icon

Zvláštne pľuzgiere

vercada9
30. máj 2017

Maminy,riesili ste niektora podobny problem? Malemu som objavila na stehienku pod ritkou akoby maly pluzgierik velkosti kusok vacsi ako spendlikova hlavicka,o par hodin to bolo vacsie a rano ako 50-centovka. Spravila sa chrasticka,okolo je to cervene a zodrata kozicka. Najskor sme mysleli (kym to bolo male) ze sa "popalil" na smykacke, no ked to zacalo rast...na druhy den aj na druhej nozke,no tam na vnutornej strane stehienka. Zas malicke a uz o hodinu to dobry kus narastlo...hned sme sli k doktorke rano, no ta ze sa s takym este nestretla,nevie co to...dala nam mast a ak to nezmizne,ist na kozne...tam sa vsak dlho caka a s nasim neposednikom si to neviem predstavit tak cakame kedy bude robit primar-nas znamy a zajdeme tam. Maleho to zrejme neboli, ani nevie ze to ma, len ked ho chcem natierat tak registruje, ze sa tam cosi deje.
Nestretli ste sa s tym? Dakujem

Strana
z2
katrin21
31. máj 2017

tu mas k teme impetiga :

"Tiež je dôležité oddeliť posteľnú bielizeň, uteráky, oblečenie postihnutej osoby – aby sa nemiešali medzi členmi domácnosti navzájom.
Dieťa s impetigom by rodičia nemali dávať do kolektívu, kým nie je uzdravené. Jednak kvoli možnému šíreniu infekcie, ale tiež ako predchádzanie komplikáciám s hojením postihnutých miest."

vercada9
autor
31. máj 2017

@katrin21 na wcko doma nechodi,ma serblik...takze pochopitelne to od neho takto chytit nemozme ;) mast ma fucidin a antibiotika spominala v zhorsenom stave aj obvodna, takze neskusa na nas nic,on predsa nemoze dopredu vediet ako to bude jeho telicko znasat ;) skor som myslela, ze ked sa pyzamko alebo uterak dotkne postihnuteho miesta ci ho pouzit len raz a teda aj pyzamo...o ostatnom nehovorim, slipy si meni predsa kazdy den. Dakujem

katrin21
31. máj 2017

@vercada9 aha to ano, ked chodi iba na serblik.. moja napr. ma wc, hoci ma len cez rok, lebo ona serbel odmieta 🙂
No ved urob, ako uznas ty za vhodne... ja by som to natrela hned , lebo je to neprijemne...ako nam aj Dr. kazala, ale tak ked chces, tak pockajte...

vercada9
autor
31. máj 2017

@katrin21 zrejme sa nerozumieme...nikto nekazal cakat a ani ja necakam,spominanu mast sme natreli hned ako sme ju vybrali z lekarne...tie antibiotika by sa nasadili len v pripade ze by mast nepomohla

katrin21
31. máj 2017

@vercada9 jaaj, tak ano, to sme sa nepochopili.. ja som to pochopila tak, ze vam kazal iba namacat v repiku a ked nepomoze, tak potom atb vnutorne...
to je tak, ked citam odbiehajuc od malej, rychlo rychlo 🙂
Ok, jasne, uz chapem 🙂 skore uzdravenie prajem 🙂

hivanik
31. máj 2017

@vercada9 ...mne na koznom ohladom ant.lekarka vysvetlila takto ze ked je pluzgier naplneny cirou tekutin.tak staci ant.masticka ale ak je pluzgier naplneny hnisom tak treba celkove ant.pretoze sa jedna o stafylokokovu inf.....syn mal 2 x....raz stacila masticka a druhy raz celkove ant.....a potvrdilo sa mi to co hovorila lekarka...

Strana
z2