icon

Zlepšuje terapia hrou správanie pri podozrení na ADHD?

mon_day
29. júl 2025

Ahojte, ake mate prosim skusenosti s terapiou hrou? Alebo co by ste nam prosim doporucili? Nas syn ma len 4r (o chvilu 5r), nema zatial diagnozu, len podozrenie. No je to kalamita. Vzdy bol narocny - co chytil hodil, rozbil, rozlial, skrcil, vsetko muselo byt mimo jeho dosah. bil nas aj druhych..stale som musela byt pri nom, aby niekomu neublizil. Niektore problemy sa vekom zlepsili, no zaroven pribudaju nove - strasne odvrava a nadava - na vsetko povie nie alebo opak toho co od neho chceme, vobec neposlucha, vyziva sa v robeni naschvalov, neustale ublizuje mensiemu bratovi fyzicky aj psychicky...
Precitala som nejake knihy o vychove, pocuvam podcasty, boli sme sa radit s psychologmi, citame spolu knihy o pocitoch, no progres asi ziadny. Snazim sa byt trpezliva, respektujuca, vysvetlujuca, s hranicami, ale ja uz ozaj neviem co s nim. Rozbil televizor, tak rozpravaky ma zakazane, ale rozdiel v spravani iba k horsiemu.. venujeme sa mu viac ako mensiemu 2r, chodime na vylety, doma sa nehadame.. neviem naozaj z coho prameni ta frustracia, kvoli comu stale robi zle a naschval. On mi tiez nevie povedat.
Zlepsi sa to niekedy? Alebo mam najst psychologa pre seba?

Strana
z2
biba_18
29. júl 2025

prečo ešte nemáte diagnostikované?
kamoška mala adhd dieťa a bol diagnostikovaný od mala ... môj add bol už ako malinký prcek na eeg ... od útleho veku som s ním chodila na psychológiu ...

mon_day
autor
29. júl 2025
@biba_18

kamoška mala adhd dieťa a bol diagnostikovaný od mala ... môj add bol už ako malinký prcek na eeg ... od útleho veku som s ním chodila na psychológiu ...

@biba_18 lebo nam povedali, ze je skoro na diagnostiku, ze sa to riesi v predskolskom veku..ked som bola v cpp, po tom ako nastupil do mš a zacali staznosti, tak som sa tam citila, ze naco som vlastne prisla, ze pol roka je adaptacia dietata v ms a vsetko co som im popisovala bolo vraj normalne..

anonym_5d228b
29. júl 2025

@mon_day Ja len, ze ta plne chapem. Mam doma rovnakeho syna, sice ma iba 3 roky, ale ja vazne neviem odkial prameni ta agresia. Hned ked sa mu nieco nepaci, tak to potrebuje riesit bitkou, ublizovanim, hadzanim, nicenim...V CPP nam nepovedali zatial ani tolko, ako vam. Vraj sa uvidi, este je maly 😮‍💨. Dali nam zopar tipov, ako na neho...ale nic, co by sme uz nemali vyskusane a ja mam pocit, ze na to moje dieta naozaj nic nezabera a neplati. Uz nemame ani silu s manzelom citat nejaku dalsiu literaturu alebo skusat nejake ine metody... Kto si tym neprechadza, ten to nikdy nepochopi. Takze ja osobne navrhujem aktualne psychologa pre vas s manzelom. Prajem vela trpezlivosti, kedze je to aktualne jedine riesenie.

biba_18
29. júl 2025

@mon_day @anonym_5d228b baby ja som s malým bola prvý raz na psychológii na predbežnom vyšetrení mal okolo roka - lebo ešte nechodil ... "chodil" tam on, ale v podstate ja - kde mi vravela psychologička čo a ako s ním doma ... na eeg bol keď mal asi 4 roky s tým že podľa výsledkov mi odporúčala pani doktorka vyšetrenie na add - chodil k škôlkarskej psychologičke. v škole potom diagnostikovali aj poruchy učenia. na neuro bol sledovaný asi do šiestej triedy - kedy zobral 2 bloky terapie neurofeedbacku - a iné problémy nemal - sa koncentrácia výrazne zlepšila.
inak keď sme chodili na neurológiu, chodili tam aj detičky s poruchami správania - tak by som skúsila ísť aj tam na vyšetrenie ...
takže nie, psychológ pre rodičov nie je jediné riešenie - nerieši príčinu ...

