Zmiznutie hypotónie u 14-mesačného synčeka
Ahojte, som taka stastna, ze neviem to opisat. V 2 mesiaci som si vsimla u syna, ze nevie tak pekne drzat hlavu, tak som z vlastnej iniciativy navstivila podla mna naj fyzioteraputku (pedi to zhodnotila tak, ze mu urcite nic nie je a prehanam + aj tak sa vsetko douci sam), ktora ma 22 rocnu prax s detmi a zistila ze ma hypotoniu v celom trupe, v ruke, v krku, takze som musela s nim cvicit bobath metodu, to znamena, ze 0-24h. Vedome dvihat, obliekat, menit plienku, cvicit na overballe, vojtu som odmietla, kedze mal aj herniu v slabine a nechcela som aby reval. A dali sme to bez revu. Samozrejme ja som mala nerby, kedze som musela vystihnut, ked ma dobru naladu a cvicit na lopte. Ale boli sme na kontrole u neurologicky, ktora mi povedala najlepsiu spravu, a ro, ze uz hypotoniu vobec absolutne nema. A ze sme super. 😭😭😭😭😭😭 Normalne ma dojala. A pritom na nete som citala vseljake clanky ktore ma brutal vystrasili stale. A ze to bude na dllllhu trat. A vsetko mi robil v cas. Proste nikdy som nic nenechala nanho, ze vsak sa to nauci sam. Nie. Isli sme pedantne, prisne. Neulavila som. V 3 mesiaci sa mi pretacal na brusko, v 5 opacne, v 6 sa plazit, v 9 si sadl sam + zacal stvornozkovat a teraz v 14 sam chodit. Som velmi stastna. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼❤️❤️❤️❤️
tonus dieťaťa sa počas prvého roku mení...hypotónia znamená znížené svalové napätie, môže ísť o slabý hypotonus ktorý sa upraví bežným vývojom, ale rovnako sú deti čo musia cvičiť celý život a aj deti ktoré malú vrodený slabý hypotonus - ťažký stav - tie sú ako handerné bábiky a tam nepomôže ani cvičenie....takže záleží v akom stave to dieťa má a či je to vrodená porucha...cvičenie nie je žiadny zázrak a nie vždy pomôže....buď vďačná že máš zdravé dieťa u ktorého to nebolo vrodené, ale išlo len o slabšie oslabenie určitých partií....
@mariaveronikag
@mogaa veru. Som velmi velmi rada. Ani si neviete predstavit, aka som vdacna. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Skvele, Tesim sa s tebou.
Ono je to na dlhe trate ak sa zacne neskoro. Cim skor sa zacne cvicit, tym lahsie a rychlejsie sa problem vyriesi. Preto som aj ja velkym zastancom toho ze netreba cakat a dufat ze je dieta iba lenive. Tabulky existuju z urciteho dobreho dovodu. Netreba ich brat ako pismo svate ale urcite ich nereba ignorovat a ked nieco nesedi, je dobre to preskumat a pomoct tomu.
@andreatytler ano presne toto nam povedali, ze ked nebudeme poctivo cvicit, alebo keby sme prisli neskor, tak to je trochu v keli a dlhsie to bude trvat. Sice aj takto na to trvalo presne rok.

tešíme sa s Tebou, je to zároveň povzbudenie pre iné mamičky, ktoré môžu mať podobný problém, že sa to dá. Maličkému prajeme veľa zdravia a Tebe veľa síl 🙂