Žihľavka u trojročnej dcérky
Ahojte maminy.
Mam 3 ročnú dcérku ktorej sa od novembra minulého roka objavila zihlavka.Bola kôli tomu aj v nemocnici lebo vysyp bol veľký po celom telíčku.Vsetky vyšetrenia má v poriadku alergia jej nevyšla žiadna.Histaminovu intoleranciu tiež nemá.
3 mesiace bol kľud jedla všetko a teraz pred 3 dňami sa znova komplet celá vysypala.Na pohotovosti jej dali na 3 dní medrol ale aj napriek užívaniu je nonstop vysypana
Prosím Vás nemáte niektorá skúsenosti so zihlavkou u detí?Za každú radu alebo skúsenosť dakujem
A som nastvana,lebo doktori vas odbiju a ze negooglite a to neni to a to neni to....lenze kym si clovek sam bepozistuje nevie nic .... mna dr samozrejme odbil fenistilom , poslal na kozne ked som prisla znova...tam ma tiez odbila fenistilom a
Kalciovym sirupom...a ze dietnu stravu....Nakoniec som si vydupala aspon stolicu na parazity tak nosime teraz vzorky, a na alergo som volala a ani ma nevzali ze je maly :/
Este mi dr natlacil kortikoidy,ale tie som nedala
@hogik no aj náš presne takto odbijali.Vzdy sme s malou utekali na pohotovosť tam nás presne odbili buď s fenistilom,zyrtecom alebo tam malej rovno supli kortikoidy.A vždy nám povedali že dávať antihistaminiká len akutne,že keď sa vyhadze.Az sa vyhadzala tak že mala úplne mapy po celom tele.A keď som prišla k doktorke sestrička že načo sme prišli.Hovorim veď pozrite sa ako vyzerá a ona na to že a čo to vycura.Akoze tie alergény čo jej to spôsobujú že to sa jej vyplaví z tela.Skoro má tam porazilo od jedu.A doktorka hneď že to už je na hospitalizáciu.Ale nikdy jej na nič neprišli a ani ja som nič neodsledovala a to tak isto som najväčšie alergény vysadila.A takto sme boli dvakrát v nemocnici.
@hogik ono je to veľmi ťažké zistiť príčina.Ak si si není vedomá že by to mohol mať so stravy napr.ze zje pomaranč a sa ti vysype alebo to môže byť aj nový prací prášok.Treba ozaj čím skôr začať s liečbou.Ak mu to bude pretrvávať pýtala by som sa na imunoalergologiu.A ešte ma napadlo či to nevyvolalo aj to očkovanie😒
@hogik no ona keďže bola hospitalizovaná tak jej urobili komplet všetky vyšetrenia aké sa len dali.Parazity,hematologicky,biochemickyaj imunologicky.Bola na ORL,robili jej sono vnútorných orgánov,EKG no proste fakt všetko a všetko v norme Chvála Bohu!!!Chodíme na alergilogiu tam jej už dvakrát testy robili vždy na iné alergény nič jej nevyšlo
No a momentálne sme na tom tak že ona užíva dlhodobo antihistaminiká.Rano aerius a večer denerel.A ako vravím niekedy sa ráno zobudí a má na zadku pár fliackov,ktoré cez deň zmiznú.
Neviem ako by reagovala keď by som jej tie lieky vysadila.Z toho mam najväčší strach,že by sa zase hentak vysypala.
@hogik a ešte na margo tej diéty.Nam nikto nič nepovedal.Ja som jej sama vysadila také najväčšie alergény.Citrusy,jahody,orechy,med,žiadne čaje pije len cistu vodu ,na to si tak zvykla že doteraz to tak je.Paradajky nejedla ryby keď som varila nedávala som žiadne korenie len sol.Mlieko som jej vtedy vysadila,čokoládu všetko som si zapisovala a bez zmeny.Na nič sme neprišli😒Tak už papa všetko.Ja som z toho bola dosť na nervy.Nechcelo sa mi verit,že keby to má z jedla žeby sme si to nikto doma nevšimli!
@lucya665 strasna zahada tieto zihlavky . Nerozumiem tomu...vsetko mala v poriadku a predsa to mala...to je divne naozaj....Ja som nasadila bezmliecnu dietu a snazim sa obnedzovat aj lepok co najviac,cukor som uplne vynevhala....zatial to vyzera vcelku dobre, staci mu uz fenistil aj 1x denne klop klop ale tiez sa bojim ze co ked mu zacnem.pridavat stravu..ci sa mu to nevrati :/
Inak som kupila rakytnikovu stavu,skusim mu zvyssit vit. C, A Popija syoany roibos...tiez mam kupene probiotika ale este som sa k nim neodvazila :D
@hogik to s tym ockovanim.ma.mrzi. tie fotky v sept.patria mojej dcere ked mala akutnu zihlavku. Takisto sme boli na kortikoidoch ale len 3 dni v nemocnici,akonahle sme dosli domov,nedavala som jej nic. Na alergo jej robili testy na 10 stranach ich mala,vsetko ma ok. Nedavam jej ziadne lieky,nevyhybam sa nicomu z alergenov.moja dcera ma z ockovania iba hexy,ine ocko nema. A bolo mi povedane ze jej imunita si s tym perfektne poradila. Nechcem sa pustat do debat ohladom ocko,ale myslim ze si nim vytvarame z deti chronickych pacientov (kozne,alego...) drzim.palce s tou zihlavkou,je to frustrujuce 😢
@zuzankkaa1 dakujem pekne...ano ,myslim ze druhu davku mmr uz nedam :/ ako vam to odznievalo?nejak postupne,alebo razom preslo?moj sa uz druhy den neohadzal,ma len obcas sem tam bodku malu...neviem nechcen sa vopred tesit :/
Mali ste to veru strasne,ale citala som ze ju ustipla vcela- podla mna to mohla byt reakcia :0
@hogik roibos je dobrý na zihlavku a aj probiotiká sú dobré dávať.Ja som tiež malej dávala zo začiatku.Koli imunitnemu systému lebo keďže jej nebola zistená žiadna príčina tak mne to prišlo že ten imunitný systém nejak proste zblbol.Kedze predtým bola dlhšie chorá,nastúpila do škôlky a bum.A ja ešte davam vit.D.
