Žmurkanie trojročného dieťaťa
Ahojte, maly (bude mat 3r v auguste) zacal pred mesiacom zmurkat. Zacalo to pri hre s legom, zacal si suchat ocko a vravel, ze ho boli. Odvtedy zmurka. Pediater vravel, ze ak to neprejde tak nas posle na neurologiu, ze to je určite neurologicky problem. V pondelok idem vybavovat termin. Mate s tym skusenost niekto? Prejde to, ci to uz je natrvalo? Dakujem za odpoved.
@lucy218 na očné nepotrebuješ výmenný lístok ak sa nemýlim.. môj synček tak žmurkal.. boleli ho oči aj hlava a následne mu začalo zabiehať očko.. všimla si to aj pediatrička a odporučila nám očné. Je tupozraký- vyfasovali sme okuliarky. Určite mu dajte vyšteriť očká. Neurológa by som skúsila až potom ak sa očká vylúčia. Držím palce
My sme boli u očnej a nepýtala výmenný lístok, hoc som ho mala. My sme však boli u súkromnej. Skús pogoogliť.
@lucy218 pokojne si vypýtaj aj na očné aj na neurológiu, že nechceš nič zanedbať. A potom už ako uznáš za vhodné. Ja by som teda začala očným, potom neuro. Ak je synček u lekára spolupracujúci, resp, si trúfneš oboch lekárov bez problémov- nič za zo nedáš. My sme sa veľmi u očného namordovali, a to je starší. Natrafili sme ale na skvelú lekárku a nejako sme to spoločnými silami dali. To žmurkanie napokon nemusí znamenať ani žiadny estra problém, možno ako prišlo, tak odíde. Bodaj by..
Aj ja som si všimla na mojom synovy že žmurka a to sa začalo ked pozeral do mobila a stale to uz robi. A to aj dva až 3 krat za sebou, no neviem čo to može znamenat 🤔
@july0 ahoj, môjmu to žmurkanie prešlo. Ale odporúčam navštíviť očného. Možno to nemá s tým nič spoločné ale môjmu začalo následne zabiehať očko, to sme si všimli len my doma úplnou nahodou. U očného mu zistili, že potrebuje okuliare. Má ich dosť silné. Oko už nezabieha ale okuliare má stále.

Ahoj. Odporúčam dať skontrolovať aj očká u očného lekára..