Žmurkanie u 5-ročného dieťaťa
Syn začal žmurkanie ocami uz 4 deň,vraj ho aj trosku bolia akoby štipka u.Kupila som kvapky a asi pôjdeme k ocnemu.Chcem sa opýtať moze to mat z tv a tabletu bol doma 3 dní pred bolest bruška a bol veľmi často na nich.To sme uz obmedzili. Skúsenosti?
@anonym_autor keď pozerá na tv a tablet tak menej zmurka a vysychaju mu oči takže potom po vypnutí ho môžu stipat. Ale zájdite sa poradiť k lekárovi ak kvapky na zvlhcenie nepomáhajú 🙂
@anonym_autor pri refluxe môžu štípať oči, ako bolo spomenuté stres tiež môže spôsobovať reflux, bolenie brucha...
Nas zacal s jednym okom zmurkat a u ocneho zistili tupozrakost a ocnu vadu. Uz nosi bryle a zakryvame mu lepsie ocko.
Davam mu Ocutein medical a akoby zmurkal viac poznáte tie kvapky?
Nasa to mala v tom veku, boli sme aj u ocneho, nakoniec to bolo pravdepodobne zo stresu
Nasa to mala v tom veku, boli sme aj u ocneho, nakoniec to bolo pravdepodobne zo stresu
@nikushka8 a ako dlho to trvalo?
@nikushka8 a ako dlho to trvalo?
@anonym_autor objavovalo sa to par mesiacov, trvalo to vzdy par dni, potom zmizlo a zase sa objavilo. Odsledovali sme si kedy viac zmurka, lebo povodne sme si mysleli,ze je to bud zo sucheho vzduchu (bola zima) alebo tabletu- vacsinou to bolo rano ako mala ist do skolky a nechcela tam ist,akoby mala stres. U ocneho sme dostali termin az o 3mesiace a medzitym to vymizlo uplne.
@anonym_autor objavovalo sa to par mesiacov, trvalo to vzdy par dni, potom zmizlo a zase sa objavilo. Odsledovali sme si kedy viac zmurka, lebo povodne sme si mysleli,ze je to bud zo sucheho vzduchu (bola zima) alebo tabletu- vacsinou to bolo rano ako mala ist do skolky a nechcela tam ist,akoby mala stres. U ocneho sme dostali termin az o 3mesiace a medzitym to vymizlo uplne.
@nikushka8 zrejme neurologickeho povodu.
Autorka-obmedzit tablet, moze byt prestimulovany. 5 rocne dieta naozaj nemusi mat tablet. Moze mat z niecoho stres, obavy. Radsej prechadzka, citanie, hry..
@anonym_0c37fb co znamena neurologickeho povodu?
@nikushka8 nervove tiky. Zasklby ocneho nervu. Bud zo stresu, obav...Uz je tu vela tem o tom. Citaj. Vacsinou to samo vymizne.
@anonym_autor u nas po brusnej viroze som riesila asi 2 tyzdne, zmurkanie, neustale sa dieta stazovalo ze nevidi, ze bolia oci atd atd
Preslo nakoniec same
Pediater a detsky ocny po telefone skonstatovali, ze toto je caste po takych infektoch

U nas zacal 3 rocny zmurkat ked mal stres, bol chory nechcel sirupy a musela som nanho zakricat, drzat ho na silu atd.. a skryval sa. Aj dva tyzdne zmurkal a potom prestal. Uz sa to viac nevratilo a ma 6 rokov. Nemyslim si ze z tv to bude.