Zväčšená nosná mandľa - používanie Nasonexu a morskej vody
Dobry den,
dcera ma zvacsenu nosnu mandlu, Dr. nam predpisal Nasonex, chcem sa spytat, tie co ste podavali tento sprej, ste predtym aj preplachovali nos morskou vodou? Napr. ze pride zo skolky strieknem Sterimar a na vecer Nasonex? Dakujem
Este ak sa mozem spytat, ten Nasonex zabral natolko, ze ste sa vyhli vyberu nosnej mandle? Dakujem
Moj syn uzival asi mesiac Nasonex a nepomohlo, vyber bol uplne v pohode a presli vsetky tazkosti.
@simonaturn s odstupom času zabral vám nasonex na nosnú mandlu ?
@simi155 u nas zabral, je pravda, ze sme hned potom nasadili probiotika, aby sme celkovo podporili imunitu a vyzera, ze sa to podarilo (klop, klop), dcera uz nebyva tak casto chora, ak aj ano ma to len mierny priebeh, mozno z toho aj vyrastla, ale pred rokom o takomto case sme boli na tom oooovela horsie
@simonaturn dcéra má stupeň medzi 2-3 nosnej mandle keď je zdravá a teraz užíva už 2 týždne nasonex ale hneď na to ochorela a to už bolo také že nedokázala ani vysmrkat ani vykašľať a teraz po dvoch týždňoch jej tie hlieny vychádzajú von ...koncom mája máme ísť na kontrolu či jej to zabralo alebo nie a prosím vás aké ste nasadili probiotiká potom?
@simonaturn dcéra má stupeň medzi 2-3 nosnej mandle keď je zdravá a teraz užíva už 2 týždne nasonex ale hneď na to ochorela a to už bolo také že nedokázala ani vysmrkat ani vykašľať a teraz po dvoch týždňoch jej tie hlieny vychádzajú von ...koncom mája máme ísť na kontrolu či jej to zabralo alebo nie a prosím vás aké ste nasadili probiotiká potom?
@simi155 a vek, ak sa mozem opytat? okolo 5 rokov sa ta mandla stabilizuje a potom neskor uz zanika, tak nam to bolo vysvetlene na ORL, a na nas to celkom sedi, dcera nastupila do skolky 3,5 rocna, zacal sa kolotoc a tou nosnou mandlou, u nas to bolo primarne chrapanie potom uz aj nosovo rozpravala, a rano po zobudeni strasne kaslala, ono tie hlieny vtedy stoja na tej mandli, tak zrejme preto, tak sme isli na ORL, dostali sme Nasonex, a presne ako pisete aj u nas tie hlieny potom povolili, asi v polovici uzivania, postupne sa mnozstvo tych hlienov zmensovalo a aj prestala chrapat. Probiotika davame Probio kids therapy od Organic Oasis tie obsahuju aj prebiotika, plus ak je chora davam este do nosa Cisty Nostek, to su probiotika.
3,5bude mať v juni a ako nastúpila od septembra do škôlky to tiež začalo ...tiež kašľala hlavne ráno ale aj v noci ako jej to zatekalo...v noci sa budila že má soplik a keď chcela vyfukat tak nič nešlo von a keď dostala nádchu tak aj 3 týždne sa liečila a sopel jej ani von nešiel aj chrápanie v noci ...a teraz užívame ten nasonex a v máji nás čaká kontrola tak verím že zaberie lebo sa jej tie hlieny uvoľnili len sa obávam aby po douzivani sa jej to znovu nevrátilo
3,5bude mať v juni a ako nastúpila od septembra do škôlky to tiež začalo ...tiež kašľala hlavne ráno ale aj v noci ako jej to zatekalo...v noci sa budila že má soplik a keď chcela vyfukat tak nič nešlo von a keď dostala nádchu tak aj 3 týždne sa liečila a sopel jej ani von nešiel aj chrápanie v noci ...a teraz užívame ten nasonex a v máji nás čaká kontrola tak verím že zaberie lebo sa jej tie hlieny uvoľnili len sa obávam aby po douzivani sa jej to znovu nevrátilo
@simi155 aj u nas to tak bolo, skuste nasadit nejake probiotika, tam pri tej mandli sa jedna hlavne o to, aby bola cim menej chora, moja dcera ma uz 5, vidno, ze ta imunita je uz teraz inde, ako na zaciatku, tak drzim palce, nech to je aj vas pripad 🙏
@simi155 aj u nas to tak bolo, skuste nasadit nejake probiotika, tam pri tej mandli sa jedna hlavne o to, aby bola cim menej chora, moja dcera ma uz 5, vidno, ze ta imunita je uz teraz inde, ako na zaciatku, tak drzim palce, nech to je aj vas pripad 🙏
@simonaturn ďakujem teraz sme akurát v polovici užívania nasonexu aj vám sa uvoľnili až také zelené hlieny ?? lebo dcéra momentálne fúka nonstop zelené sople

Mozes. Nám lepšie robila Vincentka v spreji. Ale aj morská je ok.