sara07
29. júl 2025
@biba_18

@mon_day @anonym_5d228b baby ja som s malým bola prvý raz na psychológii na predbežnom vyšetrení mal okolo roka - lebo ešte nechodil ... "chodil" tam on, ale v podstate ja - kde mi vravela psychologička čo a ako s ním doma ... na eeg bol keď mal asi 4 roky s tým že podľa výsledkov mi odporúčala pani doktorka vyšetrenie na add - chodil k škôlkarskej psychologičke. v škole potom diagnostikovali aj poruchy učenia. na neuro bol sledovaný asi do šiestej triedy - kedy zobral 2 bloky terapie neurofeedbacku - a iné problémy nemal - sa koncentrácia výrazne zlepšila.
inak keď sme chodili na neurológiu, chodili tam aj detičky s poruchami správania - tak by som skúsila ísť aj tam na vyšetrenie ...

@biba_18 len musi byt dobry neurolog lebo u nás je to poklepanie po kolene a či sa vie zohnut , vyšetrenie čo absolutne nema nič spoločné s adhd

anonym_5d228b
29. júl 2025
@biba_18

@biba_18 Tak my sme boli s nim prvy krat u sukromnej psychologicky, ktora sa s tymto zaobera, ked mal cca. 1,5 roka, ked zacali tieto problemy. Ta nam povedala, ze nevidi na synovi nic nezvycajne,mal by z toho vyrast...odporucila nam este pre istotu neurologicke vysetrenie, kde bolo tiez vsetko OK. Bolo nam rovnako povedane, ze ak to bude pretrvavat mame sa hlasit na diagnostiku v CPP po dovrseni 3 rokov, aj sme tak spravili. Tu nam povedali, ze sice su tam naznaky nejakej moznej diagnozy, aktualne to moze byt kludne asperger s vyssou inteligenciou, adhd, hyperaktivita...uvidi sa vsak az casom, kedze zatial nema ziadne ine velmi vyrazne odchylky okrem toho, ze sa sprava agresivne (nezvlada svoje emocie). Uvidi sa ako, sa to vyvinie, ako prebehne adaptacia v skolke, ale zatial je to vsetko z ich strany a nemaju k tomu co dodat 🤷. Akoze my si ziadnu diagnozu a liecbu sami nevieme nastavit, ani si ju nevieme vydubat...takze sa riadime pokynmi z CPP a ano, zatial nam neostava nic ine, ako sa obrnit pevnymi nervami a trpezlivostou.

sara07
29. júl 2025

adhd sa vie aj skorej diagnostikovat, aj eeg môže mat čiste a aj tak má adhd
skuste zmenit psychologa
terapia hrou by mohla zabrat
dat ho na šport, plavanie, ponaranie, lezecka stena , doporučovana je aj strelba lukom alebo pinpong , neodstrani to všetko ale pomôže len to treba dost pravidelne tieto aktivity mat a často
uprimne časom sa to zmierni, nikdy to nebude uplne ok , zmierni sa to tym že to bude vediet ako starší regulovat
u niekoho je to takto , u niekoho už dospelého dokaže držat v tempe celu rodinu + ak je šéf aj oddelenie

biba_18
29. júl 2025

@sara07 no isteže ... ja musím pochváliť našu pani doktorku ...

nikaeli
29. júl 2025
@mon_day

@biba_18 lebo nam povedali, ze je skoro na diagnostiku, ze sa to riesi v predskolskom veku..ked som bola v cpp, po tom ako nastupil do mš a zacali staznosti, tak som sa tam citila, ze naco som vlastne prisla, ze pol roka je adaptacia dietata v ms a vsetko co som im popisovala bolo vraj normalne..

