icon

Zmäkčenie stolice u 3,5 ročného dieťaťa

vanes0104
1. okt 2021

Dobrý deň potrebovala by som poradiť ako zmäkčiť stolicu dieťaťu . Moja dcérka ma 3,5 roka a bojí sa chodiť na záchod lebo ju to bolí. Tak by som vás chcela poprosiť o radu a také veci ako slivky a podobne u nás nefunguje lebo si to nechce ani dať.

Strana
z2
marcellka32
1. okt 2021

@vanes0104 pozor na tú kupovanu vlákninu, tam treba piť ozaj veľa vody, inak môže prísť opačný výsledok, ešte horšia zápcha....na úvod ak má na konci už tvrdý stupel zo stolice, ktorý nejde von, tak nohy hore za hlavu, natrieť zadok krémom a pomôcť teplomerom (niekedy sa musí aj ručne ale to sú už vážne stavy), easylax podať pri čase bez stolice dlhšom ako 4 dni
Raňajky: ovsena kaša s medom, ovocím
Desiata: ovocie- slivky, pomaranče, ananás, kivi (vynechať banán)
Obed: zeleninova polievka, mäso so zeleninou, (vynechať ryžu), do každého prikrmu lyžička olivového oleja
Olovrant: biely jogurt+probiotiká probiofix
Večera: zelenina dusená, polievka...
Vynechať sladkosti, keksy, čokoláda, sladké vody, sirupy, kupovane džúsy (domáce šťavy sú odporúčané), cez deň len čistú vodu, slivková šťava z dmz slivky namoc do vody, ráno môže zjesť slivky aj vodu vypit, večer teplý kúpeľ, masáž brucha v smere hodinových ručičiek... nesústredit celý den alebo dni len na vyprázdňovanie, každý má inú frekvenciu vyprázdňovania, niekto ide denne, niekto raz za 2 dni, oba prípady sú v poriadku...

lucianne
1. okt 2021

@vanes0104 aj túto knihu sme mali ku kakaniu 😊

vanes0104
autor
1. okt 2021

@marcellka32 veľmi pekne ďakujem výskušam nechcem davat moc lieky radšej cez tu stravu by som išla

marcellka32
1. okt 2021

@vanes0104 veľa čistej vody ponúkaj, prípadne fenyklovy čaj

simona92101
1. okt 2021

@vanes0104 u nas pomohlo par dni podavat Dulcosoft,vlakninu+probiotika,kamilkovy caj,veeela vody,ovocia a aj natierane zadocku aby nestipalo.chvalabohu pomohlo

ja_mama
1. okt 2021

Ak dcerku boli ritka, moze mat napriklad aj nejaku trhlinku ktoru ani nevidno ale velmi boli - bohuzial to poznam...mne dr poradila natriet dcerke ritku normalnou Faktu mastickou ked mala tvrdila, ze ju boli ritka a plakala pri kakani, taktiez hylak kvapky na crevnu floru...plus teda ta strava ako vyssie baby spominaju

zuzkaa1991
2. okt 2021

@vanes0104 jablka vela slivky poprípade slivkovu stavu 100% vela vody ako radiki probiotiká určite my používame pravidelné kedze mame problém s papanimn vitamíny vela polievky omedxit pečivo a jedla ktore zapekaju za par dni by malo byt ok....u nas je tiez obcas problém al vidim ze uz ma tvrdšiu stolicu davam jedla ktore nezapekaju a mame 3,5r. Len my zas kakame viackrát za den nema cas dlho sediet 🙂

vanes0104
autor
2. okt 2021

@ja_mama určite tak nieco bude lebo aj ked sa vykaka tak ma tam trosku krv ale nie v stolici ale z toho ze sa jej trocha ritka roztrhne preto jej to treba zmakcit aby sa toto nedialo

vanes0104
autor
2. okt 2021

@zuzkaa1991 no ona slivky ani jablka nelubi zacala som jej kupovat 100% stavy to jej chuto tak to jej davam

ja_mama
2. okt 2021

@vanes0104 tak urcite vyskusaj aj tu faktu masticku aby sa jej to cim skor zahojilo, naozaj to riadne boli aj ked je len mini ranka..mne to velmi pomaha a myslim ze aj mojej dcerke pomohla aj ked u nej som si ranku nevsimla len stale tvrdila ze ju ta ritka boli a plakala pri kakani - par dni som jej natierala a zrazu uz neplakala, kakat sice stale velmi nechce ale uz aspon netvrdi ze ju to boli

vanes0104
autor
2. okt 2021

@ja_mama dakujem vyskúšame 🙂

vanes0104
autor
2. okt 2021

@zuzkaa1991 ano tým že ona moc ovocie nechce jesť tak jej dávam 100% šťavy kúpim jej aj tú mastičku a probiotiká dúfam že pomôže

zuzkaa1991
2. okt 2021

@vanes0104 tak davajte aspoň stavy u nas ovocie papame my zas zeleninu nechce....a určite kazdy den polievky a purbt rezim pollitra vody min vypit .....na to si davam pozor inac vidim rozdiel v stolici ;)

vanes0104
autor
2. okt 2021

@zuzkaa1991 áno šťavy jej dávam aspoň niečo je to hrozné lebo ona hocičo nezje

Strana
z2