdila.V podstate nič jej nezistili

zizi11
29. nov 2018

@lucya665 Ano mala ju potvrdenu na obdobie takeho roka a pol, potom ustupila. Teraz cakame na nove vysledky.

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 To je zaujímavé.Ze to vie ustúpiť.Keby aj nám niečo zistia nepoviem tiež by som sa zariadila.Ale absolútne nič.A tiež som skúšala cez prázdniny počas dvoch mesiacov nemala mliečne veci ani žiadne ryby paradajky citrusy jednoducho ozaj striedmu stravu mala a bez zmeny😕

zizi11
29. nov 2018

@lucya665 Tak to musi byt nieco ine. A keby ste skusili zabehnut za jej doktorku ci tiez nema nejakeho bacila co jej tak skodi? Napr. aj plucne chlamydie.

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 no veď bola v nemocnici dvakrát robili jej tam testy všelijaké.Aj sono vnútorných orgánov na ORL bola všetko negatívne.Este sa popytam doktorky či na štítnu žľazu jej robili nejaké vysetrenie.Lebo nerozumiem všetkým tým doktorskym zápisom.A ja som tam vtedy s ňou nebola lebo sa nám druhá dcerka narodila.
Ja som rozmýšľala na gastro ešte ísť alebo potom že či to nema niečo spoločné s autoimunitou.Ale to by asi videli z krvi.

zizi11
29. nov 2018

@lucya665 Neviem Vam pomoct, nic viac ma nenapada, myslim ze dobre rozmyslate ze este gastro. Stolicu ma pravidelnu? Lebo nasa nie od mala. Ale na gastre nas stale odpinkali ze z toho vyrastie. Do istej miery mali pravdu ale nie 100%. Terach ide tak raz za 3 dni, predtym nechcela vobec, riesili sme to tak 2 roky nonstop. Cipky, prehovaranie atd atd, myslim ze som v tom case prisla o vsetky nervy a energiu. Ked mala tak 4 a pol sa to zacalo zlepsovat. Ale urcite to ma tiez dopad na jej zdravotny stav.

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 Naša pravidelne chodí na záchod.Odmalicka.Nildy s tým ani problém nemala.Preto vravím že keby aspoň nejaký náznak niečoho ale u nej vobec.

zizi11
29. nov 2018

@lucya665 nejaky dovod musi byt, len aky ☹ vela som citala ze castokrat zihlavka zostane nevysvetlena, co je zle. Rada by som Vam nieco poradila, no ja tiez iba skumam, riesim, citam, chytam sa kazdej slamky ale tiez vlastne nemame stanovene ze z coho ma vlastne zihlavku

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 veď práve.Toto bolo prvé čo nám povedali lekári že na 95% sa príčina nezistí.Mne to vážne nedáva žiadnu logiku.Raz sa z niečoho vysype potom zase nie.Nechapem to.Ako keby si to žije vlastným zivotom

zizi11
29. nov 2018

@lucya665 ked sa tak nadtym zamyslim ta Vasa zihlavka sacchova ako histamin. V jedej tyzden napr. tuniaka toleruje a o tyzden nie. Podobne ma synovec ktory ma ale velmi nizke hodnoty a je striktne na histaminovej diete. On sa sice takto nevysypuje ale pre zmenu opucha. Normalne ze zrazu pusa ako kacer alebo nevie dychat nosom lebo mu opuchne sliznica. Ibaze vy mate dobre hodnoty tak ja uz neviem ☹

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 ja som niekde čítala že ta HIT je taká že niekto môže mať nižšie hodnoty a neprejaví sa a niekto naopak vyššie a prejaví sa.😕A tiež ma napadlo že ak zjedla to jablko,ktoré jej nerobí dobre na druhý deň znova toho tuniaka a ten hosťami z tela ešte nemala vyplatený že sa jej to ako keby načítava.Lebo ten minulý týždeň to jablko nejedla ale jedla tuniaka a nič.Ja vážne už kombinujem rozmýšľam nad všetkým možným aj nemožným.

lucya665
autor
29. nov 2018

@zizi11 že nemala vyplaveny histamin nie hosťami.😊

zizi11
12. dec 2018

@ivick Dala som sa aj ja otestovat no a tiez mam tie plucne chlamydie. Mam sa preliecit atb. v pondelok idem k lekarke, mozem sa opytat ako presne ste brali ten sumammed? 3 dni a 3 dni pauza a dalej ako?