@mon_day tak tam choďte znova. Prešlo isté obdobie a jeho stav sa nezmenil. Popisuješ dokonca, že sa zhoršil, že ubližuje mladšiemu súrodencovi. Evidentne to nemá nič spoločné s nástupom do MŠ a s jeho adaptáciou na nové prostredie, keďže píšeš, že sa takto správa od malička. Ak ťa odmietnu, hľadaj inde. Pracujem sa deťmi s rôznymi diagnózami v špec.škôlke a polovica z nich má už okolo 4.roku (okrem iného) v závere ADHD. Ak mu aj nechcú hneď uzavrieť dg, nevadí. V danej chvíli je v úvodzovkách jedno, ako sa to volá. Prioritne potrebuješ nasmerovať, ako s ním pracovať a ktoré terapie by mu pomohli zvládať svoje emócie a vnútorné napätie. Nenechaj sa odbiť. Začať tesne pred nástupom do školy nestačí. Dovolím si povedať, že je to už neskoro.

mon_day
autor
29. júl 2025
@anonym_5d228b

@mon_day Ja len, ze ta plne chapem. Mam doma rovnakeho syna, sice ma iba 3 roky, ale ja vazne neviem odkial prameni ta agresia. Hned ked sa mu nieco nepaci, tak to potrebuje riesit bitkou, ublizovanim, hadzanim, nicenim...V CPP nam nepovedali zatial ani tolko, ako vam. Vraj sa uvidi, este je maly 😮‍💨. Dali nam zopar tipov, ako na neho...ale nic, co by sme uz nemali vyskusane a ja mam pocit, ze na to moje dieta naozaj nic nezabera a neplati. Uz nemame ani silu s manzelom citat nejaku dalsiu literaturu alebo skusat nejake ine metody... Kto si tym neprechadza, ten to nikdy nepochopi. Takze ja osobne navrhujem aktualne psychologa pre vas s manzelom. Prajem vela trpezlivosti, kedze je to aktualne jedine riesenie.

@anonym_5d228b ďakujem. Je fajn vedieť, že niekto to chápe a prechádza niečím podobným. Tiež si myslím, že ten kto to nezažil, nepochopi a väčšinou odsudi rodičov, že sa nevenujú deťom a podobne.. boli sme zatial len parkrat na tej terapii hrou a mali sme aj dve rodicovske konzultacie . To ma vzdy trochu nabije optimizmom, nase problemy sa mi zdaju o nieco mensie...ale trva to zalostne kratko (Asi tak 10 min ako som s detmi sama). Tym aky je zivy, intenzivny, kazdu chvilu nieco pokazi, udrie brata, spravi naschval ja zvysim hlas a v tej chvili zacne robit este viac zle, hovorit mi kakacka a do pici. Ked sa trochu skludni chce sa postiskat a ideme znova dokola 1000x denne.. ja by som chcela (neviem ci take nieco existuje), keby prisiel niekto k nam domov, sledoval ho a tak nam poradil. Ako byval ten program pestunka :D

anonym_d1ad03
29. júl 2025
@biba_18

@biba_18 prosím ťa, pomohlo vám chodenie k psychológovi? Vieš nejakého odporučiť?

mon_day
autor
29. júl 2025
@biba_18

@biba_18 a zacala si to riesit s pediatrom, ktory ta poslal k odbornikom? Ja som sa u doktorky zmienila, ze mam podozrenie na adhd, ale odbila ma len s tym, ze co najmenej casu ma travit pred televizorom a vyrastie z toho... ostatni psychologovia podobne, ze nedozrety nervovy system a impulzivna povaha.. v skolke som to preberala s ucitelkami, ked si nas zavolali na pokec, tie mi tiez povedali, ze je skoro na taketo zavery..

biba_18
29. júl 2025
@anonym_d1ad03

@biba_18 prosím ťa, pomohlo vám chodenie k psychológovi? Vieš nejakého odporučiť?

@anonym_d1ad03 pomohlo. aj mne ako rodičovi aj jemu… ako som písala - keď bol mimino chodil kde nás zobrali, potom chodil ku školskarskej psychologičke, potom ku školskej a potom sme sa presťahovali tak k ďalšej školskej… s tou poslednou bol spokojný tak k nej občas išiel aj počas strednej školy… takže odporúčať neviem bohužiaľ…

mon_day
autor
29. júl 2025
@sara07

adhd sa vie aj skorej diagnostikovat, aj eeg môže mat čiste a aj tak má adhd
skuste zmenit psychologa
terapia hrou by mohla zabrat
dat ho na šport, plavanie, ponaranie, lezecka stena , doporučovana je aj strelba lukom alebo pinpong , neodstrani to všetko ale pomôže len to treba dost pravidelne tieto aktivity mat a často
uprimne časom sa to zmierni, nikdy to nebude uplne ok , zmierni sa to tym že to bude vediet ako starší regulovat
u niekoho je to takto , u niekoho už dospelého dokaže držat v tempe celu rodinu + ak je šéf aj oddelenie

