icon

Žmurkanie 4-ročného dieťaťa

2. aug 2025

Prosím Vás stretli ste sa s tým u vašich detí? Prvýkrát to začal robiť týždeň po tom, ako sme mu vzali cumel, trvalo to asi dva mesiace a prešlo to ... Potom mu to chvíľku trvalo pri nástupe do ms...a teraz to začalo zas, nemám pocit že by ho dačo vnútorne ,,skrelo" život je úplne v rovnováhe...nechodí ani do ms teraz v lete, je doma...starsne sa bál svojej učiteľky ,bo strašne kričala na deti....mám to riešiť s dr?Syn je veľmi citlivé dieťa od mala bol veľmi plačlivé, reagoval citlivo .. Ďakujem za rady...

krasneleto
2. aug 2025

@anonym_autor ahoj, moja dcera takto tikala paradoxne cez jedno leto... bola som aj u ocnej, ci tam nema smietku alebo nieco a vsetko ciste.. pytala sa, ci nemoze byt z rozvodu rozladena, boli to vsak tri roky odvtedy... povedala ze je to paradox, lebo deti zvyknu tikat, ked maju stres najma v skole alebo skolke... odporucila mi B6 a magnezium, nakolko bolo leto, vela sa blaznila, behala a potila a my pijeme doma iba cistu vodu, tak sme vydedukovali, ze by jej mohlo nieco chybat... magnezium som jej davala polovicnu davnku tych stickov z dm, volame to hopsup prasok a davam jej ho ked ma narocny den na fyzicke aktivity... to tyzdna prestala... B6 mala v kvapkovej forme... bola to neoficialna rada, ale u nas zabrala

pribinak
2. aug 2025

Veď si sama odpozorovala že tak reaguje na stresové situacie - proste tik v oku. Možno by mu mohla kúpiť detské magnezium a nejaké béčko aby sa rýchlejšie ukludnil

Niekedy ak si deti nevedia so stresom poradiť tak sa pridá napr tik aj v kútiku ust.

Možno by si mohla skočiť k psychologické a naučiť syna nejaké uvoľňovacie techniky

taktotedanie
2. aug 2025

To s dr riesit….toto je psychickeho charakteru

deedol
2. aug 2025

ahoj, no zjavne ma k tomu sklon v narocnych obdobiach. su take deti, citlive. tiez som riesila nieco podobne (iny tik) so synom a z toho, co som sa docitala, treba odstranit spustac (ak ho poznas), dbat na rezim (cez prazdniny tazko realizovatelne, ale skus), nepretazovat, dbat na odpocinok, byt nablizku a sledovat. malo by to odzniet same do par tyzdnov, ale ak nie, pripadne sa pridaju dalsie prejavy (ine tiky, zvuky), tak smer dr. drzim palce, nech to prejde 🙂