ivick
20. dec 2018

@zizi11 tak to ma mrzi. Uz si to presne nepamatam. Ale treba brat antibiotika 6tyzdnov,pokial to nemate v chron.faze. Aj maye nejake problemy?

sadell
27. jan 2019

@qwert87 a ako ti na to prisli, ze si tam mala zapaly, pod tymi mrtvymi zubami?

qwert87
27. jan 2019

@sadell poslali ma na röntgen.

mariana_v
19. feb 2019

@lucya665
@zizi11
Moja dcerka mala teraz 4 roky. Od novembra sa trápime so zihlavkou. Momentálne je na zyrtecu. V podstate je už všetko, s výnimkou top alergénov (citrusy, paradajky, orechy , ryby ..atd). Už som myslela že je OK, pretoze od 1.1 nemala ziaden flak, tak už som myslela že sme za vodou a ze postupne zacnem pridavat aj alergeny. A teraz v nedelu sa znova objavili flaky a aj pluzgierik na jednom flaku. Zjedla pár veci co nemala a aj v školke neviem uplne ovplyvnit co je. Inak spolupracujú, ja stale označím co nemôže. Ale myslím si ze v takej polievke je hocičo, pr zeler a teda ju zje. Bola doma viac ako mesiac, len na mojej strave ale dhsie sa nedá, a do školky jedlo nosit nemôžem. Inak u nás sa zihlavka objavila po prekonaní bežnej slabej virózy. A alergologicka ju chce testovat az v aprili/maji. Inak dakujem za tip s plucnymi chlamydiami...

lucya665
autor
19. feb 2019

@mariana_v moja dcérka je tiež stále na liekoch.Berieme antihistaminiká v dvojnásobnej dávke.Tiez jej nedávam určite potraviny ako citrusy orechy džúsy sa u nás nepijú v škôlke pije len čistú vodu a čaj ak chce jej varím čierny do termosky.Celu zimu bola bez ovocia pretože veľakrát sa nám vysypala aj z jablka tak som to nechcela provokovat.Inak všetko ostatné papa.
Ja už som toho názoru že ak sa nezistí príčina vyrastú z toho.

mariana_v
20. feb 2019

@lucya665 dakujem za info. No ak by to bola pravda ze z “toho vyrastú” tak som rada. Ja sa obavam ze to prejde do chronickeho stadia...

lucya665
autor
20. feb 2019

@mariana_v naša má takisto uvedenu v papieroch diagnózu chronická urtikaria.Ale ako som už spomínala všetky vyšetrenia má v poriadku takže ja už si iné ani nepripúšťam.

lucya665
autor
11. mar 2019

@mariana_v ahoj.Prosim ťa môžem sa spýtať ako ste na tom?Dcérke sa zase asi po troch mesiacoch opäť vyhodila ta hnusná zihlavka.😕

mariana_v
11. mar 2019

@lucya665 ahoj, my oka, ako som pisala , vyhybame sa všetkym top alergenom. V stredu mame kontrolu, tak som zvedava co povedia. Akurát bola raz vecer trocha vyhadzana, fakt minimalne, ale to sme boli na navsteve a neustriehla som, pojedla lentilky aj cukriky ochutene kadečím, tak to pripisujem tomu. Neviem aký by mal byt ten správny postup...či skúsat postupne v malinkych množstvách pridávať alebo sa striktne dlhodobo vyhýbat, nech telo "zabudne" na to čo mu robilo zle a zacat znova po dlhej odmlke ? ale co je dlhá odmlka ?

mariana_v
11. mar 2019

@lucya665 a vyhodila sa v silnej forme ? lebo my sme silnu mali len na zaciatku, ale ked sme vsetko obmedzili a potom potupne zacali pomaly jest normálne veci tak ak sa aj objaví tak po dlhšom kupani a ako hovorím , zje niečo z top alergénov.

lucya665
autor
11. mar 2019

@mariana_v no mala toho tak viac na zadnej strane stehien.Ja mam ale pocit že jedlo na to vplyv nema.Lebo počas tých 3 mesiacov jedla aj ryby sladkosti ako čokoládu v malom množstve tiež.Akurat nedávam jej citrusy,med a taketo.Ale ona jedálniček má v podstate stále rovnaký.Nic nové nejedla preto nechápem že zase sa vyhodila