icon

Zvláštne dýchanie u novorodenca

tetaveronika
15. aug 2025

Máme doma týždňového drobca a v noci som unho spozorovala zvláštne dychové mykanie,tíško spí a potom ako keby zo sna sa v dychu strhne,prirovnala by som to k dvom rýchlym nádychom a vydychu,spraví to niekoľkokrát počas spánku,je to ako keby sa vám zle snívalo Ma s tým niekto skúsenosti?

kitycat
15. aug 2025

@tetaveronika zavinovacka a monitor dychu

tetaveronika
autor
15. aug 2025
@kitycat

@tetaveronika zavinovacka a monitor dychu

@kitycat malý spinká v zavinovačke rad a máme aj monitor dychu,len ma zaujímalo,či to patrí k novorodeneckým zvukom alebo to signalizuje nejaký problem

dadis
15. aug 2025
@tetaveronika

@kitycat malý spinká v zavinovačke rad a máme aj monitor dychu,len ma zaujímalo,či to patrí k novorodeneckým zvukom alebo to signalizuje nejaký problem

@tetaveronika Sprav video a skonzultuj s pediatrom. Z toho popisu nie sme mudre ani my, predpokladam, ze ani tvoja pediatricka si to nebude vediet predstavit

michaelam2
15. aug 2025

@tetaveronika ja asi viem co myslis, aj moja to robi obcas. Mne to pripada ale ako keby sa jej vyedy nieco zle snivalo lebo niekedy sa stane ze potom ako keby sla zacat plakat ale hned sa ukludni a spi dalej

glade22
15. aug 2025

Nepravidelné dychanie je u novorodencov bežný jav

tetaveronika
autor
15. aug 2025
@michaelam2

@tetaveronika ja asi viem co myslis, aj moja to robi obcas. Mne to pripada ale ako keby sa jej vyedy nieco zle snivalo lebo niekedy sa stane ze potom ako keby sla zacat plakat ale hned sa ukludni a spi dalej

@michaelam2 presne,je to ako keby sa mu nieco zle snivalo,len to má častejšie Také zvláštne povzdychnutie

michaelam2
15. aug 2025
@tetaveronika

@michaelam2 presne,je to ako keby sa mu nieco zle snivalo,len to má častejšie Také zvláštne povzdychnutie

@tetaveronika mozes to skusit spomenut pediatricke…ja som to neriesila, su obdobia ked je to castejsie a obdobia ked vobec (ma 10 mesiacov)

anonym_8e70b9
15. aug 2025

Je to bežná vec.

kiki68
15. aug 2025

Je to normal, my Sme to tiez riesili s pediatrami z neonatologie na kontrole

anonym_3e95bc
15. aug 2025

Myslím si že je to ok, dcéra to tiež mala. Niekedy aj taký zvláštny zvuk vydávala- dlho ticho bez nádychu a potom ten zvuk. Skonzultovala som s pediatrom aj neurológom (povedali, že u malých deti úplne v pohode- nepravidelné dýchanie, mäkšie chrupavky hrtana a úzke dýchacie cesty) 🙂

tetaveronika
autor
16. aug 2025

@tetaveronika ďakujem vám za odpovede,malého som si nahrala ,keď tak,ako píšete,pri kontrole sa opýtam pediatra

enka81
16. aug 2025

@tetaveronika v pôrodnici mi detská lekárka vysvetlila, ked som sa na to spýtala, ze je to tym, ze este nemá dozretý nervový system, casom to prejde, ale mozes sa na to spýtať v poradni