Zmeny nálad počas dospievania: Normálne alebo nie?
Ahojte.
Dcéra bude mať o mesiac 12 rokov. Menštruáciu ešte nemá, prsia jej rastu, aj ochlpenie je bohaté .... Do teraz všetko bolo normálne ale posledné 2 týždne začala byť smutná, plačlivá, chce sa stále ľúbiť 😅 nebiť sama alebo ako by som to povedala ..... Je toto súčasť puberty takéto zmeny nálad ?
Fuj to ako bolo nutné opisovať všetky jej sekundárne pohlavné znaky, chlpy atd? Ja byť ona a prečítam si to tu, tak sa túliť už určite nebudem k takej zradkyni.
@personality ako zistí, že píše o nej. Nemá tu meno ani nič. Dvanásťročných dievčat ako opisuje autorka je na Slovensku ,,dosť".
@personality
chlpy sú fuj?
🤣🙏
@kajda2211
pravdaže je to súčasť puberty
@mondolina stačí že napíše vek a každý bude vedieť že ma chlpy aj bez toho aby to písala 🤣
@personality
tak to trochu rozpísala, svet sa nezrúti kvôli chlpom.
@jehocislo
moja matka na mňa čo sa tohto týka drbala.
a áno môjho syna mám odsledovaného a nehanbí sa predo mnou ani teraz keď má 15 rokov😉.
@personality
@jehocislo ...no ženy ja vás nechápem, ak nemáte nič prínosné k téme ignorujte ...a život bude hneď krajší 🙂
@personality
niekedy pri hormonálnych poruchách tieto sekundárne pohlavné znaky( ochlpenia, prsia) v tomto veku chýbajú.
Prečítaj si niečo o puberte, výkyvy nálad sú úplne normálne.
@personality Ako podľa veku niekto pozná či je v puberte? V 12 rokoch niektoré dievčatá ešte chĺpky ani prsia nemajú a nie sú v puberte.

áno... kľudne aj pms