Žilky na tváričke 2-mesačného bábätka
Dobrú deň, maminky, máš malý má 2 mesiace a na lícach má takéto žilky, je to normálne? Stretli ste sa s tým? Netierame olivovým olejom sem-tam, inak excipialom hydrolotio. Z čoho to môže byť? Co ste na to používali? Ďakujem.❤️

Prepáč, ešte som zabudla odpovedať na tvoje otázky. Nepoužívali sme na to vôbec nič, doktorka nám to neodporučila. Presnejšie povedané, komentovala to tak, že môžeme natierať, ale nezmizne to rýchlejšie, než ako by to zmizlo samé... Ale to je jej názor, skús na poradni na to opýtať.
Je to bezne, neviem o tom, ze by sa to natierali niecim a to co pouzivate vy zarucene na zilky nepomoze. Olivovy olej by som na tvar nepouzivala vobec (upchava pory ako kazdy olej) a excipial ak nema suchu pokozku tiez nie, na tvar radsej neparfumovane. Zilky sa stratia, aj moja ich mala a uz davno nema (16m).
@veron2811 myslom ze je to ok deti maju tenucku pokozku niektorym zilky vidno to sa casom strati...
Ďakujem vám. Ake krémy teda používať keď nie ten olej a excipial?
@veron2811 excipial na telo ok, aj ked ja na babatka celkovo nemam rada parfumovane mlieka, ale nie je to vzdy tak ze parfumovane je zle... 🙂 ja som pouzivala telove mlieko do LaRoche Possay, mamicky si chvalia aj Weledu.
Olej sam o sebe nema hydratacnu funkciu, teda suchej kozi nepomoze, a obzvlast na tvaricke moze sposobit problem-pokozka nedycha, robi sa akne. Ak ma dieta vyslovne suchu pokozku, treba natierat telovym mliekom, ak ale ma pokozku v poriadku, nemusi sa kremovat nicim, pripadne 1-2x tyzdenne staci, zalezi od babatka a od vas 🙂

Náš mal to isté na líčkach, akurát o niečo výraznejšie. Doktorka povedala, že to prejde. Teraz má 14 mesiacov, je to už takmer neviditeľné, ale stále to tam má.