Známky podvýživy
Keď je vidno dieťaťu chrbticu, je to znak podvýživy?
Nie. Niekotre deti Sú prirodzene veľmi štíhle.
Na podvýživu Dieťa musí mat výraznú podváhu, nižšiu vysku, nižšie hodnoty krvi, ….
Nie... Závisí to od stavby tela... Rebra mi trčali pri 65 kg a rovnako pri 52 kg, rovnako to ma aj môj syn
Môj 16r ma momentálne 45kg, vyska 170cm a jemu trčí chrbtica a ak vynaloží nanu vyšší tlak, normálne mu okolo opucha a koža sa farbí do hneda, ale to iba na jednom mieste cca 10cm, kožná povedala, že mal by pribrať, ale ako netuším,aj pediatrická zhodnotila, ze je moc chudý. Chcela som mu nasadiť nutridrinky, ale on nemôže mlieko.
@danielahamar tak ja mám 4 ročnú kočku. Podrástla pár cm od leta. Tak neviem či sa jej mení postava. Líčka má stále bacuľaté, nôžky a rúčky stále svalnaté. Len zoštíhlela v páse a tá chrbtica je viditeľná, keď sa skrčí
Koľko ma kg? A výšku?
@danielahamar 102cm a 19kg. Bude mať 4
Jemine, moj syn ma 3 roky, mozno tak 105 cm a 17 kg. Od podvyzivy ma daleko, je skor baculaty. Takze 102 cm a 19 kg ma od podvyzivy veeeelmi veeeelmi daleko, skor by som povedala, ze opacne
@mimi3008 začala mať viditeľnú chrbticu.. Toto tu riešim. Tučná nie je a nikdy nebola.
Môj bude mať vo februári 4 roky, má 100 cm a necelých 13 kg, takže Vaša dcérka má naozaj fakt ďaleko od podvýživy...
Myslím, že je to ok, môže mať inak rozložené a akurát jej to na chrbte vidieť.
Nie je to znak podvizivy, dieta pri vyske 102cm a vahe 19kg nieje podvizivene. Je na 75percentile vahy pre svoj vek, inymi slovami povedane je za priemerom a iba dalsich 25% dievcat jej veku je tazsich od nej. Moja ma malo cez 3 ma 94cm a 12kg ne pod 3percentilom a nieje podvizivena (vsetky vysetrenia vratane krvnych ma ok a nic jej nechyba) ak by bola podvyzivena vysla by jej zla krv

Môjmu malému aj rebrá spočítas voľným okom a nemyslím si, že je za tým podvýživa 🤷