@sara07 bol na terapii hrou 4x a my rodicia 2x. Minimum je vraj 12 a odporuca sa 20-30x. Preto sa pytam na skusenosti lebo si niesom ista ci to je prenho vhodne, ci to prinesie nejaky progres a jedno sedenie nas stoji 45€.. je velmi pohybovo sikovny, lenze na kruzky absolutne nechce chodit. Skusali sme pohybovy aj plavanie..ale cirkusy robil vzdy ked sme mali ist a v satni sa nechcel prezliekat. Plavanie bolo vela deti on nedokazal stat v rade...tak sme to nechali zatial tak, ze ked bude vacsi...
Ano vidim casom trochu posun v spravani. Z toho fyzickeho ublizovania sa to posuva viac na verbalne a sikanujuce spravanie z coho vsak tiez niesom vobec nadsena a bojim sa co nas este caka...

anonym_d1ad03
29. júl 2025

Bola som na terapii hrou so synom čerstvo 5r dokopy 3 krát. Je to už vek, kedy by tam mal byť už s mamou a budovať našu väzbu, no on tam bol sám a to jediné ma hnevá Terapeutka povedala, že treba minimálne 12 terapii a výsledok vidno až po čase. Syn si tam zažil nepodmienenú pozornosť a prijatie čo je vec, ktorá prináša postupne ovocie. Ten pozitívny zážitok si so sebou nesie.
Mne veľmi so synom pomohlo zapojiť a zapracovať na senzorickej integrácii. Ukľudní sa mi pri hre s pieskom, maľuje, midelovacími hmotami, taký domáci snoozelen skúsiť spraviť…Keď je veľmi predráždený zastieram závesy a sme po tme. Naposledy nám pomohlo kúpanie hračky po tme s jednou sviečkou. Môj má vyslovene problém s preťažením zmyslov a hypersenzitivitou, ma citlivú nervovú sústavu čo zrejme vyplýva zo zažívacich problémov a alergii. Od malička sa to len kopí a už som celkom na dne. Som na neho sama, takže sa trápime. Druhé dieťa sa javí zatiaľ zdravé, no je to neskutočný rozdiel v náročností deti. Pri druhom to šlo a ide všetko ľavou zadnou. Závidím ľudom zdravé deti.

anonym_d1ad03
29. júl 2025
@biba_18

@biba_18 ku ktorej neurologičke ste chodili?

biba_18
29. júl 2025

@mon_day samozrejme, tak to začalo - nezrelá nervová sústava… ale ja som napriek tomu chodila ďalej… a nakoniec sa ukázalo že je add… neviem si predstaviť že by ma odbili a potom až na zš by sme si mali prechádzať tým všetkým…
a áno, najprv som povedala pediatrovi a ten nás poslal aj na neuro aj na psychiatriu/psychologiu. aha, aj na logopediu sme chodili lebo syn račkuje (ale to až tak 5 rokov mohol mať…). my sme mali skvelého pediatra. nikdy ma neodbil…

anonym_d1ad03
29. júl 2025
@mon_day

@sara07 bol na terapii hrou 4x a my rodicia 2x. Minimum je vraj 12 a odporuca sa 20-30x. Preto sa pytam na skusenosti lebo si niesom ista ci to je prenho vhodne, ci to prinesie nejaky progres a jedno sedenie nas stoji 45€.. je velmi pohybovo sikovny, lenze na kruzky absolutne nechce chodit. Skusali sme pohybovy aj plavanie..ale cirkusy robil vzdy ked sme mali ist a v satni sa nechcel prezliekat. Plavanie bolo vela deti on nedokazal stat v rade...tak sme to nechali zatial tak, ze ked bude vacsi...
Ano vidim casom trochu posun v spravani. Z toho fyzickeho ublizovania sa to posuva viac na verbalne a sikanujuce spravanie z coho vsak tiez niesom vobec nadsena a bojim sa co nas este caka...

@biba_18 môj tiež začal chodiť neskoro, až v 18 mesiacoch, ale pekne štvornožkoval pekne sa staval, tak ma to už tak neznepokojovalo. Mám podozrenie aj na aspergera.

