Zla saturácia u novorodenca
Maminky prosim ktore mate skusenost poradte🙏 prave som v 42tt porodila dcerku a hned mi ju beru do tt ze ju treba dat na JISKU koli zlej saturacii (70%)😔 Co to vlastne znamena co nas caka???Mala som hrozny porod a este aj toto 😥
@lulua777 viem ze prsia bolia a bez baba to ide ozaj tazko, ja som si magala kvoli par kvapkam aj 50 minut v kuse, potom hodina pauza a zas hodinu magat. aj v noci aspon 2x. plakala som od bolesti u toho, ale stacilo to na udrzanie aspon toho malinka. ak to nepojde, tak to nepojde, nebude to koniec sveta keby bola na UM, ale mozes skusat a uvidis.
@lulua777
Mne vtedy pomohlo kúpiť elektrickú odsávačku mlieka a každé 3 hodiny som odsavala. Pomohlo to, mlieko sa spustilo. Na začiatku som mala ručnú a to do teraz ľutujem, keby som mala skôr elektrickú, mala by som viac mlieka.
@lulua777 ako tu už spomínala jedna mamička, elektrická odsávačka je veľká pomoc. Ja doteraz nechápem ako sa mi podarilo spustiť mlieko, keďže dcérku som mala v inkubatore takmer tri mesiace...zacala som odsavat hneď na druhý deň po cisárskom a ona zo začiatku mohla len zopár ml, ja som potom neskor mlieko mrazila a nosila na JISku kde ho pasterizovali a dávali aj ostatným bábätkám, boli dní keď som odsala aj 800ml a ten môj drobcek vypil ledva 250 za deň. Ak sa ti však mliečko nespustí určite si to nevycitaj, podľa mňa sa to nedá veľmi ovplyvniť ci ma žena dosť mlieka alebo nie.. Ja som toho príkladom, dcérka narodená akútnym cisárskym v 25tt, nemohla som sa jej prvé dni ani dotknúť nie to ešte prisat, nejedla som žiadne vitamíny ani nič na podporu tvorby mlieka, psychicky som na tom tiež nebola práve najlepšie a mlieko sa napriek tomu tvorilo extrémne (za čo som samozrejme veľmi vďačná 🙏) No netreba to siliť, hlavne je zostať v psychickej pohode pre svoje bábätko ❤️
Dakujem zienky za podporu no snazim sa co to ide a snad aj pojde dnes si normalne davam od 18tej pauzu do zajtra lebo mam az modriny a aspon si oddychnem.
Bany tak zatial same dobre spravy 😍🤗 Malicka uz je prec z inkubatora dnes som mohla uz aj krmit skoro som sa rozplakala od stastia a o 12.00 ze ideme kojiiiiit 🤗🤩 Boze baby toto je radost 😭😍

@lulua777 vsak ale mas negativne covid testy nie,? pozri na fb mamila.sk tam maju najnovsie odporucania pre zdravotnikov v covid dobe a isto by ti aj vedeli poradit co s kolostrom. skus tie rady co som pisala vyssie plus si v lekarni kupit tabletky senovka a benedikt s davaj si aj 3 krat 3 denne z kazdeho. to das. super ze babatku sa lepsi