@hogik mladšia dcérka sa nám takto tiež vysypala v lete z jahôd kupovaných.Domacich mohla pojest za vagón a raz som kúpila jahody v Lidli a celá vyhadzana.5 dní trvalo kým sa jej to vyplavilo z tela a zihlavka zmizla.Takze ja už takéto ovocie nekupujem odvtedy.Snazim sa len domáce.
@zuzankkaa1 a kolko to u vas trvalo?
@hogik zmizlo to narazovo ako prislo,trvalo to 5 dni...nema ani alergiu na vcely,nevedia z coho,alergia na vcely by bola hned,opuch v mieste vpichu atd.,co ona nemala. Ale to je jedno,som rada ze si s tym poradila tak dobre aj bez toho aby som jej davala kortikoidy. Uz je 3m cista,ani naznak...
@hogik ale preco to ma take opuchnute???
@zuzankkaa1 neviem alergicka reakcie zrejme...mozno hlupe miesto sa mu vyhodilo neviem..dala som mu fenistil
@hogik 😢😢😢 ziadaj si vymen.papierik k imunologicke,nech mu urobi testy,nam urobila po tej zihlavke asi na 10 papieroch sme mali vysledky. Nenechaj sa odbit..dezim palce a pokojnu nocku
@zuzankkaa1 dakujem ja som jednej volala alergoimunologicke a odmietla dieta ze je maly..idem skusat hladat dakoho
@hogik tiež by som sa pýtala imunoalergologovi ak to takto pretrváva a znova sa objavuje.Treba to riešiť čím skôr aby to neprešlo do chronického štádia.Ja neviem ti doktori odbiju že je malý ale malý ako na čo?Nechápem toto.Ako zihlavka je bežná u detí ale keď je alergickeho pôvodu a akutna.A nie takto že dieťa sa dookola vyhadzuje.Ten opuch je normalny.Nasej takto opuchla päta že nemohla ani chodit.😒Este ma napadlo nemôže to mať z pracieho prášku?Ja babám odvtedy periem len v lovele alebo bupi a dávam dvojité plachanie
Baby tak asa mi podarilo zohnat akergologicku,vezme nas sice az o 2 mesiace ale aspon daco 🙂 a v stolici mu nasli adenovirus, takze je dost mozne ze ma rozhodene crievka a reaguje moznk na to aj zihlavkou :/
@hogik ano,moze byt....moja starsia dcera davnejsie ked mala nejaky virus ktory sa prejavil ako slabsia nadcha potom zareagovala tiez takym vysypom,asi tyzden sa jej to objavovalo,mizlo. Ale zistili jej to len z krvi ze ho mala. Tak super,myslim ze to bude ono....som rada ze ste na to prisli
Praveze vobec ... mal niektore sdni ze kakal 3x ale idu mu zubky . Inak nic
Dobry den,dakujem za tuto diskusiu,vselico som sa dozvedela 😊 my sme boli s dcerkou (ma takmer 2 roky) pred vianocami hospitalizovane kvoli alergickej reakcii (vysyp + opuch ocka) na kesu oriesok,v nemocnici jej davali prednison cipky a fenistil a pekne jej to zabralo,ale ja sa stale neviem zbavit strachu ze sa to zopakuje.davam velky pozor co papa (v nemocnici povedali ze to vyzera na skrizenu alergiu,ze zjedla nieco s niecim a teda mala vtedy aj 2 tyzdne sopliky,tak asi to bolo vsetko dokopy) ale aj tak ju neustale sledujem ked papa ze ci sa nevyhadzuje alebo neopucha,ale teda vidim ze vy to pekne zvladate 😊 vsetci mi tvrdia ze takej malej alergoligicke testy nespravia,ale idem skusit to prezistit lebo asi nebudem dovtedy kludna kym jej nespravia testy.dakujem za vase rady a skusenosti.

@lucya665 dakujem za odpoved 🙂 moj bol chory,vsimla.som.si ze po sinuprete sa mu spravili bodky,ktore zmizli same...my sme nasledne potom ockovali ked bol zdravy - dr tvrdil ze to nic...a dva dni po ocko bum....uz je to asi 3 tyzdne,putuje mu to po telicku,i ked dnes je napr bez vyrazky od rana..je ale na diete dost prisnej :/ uziva len fenistil