@nikaeli som nevedela že ADHD môže chodiť do špeciálnej škôlky- chodia k vám prioritne s touto diagnózou či je len pridružená ?

@mon_day na Netflixe ide seriál o deťoch so špeci potrebami a tiež tam jej malý rozbil TV, celkom pekne tam bolo zobrazené ako fungoval jeho mozog, prečo to spravil.

biba_18
29. júl 2025

@anonym_d1ad03 syn má 25 takže už fakt neviem, tá pani doktorka tam už reálne nebude… chodili sme na mudroňovu či srbskú či jak sa to tam volá…

anonym_d1ad03
29. júl 2025
@biba_18

@anonym_d1ad03 syn má 25 takže už fakt neviem, tá pani doktorka tam už reálne nebude… chodili sme na mudroňovu či srbskú či jak sa to tam volá…

@biba_18 v Košiciach máte výborných odborníkov, aj lepších ako v Bratislave no v iných častiach Slovenska je to problém nájsť niekoho kto ide s dobou.

biba_18
29. júl 2025

@anonym_d1ad03 ale úprimne - bol to boj… vyslovene sme ho vypiplali… manžel to spochybňoval tiež na začiatku, ale keď mu už neurologička chcela v 6-tej triede nasadiť ťažké lieky, vtedy pochopil že to asi nebude len môj výmysel. našťastie sme mali peniaze tak sme mu zaplatili asi 30 alebo 40 sedení neurofeedbacku, toto mu veľmi pomohlo… kebyže nemáme peniaze alebo muž by bol držgroš, bohvie ako by to dopadlo…
je to pre rodičov veľmi veľmi náročné…

anonym_d1ad03
29. júl 2025
@biba_18

@anonym_d1ad03 ale úprimne - bol to boj… vyslovene sme ho vypiplali… manžel to spochybňoval tiež na začiatku, ale keď mu už neurologička chcela v 6-tej triede nasadiť ťažké lieky, vtedy pochopil že to asi nebude len môj výmysel. našťastie sme mali peniaze tak sme mu zaplatili asi 30 alebo 40 sedení neurofeedbacku, toto mu veľmi pomohlo… kebyže nemáme peniaze alebo muž by bol držgroš, bohvie ako by to dopadlo…
je to pre rodičov veľmi veľmi náročné…

@biba_18 je. Nás je tiež asi hyperaktívny. Nepodchytili sa mu zažívacie problémy dostatočne skoro a nedostatok spánku v prvom roku si vybral svoju daň. Uplakané dieťa, cez deň nespal iba v noci, neskôr nočné desy, cez deň hocikedy mal strašné amoky a aj dnes sa stáva. Ná výbornú pamäť no nevydrží pri mnou riadených aktivitách, rýchlo sa vzdáva, bude to peklo. Nezvláda záťaž v škôlke a to bol len na pár hodín ale učiteľky ho tam úplne udupali, doponižovali, označili pred deťmi tak že za pár dni čo bol v škôlke sa naštartovala šikana vďaka učiteľke.

biba_18
29. júl 2025

@anonym_d1ad03 na základnej nášho tiež šikanovali kvôli tomu 😔 aj v tomto mu veľmi psychologička pomohla…

nikaeli
29. júl 2025
@anonym_d1ad03

@biba_18 môj tiež začal chodiť neskoro, až v 18 mesiacoch, ale pekne štvornožkoval pekne sa staval, tak ma to už tak neznepokojovalo. Mám podozrenie aj na aspergera.

@nikaeli som nevedela že ADHD môže chodiť do špeciálnej škôlky- chodia k vám prioritne s touto diagnózou či je len pridružená ?

@mon_day na Netflixe ide seriál o deťoch so špeci potrebami a tiež tam jej malý rozbil TV, celkom pekne tam bolo zobrazené ako fungoval jeho mozog, prečo to spravil.

@anonym_d1ad03 prioritne je tam iná diagnóza, častokrát spojená s NKS. Špec.MŠ už nie sú iba pre deti s MP, či s VNP. Sú pre všetky deti so zdravotným znevýhodnením, kde patrí aj ADHD.

anonym_143a64
29. júl 2025
@nikaeli

@anonym_d1ad03 prioritne je tam iná diagnóza, častokrát spojená s NKS. Špec.MŠ už nie sú iba pre deti s MP, či s VNP. Sú pre všetky deti so zdravotným znevýhodnením, kde patrí aj ADHD.

