Zvláštne pľuzgiere
Maminy,riesili ste niektora podobny problem? Malemu som objavila na stehienku pod ritkou akoby maly pluzgierik velkosti kusok vacsi ako spendlikova hlavicka,o par hodin to bolo vacsie a rano ako 50-centovka. Spravila sa chrasticka,okolo je to cervene a zodrata kozicka. Najskor sme mysleli (kym to bolo male) ze sa "popalil" na smykacke, no ked to zacalo rast...na druhy den aj na druhej nozke,no tam na vnutornej strane stehienka. Zas malicke a uz o hodinu to dobry kus narastlo...hned sme sli k doktorke rano, no ta ze sa s takym este nestretla,nevie co to...dala nam mast a ak to nezmizne,ist na kozne...tam sa vsak dlho caka a s nasim neposednikom si to neviem predstavit tak cakame kedy bude robit primar-nas znamy a zajdeme tam. Maleho to zrejme neboli, ani nevie ze to ma, len ked ho chcem natierat tak registruje, ze sa tam cosi deje.
Nestretli ste sa s tym? Dakujem
@katrin21 na wcko doma nechodi,ma serblik...takze pochopitelne to od neho takto chytit nemozme ;) mast ma fucidin a antibiotika spominala v zhorsenom stave aj obvodna, takze neskusa na nas nic,on predsa nemoze dopredu vediet ako to bude jeho telicko znasat ;) skor som myslela, ze ked sa pyzamko alebo uterak dotkne postihnuteho miesta ci ho pouzit len raz a teda aj pyzamo...o ostatnom nehovorim, slipy si meni predsa kazdy den. Dakujem
@vercada9 ...mne na koznom ohladom ant.lekarka vysvetlila takto ze ked je pluzgier naplneny cirou tekutin.tak staci ant.masticka ale ak je pluzgier naplneny hnisom tak treba celkove ant.pretoze sa jedna o stafylokokovu inf.....syn mal 2 x....raz stacila masticka a druhy raz celkove ant.....a potvrdilo sa mi to co hovorila lekarka...

tu mas k teme impetiga :
"Tiež je dôležité oddeliť posteľnú bielizeň, uteráky, oblečenie postihnutej osoby – aby sa nemiešali medzi členmi domácnosti navzájom.
Dieťa s impetigom by rodičia nemali dávať do kolektívu, kým nie je uzdravené. Jednak kvoli možnému šíreniu infekcie, ale tiež ako predchádzanie komplikáciám s hojením postihnutých miest."