@nikaeli spec.skolka je pre
- deti s telesným postihnutím ( napr. obrna, ...)
- deti so sluchovým postihom
- deti s mentálnym postihom ( zväčša mentálne retardovaný)
- deti so zrakovým postihom
deti s ADHD nie sú prijímané do spec. materskej škôlky, ani špeciálnej školy pokiaľ tam nie je aj autizmus, alebo mentálny postih. Hovoríme iba o ADHD s normálnym intelektom.

sara07
29. júl 2025
@mon_day

@mon_day v tom prípade plavanie sukromne hodiny, 1 dieta 1 trener čo s ním maka
lezenie po stene absolvovat s nim , na začiatku kym ho to chyti byt s ním
on na kružky ak tak neskôr tie také klasické
behanie, bicyklovanie , proste pohyb aby to napätie vymakal, vybehal, vylietal
beh po schodoch, preteky v štvornožkovaní, plazení, lezení ....

sara07
29. júl 2025
@nikaeli

@nikaeli to preboha od kedy platí že dieta sa dá šupnut s adhd do špec škôlky , však tam to dieta pôjde rapídne dole

sara07
29. júl 2025
@anonym_d1ad03

@anonym_d1ad03 by som si 5x rozmyslela či ho dat do špec. škôlky
vela zaleží od detí aké su tam, pretože tam hodia mix diagnoz a ideš
tam dieta s normo intelektom ide dole šialene, stačí že dostane iné dieta záchvat tak je tam len odložené nič viac, zažila som ako sa dieta menilo a to bolo šikovné chlapča asperger, a teraz to neskutočne lutujú
iné je logo škôlka, škôlka s nks .. u

nikaeli
29. júl 2025
@sara07

@nikaeli to preboha od kedy platí že dieta sa dá šupnut s adhd do špec škôlky , však tam to dieta pôjde rapídne dole

@sara07 prosím ťa upokoj sa. Napísala som, že špeciálne škôlky už nie sú IBA pre deti s MP, ako to bolo kedysi. Sú pre všetky deti so zdravotným znevýhodnením, kde patrí aj ADHD. A patrí sem aj NKS. To ale neznamená, že všetky deti s ADHD či s NKS musia ísť do špec.škôlky. A napísala som aj, že väčšinou je u detí u nás v MŠ prioritná iná diagnóza a ADHD ju dopĺňa. Deti sú do tried začleňované podľa diagnóz a podľa odporúčania CPP. Deti s ťažším postihnutím sú v inej triede ako deti s NKS, či deti s PAS, pretože aj prístup k nim je iný. Tiež môžu mamičky z bežných škôlok písať o dieťati s ADHD, ktoré ubližuje iným, že tam nemá čo robiť. Nič nie je čierne a biele a ja v tejto diskusii nikomu nekážem dať dieťa s ADHD do špecky, tak to zbytočne nehroť. Niekedy je ale fajn robiť osvetu. Zvlášť ak mamičky nevedia aké majú možnosti. Mala som v triede aj deti s PAS, ktoré boli vylúčené z bežnej škôlky. Prišli uprostred roka, chodili rok a pol a následne nastúpili do bežnej ZŠ. U nás sa naučili spolupracovať v kolektíve, reagovať na požiadavky, vedieť si požiadať, docibrili si sebaobsluhu, na čo v bežnej škôlke pri 20 deťoch bez asistenta nemali priestor. Špecky nie sú strašiak. Sú tu pre deti so špeciálnymi potrebami, aby im pomohli začleniť sa medzi ostatných najviac ako je to možné.

nikaeli
29. júl 2025

@anonym_143a64 pracujem v tejto oblasti už vyše 20 rokov 😉 Čítaš rovnako vyberavo ako @sara07 - píšem, že ADHD nie je prioritnou diagnózou, ale je veľmi často prítomná pri tých ostatných. A vy dve ste z toho urobili haló. Písala som to v súvislosti s tým, ze autorke povedali, že je na uzavretie dg ešte skoro, s čím ja so svojimi dlhoročnými skúsenosťami nesúhlasím a radím jej ísť na ďalšie vyšetrenie. Viac sa vyjadrovať nemusím. Stačí, keď sa opýtate chatGPT.

Strana
z2